Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

To mój pierwszy post więc Witam ;).

Co do tematu to te odpienki które macie(marbecz i inmar) to sa dość leciwe, to sa starsze modele które już nie sa produkowane, teraz jest inne body i to od kilku lat. Dlatego to trochę loteria czy się trafi dobry czy wysłużony w tym body bo nigdy nie wiadomo ile może miec czy 3 czy 5lat. Mimo że to super pienidła to jak wszystko się zużywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie powinny chodzić po 2500zł a nie 4500zł.Podobno są niezniszczalne,pompy wieczne......a moja okazała się trupem i to kombinowanym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nic nie jest wieczne i się zużywa, są części mechaniczne które są o wiele wytrzymalsze niz w innych sprzętach ale nawet BK się zużyje. Wiesz ile lat juz Twój odpieniacz pracował? Podejrzewam że jest z lat 2005-06 lub starszy bo w tych latach były szare rurki. Napisałeś że trup kombinowany, masz już diagnozę?

Edytowane przez LukaS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marbecz

Kupując sprzęt używany podejmuje się takie ryzyko że może nawalić po pierwszym dniu ale nie powinno się wtedy obwiniać producenta,kupujemy sprzęt który pracuje przez 24h więc po 2 do 5 latach ma prawo nawalić 

Edytowane przez marbecz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diagnoza wstępna jest,ale poczekajmy na ostateczną w poniedziałek.Body odpieniacza jest OK,nic mu nie brakuje a jak będzie pompa po remoncie to będzie jak nówka.Szkoda tylko,że mnie to będzie kosztować więcej niż nowy odpieniacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z używki BK250 od Staniego jestem zadowolony,sprawdzę wieczorem ile pobiera moja pompa

co ok 5 dni wywalam taki kubeczek 

marbecz sprawdziłeś?  ja w niedziele dopiero sprawdzę.

Edytowane przez PITER1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marbecz

nie udało się,sąsiad przyszedł z dużą ilością piwa :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie powinny chodzić po 2500zł a nie 4500zł.Podobno są niezniszczalne,pompy wieczne......a moja okazała się trupem i to kombinowanym.

Marek , przekombinowałeś za 4500 masz nówkę RS 300 z gwarancją.

Jednak co by nie mówić pienidło za 4500 używane to jakiś koszmar , chyba na Twoim miejscu spakowałbym i odesłał do sprzedawcy. Ja wszystko rozumiem ale sprzęt przed wysłaniem powinien być sprawdzony w końcu to używka bez gwarancji za duże pieniądze.

No i najważniejsze BK to tylko mit , który każdy chciałby mieć bo nazywa się BK a w rzeczywistości to pompa Laguny z wirnikiem igiełkowym za 7 000 pln , ale jazda ja pier**le ale jazda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie inmar - czemu nie wymienisz body na lagune....

To to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest aktualne wersja BK300

http://erybka.pl/product-pol-5913-Bubble-King-DeLuxe-300-Internal.html

kosztuje 6800 a Ty daleś za 5 letnią używkę 4500? Ja niedawno kupiłem BK250 aktualną wersje i zapłaciłem w granicach 50% ceny sklepowej a jest igła. Pozostaje pogratulować sprzedawcy umiejętności marketingowych ;). W kazdym razie napewno powinien oddać pieniądze bo odpieniacz od początku źle pienił więc sprzedany był już uszkodzony ale to zależy czy dba o swoją renomę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BK 300 właśnie chodzą w cenach 4500-4700 bo widziałem kilka sztuk.Kupiłem u zaufanego sprzedawcy,była możliwość reklamowania od razu,ale teraz to już za późno a ja wcześniej nie wiedziałem,że coś jest nie tak.No nic,po remoncie pompy będzie jak nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, co tam słychać pompa już dotarła ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będą wiadomości to napiszę,na razie czekam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczynam się martwić,nadal nie mam informacji o mojej pompie a dodzwonić do firmy się nie da,nikt nie odbiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, wczoraj widziałem Twoją pompę i muszę powiedzieć , że dziwię się że nie odesłałeś tego z powrotem do sprzedawcy , wygląda to naprawdę kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co w niej było takiego ?

Może wiesz co się z nią dzieje,bo to już półtora tygodnia tam leży ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzedawca jezeli jest rzetelny to wg mnie powinien przyjąć reklamacje, to nie jest pompka za 50zl. Skoro jest tak chwalony to napewno sie zna na rzeczy wiedział co sprzedaje. Nie chce nikomu psuć opini ale widzę że znowu ma bk 300 z szarymi rurkami w body nie produkowanym od kilku lat a w ofercie widnieje "poltoraroczny". Jeżeli sie mylę w swojej opini to wyprowadzcie mnie z błędu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, z zewnatrz widac ze ta pompa sporo przeszła tam gdzie wchodzi kabel od zasilania widziałem silikon co już dobrze nie wróży , wirnik skoszony przez zbyt głęboko wkrecana zwezke , brak pinu na wirniku , rozwiercony otwór poboru powietrza. Przecież to jest bk tam nie powinno się ingerować ale ktoś kto to sprzedawał albo jest laikiem i mógł o tym nie wiedzieć albo jest starym cwaniakiem i nabil ciebie ostro w bambuko.

Generalnie nie zazdroszczę bo remont tej pompy pochłonie majątek.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi