Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj po południu włożyłem BK do sumpa i załączyłem.Przez tą noc Redox wzrósł o ponad 100 punktów,ale do kubka nie wpadło nic,jest czysty.Chodzi na razie w takim stanie jak był.Co w nocy zauważyłem to jednak dość głośno chodzi i są przenoszone wibracje,które normalnie na poduszce słychać i czuć.

Na razie od Skiby nikt się nie odzywa a ja się zastanawiam czy jednak pompy nie wysłać do Royala puki mam zastępczy odpieniacz jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz zapasowy to ja bym się nie zastanawiał, jeszcze jak za darmo pompe dokładnie sprawdzą, będziesz miał pewność co jest do zrobienia w niej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście już dawno bym wysłał do Royala i małbym kłopot z głowy.

Pozdrawiam Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj po południu włożyłem BK do sumpa i załączyłem.Przez tą noc Redox wzrósł o ponad 100 punktów,ale do kubka nie wpadło nic,jest czysty.Chodzi na razie w takim stanie jak był.Co w nocy zauważyłem to jednak dość głośno chodzi i są przenoszone wibracje,które normalnie na poduszce słychać i czuć.

Na razie od Skiby nikt się nie odzywa a ja się zastanawiam czy jednak pompy nie wysłać do Royala puki mam zastępczy odpieniacz jeszcze.

przeciez pisali tobie ze masz w srodku nie ten wirnik co powinien byc to logiczne ze ma prawo cos przenosic na pompe jak nie pasuje i nie zdziwil bym sie jak by czegos nie uszkodzilo jeszcze w srodku

ale rob jak chcesz ja wiecej sie nie mieszam nie moj cyrk nie moje malpy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zróbmy ankietę, czy Marek powinien wysłać pompę do Royala. Ja głosuję na tak...

Marku, wydaje mi się że już dużo kasy, nerwów i czasu straciłeś przez ten odpieniacz. Jeżeli sprzedawca nie chce go przyjąć z powrotem, to wysyłaj pompę do Royala, oni tam fachowo sprawdzą czy da się coś z nią zrobić, jeżeli tak to niech oni to naprawią. Nie baw się w żadne body z lagun, dorabiane wirniki itd. Znowu wydasz kasę, a znając życie problem po jakimś czasie powróci. Moim zdaniem wyjścia są dwa, albo Royal to naprawi, albo trzeba kupić nową pompę i wtedy masz spokój. Reszta rozwiązań to półśrodki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak przedmowcy - przestan kombinowac bo pogorszysz.

Nie kupuj juz nic lokalnie - wyslij pompe do royala ( wysylka droga nie jest ) 

Sprawdza, podadza koszt naprawy - zdecydujesz.

Ponawiam - nie kombinuj juz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 post hehe ale...

Od czego tutaj zacząć... może pobór prądu - ile ten magiczny miernik watów kosztuje, i czy każdego stać aby takowy mieć na wejściu kabla do domu? Dziwne to. Lecz skoro ten zwykły za 40 zł pokazuje na samym zasilaczu laptopa 15 wat to też chyba nie halo, bo mój 17 calowy bierze podczas pracy 26 wat.  

Co do średnicy dyszy - może przykład nie idealny, lecz do regeneracji pomp przemysłowych (czyli dużych w porównaniu do akwarystycznych- kilka kw) używa się farb którymi maluje się wnętrze komory, w której obraca się wirnik. Chodzi o zastąpienie ubytku materiału obudowy (żeliwa, staliwa itp). Po takim zabiegu pompy często mają wyższą wydajność niż nówki z fabryki, tak więc milimetr w te czy tamte to nie takie hop siup :)

Też widziałem pompę, lecz jej nie macałem  :P

Sam odpieniacz - skoro Hydor jakoś dawał radę, pod jakimś zamiennikiem chyba jeszcze nic nie padło a mamy prawie czerwiec a "Bubel" King został zakupiony w marcu, to po co ta potężna wirówka?

Panie Inmarze - SZYZF XXI WIEKU, niektórzy chyba szybciej z łagrów spieprzyli w zimie :teehee: Normalnie szacun za wytrwałość w walce z solniczką. 

Z drugiej strony często się słyszy że komuś się chata spaliła - TELEWIDZOWIE pomogli, chatę zalało ktoś inny pomógł, to może by się tak zrzucić na szczytny cel - może nas w Ekspresie Reporterów pokażą że kupiliśmy koledze pompę Red Dragon nówkę nie śmiganą, albo całego nowego Bubble Kinga z polerowaną rurą. A tego w piz*u utopić w Wiśle albo wrzucić Niemcowi przez okno  :) Skończmy chociaż jeden etap walki z Marka akwarium, niech się zacznie już inny wątek - ten już jest nudny. 

Edytowane przez Kyzak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za :banana:  A tak na marginesie,to ja tak kombinuję od kilku lat,ciągle coś testuję,ciągle zmieniam no i zazwyczaj źle na tym wychodzę.ale taki już jestem.

Racja,zamykamy dyskusje o moim odpieniaczu w tym wątku bo telenowela wyszła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, ciesz się że tak daleko mieszkam, ustawiłbym i Ciebie i to akwarium w góra miesiąc, choćby silą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz raz mowilem aby inmara zwiazac, przykuc do klaoryfera i zakneblowac. Niech siedzi i patrzy jak mu sie akwa rozwija :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zróbmy ankietę, czy Marek powinien wysłać pompę do Royala. Ja głosuję na tak...

Marku, wydaje mi się że już dużo kasy, nerwów i czasu straciłeś przez ten odpieniacz. Jeżeli sprzedawca nie chce go przyjąć z powrotem, to wysyłaj pompę do Royala, oni tam fachowo sprawdzą czy da się coś z nią zrobić, jeżeli tak to niech oni to naprawią. Nie baw się w żadne body z lagun, dorabiane wirniki itd. Znowu wydasz kasę, a znając życie problem po jakimś czasie powróci. Moim zdaniem wyjścia są dwa, albo Royal to naprawi, albo trzeba kupić nową pompę i wtedy masz spokój. Reszta rozwiązań to półśrodki.

tak jak pisze Adam, przestań kombinować wysyłaj pompe do Royala i nie słuchaj pierdół o przeróbkach itd., tylko oryginały !! i żadnych odstępstw, szkoda twojego czasu kasy no i zwierzaków.

Będziesz miał ekspertyze co do pompy to podejmiesz stosowne kroki, ale ja bym nie zaryzykował kolejny raz

Wiem że człowiek uczy się na błędach, ale najlepiej nie na swoich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyzak,

przyjedz na Wdzydze i mi pokaz, jak sie wrzuca odpieniacz "Niemcowi" przez okno. Przywiez swoj BK 300 jak sie tak na tym znasz.

Ps: czy mi sie wydaje, czy u Kiflu ten odpieniacz pienil ?

Edytowane przez Stani

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stani,

nie przyjadę do Wdzydz, nie pokażę, nie chodziło dosłownie - tylko takie powiedzenie - zrobić coś na pokaz - jak tutaj http://youtu.be/mat7pvqMm_E

No faktycznie szkoda auta, może lepiej postawić obok krasnali w ogrodzie :)

Nie przywiozę BK 300 bo nie mam, a pobór prądu niech oceni licznik kWh, a pompę Royal Exclusiv. 

Mnie to nie interesuje skąd ten bubel się zabrał, żal mi po prostu człowieka. Kupić coś i dwa miesiące nie używać? Jak narty latem, albo kajak w zimą.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juwewaldi

Ty widze sie na wszystkim znasz:

"kupiłeś jakiś badziew zniszczony doszczętnie bo widać nawet rurki musiały być połamane bo są wymieniane na jakieś szare z delteka
pompa dojechana ,wirnik zeszlifowane ma igły ,otwory porozwiercane i co???"

Popatrz chlopie na rurki BK 300 i nie blaznuj. Twoja znajomosc BK jest ogolnie znana

oBVmmVkl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stani, jeszcze nie zauwazyleś ze najwiecej do powiedzenia na temat np BK maja Ci co go nigdy nie mieli ?

Niektórzy wspomagają swoje odpieniacze i pienią na forum....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stani, jeszcze nie zauwazyleś ze najwiecej do powiedzenia na temat np BK maja Ci co go nigdy nie mieli ?

Niektórzy wspomagają swoje odpieniacze i pienią na forum....

Mi się wydaje , że tu już nie chodzi o odpieniacz a o calą sytuację z nim związaną. Jesli spojrzysz na problem inaczej , że kupujesz sprzęt za grubo ponad 4 tyś to znaczy , że jest on piekielnie drogi , a najdroższa jest pompa tak ? Jeśli się ze mną zgadzasz to powiedz mi jak za 200 pln masz ją naprawić JAK ?

Co do wspomagania odpieniaczy to powiem tak , PEWNIE PIENIŁ BYŚ PODOBNIE GDYBY TO TRAFIŁO NA CIEBIE.

Bez urazy i żadnych podtekstów

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juwewaldi

Ty widze sie na wszystkim znasz:

"kupiłeś jakiś badziew zniszczony doszczętnie bo widać nawet rurki musiały być połamane bo są wymieniane na jakieś szare z delteka

pompa dojechana ,wirnik zeszlifowane ma igły ,otwory porozwiercane i co???"

Popatrz chlopie na rurki BK 300 i nie blaznuj. Twoja znajomosc BK jest ogolnie znana

oBVmmVkl.jpg

Staszek ,może i się nie znam ale szczepki twoje znam ,sprzedawałeś po 3,4 sztuki takich samych jako każda inna,a mówiłeś że każda jest inna i że się wybarwią hehehe i się wybarwiły tyle że wszystkie tak samo

i to nie tylko ja ,słyszałem więcej opinii,ale nikt ci tego nigdy nie powiedział,poprostu przestali kupować nie?

a teraz jadą odpieniacze?

Staszek ,więc nie dogaduj

może się nie znam na odpieniaczu BK jak ty  :D

ale mam rozum i szrota bym nie kupił

ps ;Staszek fotki możesz wklejać różne ale ten model co akurat kupił Inmar nie występował nigdy (może się mylę)szarymi rurami hehehe

Edytowane przez juwewaldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi