Skocz do zawartości
Gość

Jak ustawić Bubble king?

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna doba,ustawienie lekko na mokro.

post-538-0-10190500-1372755219_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek, to w sumie nie moja sprawa, ale ciekawość mnie zżera, czy jesteś w stanie wytłumaczyć logicznie powody dla których kupujesz nowego Bubble Kinga ?? bo jak rozumiem Royal wysłał praktycznie nową, w pełni sprawną pompę, więc odpieniacz jest praktycznie jak nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego się nie da wytłumaczyć,po prostu żałowałem,że nie kupiłem nowego i teraz chcę to zrobić.Pompa jest praktycznie nowa z gwarancją na piśmie 24 miesiące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek , nawet nie wiem co mam napisać , sory stary ale nie rozumiem Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość marbecz

nowa pompa = nowy odpieniacz ,wygląd body nie ma wpływu na wydajność odpieniacza,nie lepiej zainwestować pieniędzy w firmę ? chyba niedawno pisałeś że kiepsko się interes kręci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ale Marek ma chyba rozpoznawalnosc czynow i nie jeet ubezwlasnowolniony.

jak chce wywalic 5 czy 6 kola na nowy odpieniacz to co komu do tego :)

jego cyrk, jego malpy :)

jakby obcy z boku popatrzyl na nas i popatrzyl jaka kase topimy w zbiornikach to tez by sie popukal w czolo :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero teraz na mnie się poznaliście ? Z drugiej strony staram się dojść do perfekcji a skoro akwarium się spodobało to dlaczego nie iść dalej ? W pracy też mi się marzy zmiana maszyn,ale tu jest trudniej bo to 80 000 za sztukę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy stan urobku,druga doba,wczoraj trochę ustawiłem bardziej na sucho.

post-538-0-48564500-1372846490_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj żeby się chłopak nie rozchorował całkiem przez te odpieniacze   :woot:

Edytowane przez juwewaldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie przez pierwszy tydzien wywalał cały kubek na dobe, codziennie musiałem czyścić, teraz ćwiartka kubka na dobe. Tylko że mi akwarium startuje(na suchej).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jak to jest,że BK250 internal bierze powietrza 2000L,Supermarins 4500L a BK300 tylko 3000.Z powietrzem jest podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie już nie aktualne,znalazłem odpowiedź na trzecim forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to obmyslilem tak.

Kupilem garden zraszacz - wywalilem ze srodka blockera, ktory jest tam wsadzony aby dostosowac zraszacz do cisnienia wod z kranu - u nas cisnienie nizsze.

Wrzucasz maxi-jet 250/500/750 do sumpa kolo odpieniacza i podpinasz wezem pod zraszacz, ktory jest w pokrywie kubka zamontowany tak aby przy podawaniu wody zraszal rure kubka od strony komory reakcyjnej.

I czyscisz woda z sumpa :-) Nie trzeba nic kombinowac tylko dostosowac dysze zraszacza do wydajnosci pompy.

Pompa zalacza sie profiluxem co XX czasu.

Jak zobaczysz filmik to oni tez robia to woda z sumpa.

PS. Tofik jak zalaczasz to np. 2-4 razy dziennie na kilkanascie sekund, to ci nie narasta syf w tej rurze  to co spadnie to jest wywalane do kubka.

Ja kupiłem ten:

7d7b4ff19588d757ba9c5fd4896d7aeb.jpg

http://allegro.pl/mikrozraszacz-zraszacz-podwieszany-90-l-h-i3119602235.html

Caly z plastiku, wywalasz ogranicznik i zasuwa.

A  tu wszystko masz w zestawie http://www.neo3plus.com/fr/ecumeurs-/217-skimmer-spray.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiu Tryc napisał na NR,że czyści kubek 2-3 razy w tygodniu i może bym tego spróbował,może to faktycznie mocno wpływa na parametry w akwarium,ale jakoś nie chce mi się odkręcać kubek tak często więc pomyślałem dziś czy nie sprawić sobie jakiegoś automatycznego czyszczenia.Zastanawiam się nad zakupem używki,nówki lub coś przysposobić jak wyżej.

Coś takiego ? http://erybka.pl/product-pol-4835-Vertex-Vectra-Engine-Silnik-do-glowic-czyszczacych.html

Edytowane przez inmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem tą pokrywę właśnie.To urządzenie nie potrzebuje wody tylko mechanicznie działa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi