Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

Juwewaldi - nie masz ostatnio odczucia ze wszystkie twoje posty z ostatnich tygodni to czyste trollowanie?

Nie masz nic do dodania to po co nabijasz posty?

Wiemy ze nie lubisz BK bo za drogie - OK - ale odpusc juz. Nie wszystko dla wszystkich.

Edytowane przez smithpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo wszyscy się śmieją z tych waszych postów i  z tego doradzania  temu człowiekowi ,widzicie że z Markiem jest coś nie tak

to go jeszcze bajerujecie kup to kup tamto ,moze jeszcze wiatraczek ,dzwoneczek , i gwizdeczek ma sobie zamontować 

wbijacie go jeszcze bardziej na minę !!!

stąd moje takie a nie inne posty

więc mi smis nie zwracaj uwagi tylko sam pomysl co piszecie za głupoty

robicie jeszcze większego idiotę z niego

ps,nie rozśmieszaj mnie tym ostatnim zdaniem o BK

chyba sam nie wierzysz w to co piszesz bbuahahahah

Edytowane przez juwewaldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cóż.... juwewaldi ma dużo racji...

A swoją drogą to ten odpieniacz jest po prostu za duży do tego akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomcio dlaczego uważasz , że jest on za duży ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Darek naprawdę oczekujesz merytorycznej odpowiedzi ?

Wg mnie Bk300 jest w sam raz do mocno obciążonego 1000l

250 raczej do max 700

Edytowane przez jjablonski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAk maja wszyscy ktorzy nie mieli mocny odpienkow :_)

Jak to jeden "guru" z naszego forum powiedzial....... "... Jak twoj odpienieacz jest za mocny to kup sobie rybke... albo dwie ..." 

i zgadzam sie w 100% 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jeden "guru" z naszego forum powiedzial....... "... Jak twoj odpienieacz jest za mocny to kup sobie rybke... albo dwie ..." 

i zgadzam sie w 100% 

Zapytam całkiem poważnie ATI powercone to mocny odpieniacz ? Czy raczej fajna zabawka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zgadzam sie w 100% 

To dobrze że mam 2 odpieniacze będę miał wymówkę żeby wpuścić dużo ryb ...

Edytowane przez hernio1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest ważne co i dlaczego uważam, ważne są efekty.

i zgadzam sie w 100%

Ja też... :) dlatego już dawno radziłem Markowi aby stłamsił odpieniacz oryginalną (podawałem linki) lub DIY kryzą i mówiłem, że gdy życia będzie więcej to odpieniek może znów rozkręcić...

Pozdrawiam

T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od jakiegoś czasu odpieniacz podniesiony,ale czy działa lepiej od tego jak stał na dole to nie wiem,nawet nie wiem po czym mam to poznać.Stani mi napisał,że wcale nie musiało być lepiej.Odpieniać,odpienia,jest cichy i dalej odkłada sporo syfu na deklu i w rurze reakcyjnej,ale jak bym miał się bawić dalej z ustawieniami by jeszcze bardziej poprawić to nie mam pojęcia,może jest już dobrze i tyle a nie wywala do kubka bo nie ma czego i tyle.

Myślę,by go dać z powrotem na dół bo by mi to poprawiło obsługę,ale przy okazji chcę zmierzyć miernikiem pobór wat jak stoi na dole i wyżej,czy stojąc na dnie nie będzie pobierał mniej energii ? Trochę tak chcę się nim pobawić,może w końcu zrobię mu ten duży tłumik.Fal jak pisał tak się pobawił,że Jego odpieniacz jak pamiętam to nie bierze nawet 40W.

Darecki częściowo już przetłumaczył na Polski oryginalną instrukcję BK,pisze w niej,że każdy obrót zwężki w pompie to zwiększenie przepływu wody o około 500L.Wykręcenie całkowite to zwiększenie przepływu o 300% a powietrze zostanie zredukowane do połowy.W tym momencie pompę może trafić szlag.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem ustawienia się wyjaśnił,mam walniętą pompę,która ma chyba uszkodzone uzwojenie.Z tego powodu pompa nie ma tyle mocy co trzeba a poza tym pobiera ponad 1A i 230W.Czekam na reakcję Staniego czy da się coś zareklamować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
i już wiemy, że pomiar poboru [W] przez pompę odpieniacza  po 'jakimś' okresie używalności jest dobrym sposobem

sprawdzenia, czy można dokonać zakupu używki i nie '... obudzić się z ręką w nocniku ...' !

współczuję inmar, ale ktoś musi się naciąć, żeby info o takiej możliwości sprawdzenia napędu dotarło do kupujących 

z 2'giej ręki, zwłaszcza przy kwocie jaką trzeba wykaszlać za tego rodzaju sprzęt ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kupić nówkę,ale wszyscy kupowali używki więc tak samo zrobiłem,teraz oczywiście żałuję.Nie zastanawiałbym się nad nowym jeśli bym nie stawiał w tym samym czasie reaktora,który też sporo kosztował.

Gdyby nie moje urządzonko za 40 zł to nie wiedziałbym o tym nawet,teraz odpieniacz pobiera mi więcej niż silnik pralki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam BK mini 200 przez 1,5 miesiąca nazbierał mi tylko pół kubka ,muszę sprawdzić pompę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam BK mini 200 przez 1,5 miesiąca nazbierał mi tylko pół kubka ,muszę sprawdzić pompę

Sprawdziłeś ?  Moja jeszcze w serwisie,żadnych wieści nie dostałem jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marbecz

Ja z używki BK250 od Staniego jestem zadowolony,sprawdzę wieczorem ile pobiera moja pompa

co ok 5 dni wywalam taki kubeczek

gallery_11456_1932_20497.jpg

Edytowane przez marbecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłeś ?  Moja jeszcze w serwisie,żadnych wieści nie dostałem jeszcze.

Jeszcze nie ,czekam na urządzenie do mierzenia .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi