Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy sprawy mają się tak,że Hydor był lepszy od BK,poprawiłem sobie jak cholera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dzień dzisiejszy sprawy mają się tak,że Hydor był lepszy od BK,poprawiłem sobie jak cholera.

Tylko nie pisz tego na nano, bo bana dostaniesz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

???

Chodzi o sam sprzet czy o jego prace/wydajnosc?

Mi zajelo okolo dwoch miesiecy ogarniecie mojego bekasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego ?? Skąd taki wniosek ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marbecz

Bo chce przerabiać sprzęt który tego nie potrzebuje, moja 250 po włożeniu od razu pieni,regulacja trwała jeden dzień.I nie chce mi się wierzyć w bajki że Hydor jest lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i widzisz Siara jaki ty .........................

:crazy:

Edytowane przez juwewaldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda nie miałem zbyt wielu odpieniaczy do tej pory ale mój BK250 SM od włożenia 01 lutego br. do dzisiaj nie sprawia najmniejszych problemów. Włożyłem go do sumpa na 23 cm. i czyszczę tylko kubek. Chyba coś jednak jest w tych czerwonych rurkach :banana:

Edytowane przez Włodzimierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcami, Inmar, kupiłeś jakiś przerabiany model, nie stosujesz się do instrukcji no to i nie działa, tylko czy to powód aby oceniać sprzęt który jest nie właściwie używany?

ja również miałem Bk, co prawda tylko 160 ale jednak.. i nie miałem z nim ABSOLUTNIE żandych problemow, i do dziś polecam go ludziom, jako przykład świetnego odpnieniacza.

Dziwi mnie że rura u Ciebie jest szara.. przecież biały-czerowny to właśnie wyróżnik tej firmy...

Na moje to ktoś ostro majdrował, przy nim i nie masz tego co większość osób nie może nachwalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiedziałem,że jak tak napiszę to dostanę opie..l,hehe.A tak na poważnie to jeszcze go nie ogarnąłem i tyle.Przerabiany raczej nie jest,ma iriginalne naklejki a poza tym w googlach można podpatrzeć,że takie buły a nawet z niebieskimi rurkami.

Generalnie jest tak,że w tej chwili mam zasilanie powietrza z za okna bo mi Ph spadało do 7,76 i wieczorem nie mogło dojść 8,teraz rano nawet mam powyżej 8.Wiadomo,że przez tą rurkę spada ilość zasysanego powietrza,ale to właśnie wtedy pianę widzę ładniejszą. Hydor porównując wywalał jak na razie przez jeden dzień tyle co mój BK przez kilka dni nie wspominając o kolorze odcieku na korzyść Hydora oczywiście.

Podniesienie na cały dzień odpieniacza na głębokoć około 24 spowodowało,że nie tworzył w ogóle piany więc dałem go z powrotem na dół,z resztą na tej głębokości miał też go Darek.Za Jego radą wężyk podpiąłem do tłumika,teleskop podniosłem wyżej by piana zaczynała się robić przy pierwszym zwężeniu i potem dopiero obracaną rurą ustawiłem spienianie pod szyjką kubka.Zwężkę w pompie na począdku wkręciłem do końca a po podniesieniu teleskopu odkręciłem wyrównując kropki.Efekt taki,że syf odkładał się wewnątrz szyjki kubka a do niego nie wpadało dokładnie NIC.Przynajmniej podniesienie teleskopu skasowało mi wylatywanie bąbli z odpływu,tutaj mam ciszę.

Pompę i wirnik sprawdziłem.wszystko jest OK.Wiem,że w końcu uda mi się go ustawić,ale za te pieniądze powinien sam to robić,hehe.Redox ostatnio znów mi spadł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tyle razy mówiłem że nie można dławić powietrza.....

Marek nie chcesz go sprzedać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś musi być nie tak z tym twoim pienidłem ,bo skoro wszystkim buja i nie maja problemów to skąd one biorą się u Ciebie? Ja bym oczekiwał od wcześniejszego właściciela wyjaśnień. Kupiłeś go na forum czy gdzieś na allegro czy ebayu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzęt kupiony od Staniego a On kupił od Niemca,który podobno zamieniał na BK500.Chyba kupię jutro rurki fi 25mm i zamienię je za te 16mm co mam bo te Ph mnie martwi tak niskie.

Ale z innej beczki mając powietrze z tłumika też szału n ie było.

Ps.Oferta :sprzedam BK300 za 4500zł,oferty na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę żart,ale jak by się znalazł kupiec to kupuję nówkę.Nie wiem jak z ustawieniami moimi,ale dużo brudu odkłada się w środku rury kubka,może ustawić bardziej na mokro ?

Edytowane przez inmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inmar zacznij robić po ludzku... wywal ten węzyk co do okna prowadzi. Wypierdziel i rób jak bozia przykazała... A poprawianie Ph to szukaj gdzie indziej bo to głupiego robota.

Ja u siebie ustawiałem tak, że piana zagęszęszczała się w 1/2 - 2/3 wysokosći kubka. Wtedy więcej lało się do kubka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi