Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

Skrobnij coś więcej , jakie wrażenia , czy widac gołym okiem , że jest lepiej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie,jak działa wysuszony i nie używany dłuższy czas odpieniacz,dlatego myślę,że kilka dni trzeba poczekać,poza tym muszę się go od nowa nauczyć ustawiać bo wcześniej to próbowałem wszystkiego.Po wczorajszym podłączeniu i ustawieniu byle jak rano pianka cieszyła moje oko,zobaczymy jak będzie dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem dodać,że teraz to on naprawdę jest cichy,poprzednia pompa miała duże wibracje,które się przenosiły nawet na łóżko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janse, :)))

pompa, :)))))

wibracje na lozku.... :))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz ryb,jak i ile karmisz dziennie ryby i korale ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporych ryb cztery i sporo drobnicy,dziennie 6 kostek dla ryb plus algi i spirulina dla korali dwa razy w tygodniu po 6 kostek do tego suchy i reefboster

pozdr.Jarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie cztery duże,potem drobnica.Dziennie wieczorem i rano po 4 kostki mrożonek+w dzień 2-3 razy w tygodniu po 1/4 płatka spiruliny.Korale karmię aminokwasami co drugi dzień,do tego pokarmy typu reef pearls prawie codziennie i raz w tygodniu miks 5 kostek na noc,co 2 tygodnie też  reef boster.

Jak na razie jestem na etapie ustawiania BK więc od poniedziałku nazbierał 3cm żółtego płynu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie też pierwsze dwa centymetry są bledsze ale raczej ciemne a potem robi się już bardzo ciemne troszkę wódki leje i to też ma wpływ na urobek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powodu bardzo niskiego Ph rano bo codziennie oscylowało około 7,76 wczoraj zamieniłem rurki do pobierania powietrza z dworu z 16mm na 32mm.Dziś rano efekt taki,że Ph miałem 8,10 .Wcześniej pobierałem powietrze z szafki. :banana:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek , a jak ogólne wrażenia z pracy odpieniacza , pomijając zawirowania i nerwy , czy kupiłbyś ponownie BK ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie załatwiam nowego,jak pisałem wtedy,zezłościłem się i tyle.Nowa pompa chodzi oczywiście bardzo dobrze,ale kupując nowego zastanawiam się czy czasem nie kupić BK250 jak niektórzy radzili,ale jednak chyba nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi