Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

@Inmar - jak masz wymiary oryginalnego wirnika i potrafisz go sobie wymienić samemu, to ja Ci mogę w ramach pomocy forumowej za darmo na CNC wyciąć. I już do przodu będzie, jak nie chce Ci nikt tego wyserwisować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że tam problemem jest motor pompy a nie wirnik, chociaż wirnik też już przeszedł swoje z tego co czytam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jest z motorem też, ale motorów pomp nie produkuje - mogę tylko tak pomóc. Laguna 11000 powinna załatwić sprawę motoru, bo taką tam dają. Niestety laguny nie mam.

Z tym że jak podliczyć to wszystko, to wychodzi na to że lepiej nową kupić. Do BK300 mogę ściągnąć w ramach zakupów dla siebie za ok1600 - 1700zł w zależności od kursu euro.

p.s. nie jestem handlarzem, a pomóc chcę, bo gadać kto winny i kto źle zrobił oraz kłócić się i swoje racje forsować to najłatwiej, a pomóc widzę że nie ma kto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpiew dobrze by było żeby ktoś zdiagnozował co jest problemem w tej pompie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@LukaS - a co tu diagnozować... kabel klejony na silikonie do pompy już się nie nadaje... Dlaczego? Choćby dla własnego bezpieczeństwa. Nie przypuszczam żeby jakikolwiek serwis potrafił kabel wymienić w pompie do wody.

Reanimowanie może kosztować więcej niż nowa pompa - na moje oko tak to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co zrozumiałem to u Skiby chcieli wpierw doprowadzić wirnik do porządku a potem zająć się silnikiem,ale poprosiłem by go nie ruszali a zajęli się tylko silnikiem bo wątpię by wirnik był przyczyną tak dużego poboru prądu.Jak mi odeślą pompę to chciałbym wysłać ją do producenta,ale boję się kosztów.

Wirnik w tej pompie podobno ma 600mm,w pompie 1500 jest 550mm.Mam ofertę na nówkę oryginalnego silnika za 1460zł chyba z Acropory.

Edytowane przez inmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupuj z acropory nówkę i zapomnij o tej pompie.... niestety. Bo widzisz że reanimacja to masakra kosztowa zaczyna się robić. To parę złotych, tam parę złotych i się robi kasa. Do tego fakturę na pompę weźmiesz i trochę też Ci zostanie kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam silnik tyle kosztuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam silnik? to podaj numer dokładny katalogowy silnika który Ci oferowali, to napiszę za ile mogę Ci go ściągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wez ta pompe z serwisu, podjedz do Lukasza z Acropory. Porównajcie wirniki w nowej pompie i ewentualnie kup stojan.

a jak nie bedzie drogi to i wirnik.

I po problemie. Nie da sie naprawic Stojanu w tej pompie ( jezeli padlo uzwojenie ) bo jest zalewana.

Tak jak koledzy napisali - pamietaj ze lezy to w wodzie - nie widze mozliwosci uzycia naprawianego przewodu bez jego zalania zywica lub masa epoxydowa. Silikonem to sobie mozna kleic akwarium :-)

Lukasz ci napewno pomorze, bedziesz naprawial po serwisach to dolozysz drugie tyle.

No chyba ze wyslesz do Royala ale sam kurier tam i z powrotem to po 25Eur w jedna strone wiec....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z servisem tych pomp u producenta? Jak moj braciszek chciał kupić bk od staniego to mu wściskał że te pompy mają dożywotnią gwarancje producenta, prawda to czy schema?

Edytowane przez LukaS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to jest z servisem tych pomp u producenta? Jak moj braciszek chciał kupić bk od staniego to mu wściskał że te pompy mają dożywotnią gwarancje producenta, prawda to czy schema?

Dokladnie 2 Lata od daty  odebrania towaru!!

Cytat ze strony producenta:

(4) Die Verjährungsfrist von Gewährleistungsansprüchen für die gelieferte Ware beträgt zwei Jahre ab Erhalt der Ware.

Tu podaje link do instukcji oblugi pompy (j.niemiecki)

http://royalexclusiv.net/images/content/skimmer_pumps/bk/deu/bk_pumpe_bedienung_wartung_deu.pdf

Edytowane przez Normad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem i DPD kosztowało by 76zł z ubezpieczeniem na 2800zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, wpadnij do mnie z tą pompą, przełożymy wirniki z mojego bk. zawsze to jakaś opcja, że to wina krzywego wirnika i takich tam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi odeślą pompę dopiero.Jak co skorzystam z propozycji.

Edytowane przez inmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek,mają mi pompę odesłać jutro i poprosiłem z dostawą w sobotę,to jak by przyszła to wpadł bym na sprawdzenie z pompą i miernikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, jak tak to czytam, pompy, wirniki, średnice... To tym bardziej kocham mojego potworka na Beckecie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi