PITER1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 (edytowane) Ja u siebie sprawdziłem ile ciągnie moja pompa i wyszło na szczęście 35W przy dedykowanym 40W ,ale mam problem z uszczelką silikonoiwą pomiędzy body a kubkiem. Co chcę mocniej skręcić odpieniacz to tam ucieka mi woda.Musze poszukać nowej uszczelli Inmar musisz pogadać ze Stanim na temat pompy ,przecież wiadomo że odpieniacze muszą popracować zanim zaczną normalnie pracować i nie wszstko wychodzi odrazu. Edytowane 17 Maj 2013 przez PITER1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 Już rozmawiałem,za późno na reklamację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 (edytowane) Ale jaka reklamacje skoro zostal ci sprzedany SWIADOMIE wadliwy towar. "Za pozno" mozna mowic jak sie sprzedalo OK i sie popsul po tygodniu. Tak ingerowany i modyfikowany sprzet, dla osoby troche znajacej sie na sprzecie, powinien budzic DUZE watpliwosci. Jezeli kupowales go bez swiadomosci ze byl tak kombinowany to ... moim zdaniem nie podlega to pod "przypadek" lub "usterke" uzywanego sprzetu. Sprzet po prostu byl lipa od samego poczatku i ktos kto go kupil a potem odsprzedawal musial miec swiadomosc. Nie wiem, kto , skad i jak go kupowal i nie wnikam - przy 4700 to nie mozna mowic "tak wyszlo" To jak kupowanie uzywanego samochodu, rozwiercany silnik to nie standard uzywanego sprzetu... Rob jak chcesz ale dla mnie to jakas mega lipa.... kupieles stary popsuty sprzet za kupe kasy... Edytowane 17 Maj 2013 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 Zgadzam się z tym co piszesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 (edytowane) Zgadzam się z tym co piszesz. Marku najlepiej jak bys wyslal go skad wzioles a kolega sprzedaje teraz rowniez taki sam to wymien na ten co sprzedaje aktualnie (moim zdaniem tak powinno sie to odbyc w ramach reklamacji)!! Ostatni taki model bk300 z czerwono/szarymi rurkami zszedl z tasmy produkcyjnej dokladnie 4 lata temu Edytowane 17 Maj 2013 przez Normad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 Marek, nie zostawiaj tego tak. Jak masz pole manewru to walcz o swoje... Po wymianie pompy niby bedzie jak nowy ale.... NIE bedzie nowy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 Postaw sprawe jasno że żądasz zwotu gotówki ponieważ zostałeś oszukany, bo chyba juz trzeba to tak nazwać. I to oszukany na nie malą kasę.... No chyba że wiedziałeś że kupujesz "modyfikowaną"wersje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 Nie znałem się na takim sprzęcie bo i skąd,zaufałem "Zawodowcowi" ,ale wyszło jak wyszło.O tym,że kabel jest zaklejony silikonem napisałem od razu.No niestety,czuję się nabity w butelkę.Najgorsze,że firma jest pod kreską finansową,mam zadłużenia a za naprawę pompy będę musiał zabulić z karty kredytowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 A nie myslales nad body silnika laguna- to prawie to samo ale 4 razy taniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 (edytowane) Ale co tu kombinowac, Stani cie wlasciwie orznol swiadomie na kupe kasy, bo przeciez laikiem nie jest i wie co sprzedawal. Szkoda, ze zrobil to tak swiadomie dla paru ojro. Ot, polak w niemczech..... Nic dodac nic ujac. Autorytet z NR chyba wie co sprzedaje........ Jak dla mnie rzadal bym zwrotu kasy w zwiazku z zla wola sprzedawcy i dzialaniem w zlej wiedze. Edytowane 17 Maj 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Maj 2013 Może sprzedawca pokaże że ma jaja i zrekompensuje stratę, jeżeli nie to powinien by jeszcze ban żeby nikt inny się nie nacią. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 Fajnie tak być pośrednikiem sprzedaży,kupić uszkodzony sprzęt i sprzedać dalej.ale to nie moja wina,taki już kupiłem.Ten odpieniacz powinien kosztować maksymalnie 3500zł.Podobno na Niemcy sprzedają BK300 w cenie około 750 euro jako cena wywoławcza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 No ale za to bierze odpowiedzialnosc posrednik - to jak z komisem samochodowym - Kupil gniota to niestety jest stratny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 Tak, wejdź na niemiecki ebay (czyli ebay.de) co tydzień jest jakaś aukcja BK. Ostatnio BK250 poszedł za coś około 650Eur. A cena wywoławcza była 100. Towar poniemiecki jest jak samochody, super nabłyszczony, tani ale trzeba mieć gotówkę w zapasie na naprawy. Sprzedawcę do sądu (jak trzeba to nimieckiego - tam się nie cackają) i odzyskać kasę za pompę. Niech Ci odda przynajmniej marżę którą sobie wziął, będziesz miał na nową pompę. Ale widać że nie odda bo honoru brak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 Marek, pisałem Ci wyżej że cena powinna być 50% sklepowej, no chyba zeby to była prawie nowa igła. 750 euro to cena wyjściowa za dobry odpieniacz a handlarz ktory je sprzedaje co troche na pewno wiedział że ten jest uszkodzony więc kupił pewnie taniej. Pośrednik jak widzi że sprzet jest nie sprawny to nie powinien pośredniczyć a tym bardziej sprzedawać za taką cene jako sprawny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 Marek, trzeba człowieka przycisnąć. Jeśli handluje sprzętem w sposób regularny na terenie polski, to prowadzi działalność gospodarczą i stawiam że nielegalną... Jako przedsiębiorca powinieneś wiedzieć jak walczyć o swoje. Potrzebne jest zgłoszenie do odpowiedniej instytucji (US). Jak zgaduję pieniądze przelewałeś na konto rodziny w Polsce, i masz dane tego konta, tak więc chyba posiadasz już wszystkie kawałki układanki i odpowiednie argumenty do dyskusji. Fakt, jest to jakiś szantaż ale w biznesie nie ma litości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Normad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 (edytowane) Marek cos nie tak piszesz!! byl posrednikiem??? to co sprzedawal w czyims imieniu go?? nazwijmy to po imieniu to sie nazywa handel (handlarz) kupil taniej a sprzedal drozej z b.dobrym zarobkiem a zanim go sam kupil to widzial oferte znal cene jak i napewno stan bo nie uwierze ze niemiec kogos przy sprzedazy chcial by tam kogos naciagnoc (tam to nie przejdzie - sady sa surowe) Edytowane 18 Maj 2013 przez Normad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2013 Dałem Staszkowi już wczesniej linka do tego tematu więc go czyta,mam nadzieję,że stanie na wysokości zadania i zwróci za naprawę pompy. Druga sprawa to nadal nie mam informacji o naprawie mojej pompy przez Skibę.Wczoraj skrobnąłem do nich maila,ale nie otrzymałem odpowiedzi.Dobrze,że mam zastępczy odpieniacz od kolegi Brevis z Żor to jakoś akwarium się kula na nim.Ten odpieniacz jest produkcji Sebastka i jest na sprzedaż bo kolega zakupił ATI250i. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach