Skocz do zawartości
tomajk

Akwarium tomajka po katastrofie.

Rekomendowane odpowiedzi

W zasadzie wszystko sprowadza się do kupy, czyli rolnik by wyhodować ziarno musi zasilić glebę kupą, którą zrobią świnki, które też zjedzą swoją kupę już w postaci ziarna, później my zjemy chlebek -ziarno, świnkę - kiełbasę i zrobimy kupę, którą zjedzą muchy, te zaś zostaną zjedzone przez ptaki, które zrobią kupę na pole gdzie rośnie ziarno. I tak w kółko, czyli KUPA się liczy, bez kupy nie ma życia, a gdzie jest życie jest też i kupa :):D:)

Hehe, aleśmy się ROZKUPALI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to pamietam z podstawowki wierszyk :-) w prawdzie nie o kupie ale blisko :)

Czlowiek sie rodzi - z d*py wychodzi

czlowiek sie zeni - w dupe wchodzi

czlowiek umiera - na d*pie lezy

wszystko na swiecie od d*py zalezy

:)

tomajk sorki za offtopa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratulacje!!! efekt powalający!!!

i napiszę uczciwie, czytam Twoje tematy od początku, i nie wszystkie "ruchy akwariowe" podobały mi się. szczerze, wobec pewnych działań byłam nastawiona bardzo krytycznie, prawie przekonana, że źle się to skończy.

teraz odszczekuję!!! fotgrafia Twpjego akwenu wbiła mnie w fotel! brawo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo, akwa wspaniałe i ta głębia...............:P. Gratuluje.

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna się u mnie już przemeblowywanie i sortowanie korali, niektóre rosną szybko i zaczyna być mało miejsca, może nie ma jeszcze szału, ale efekty są widoczne. Przyznam, że z przyjemnością siadam sobie na zydelku przed akwarium i obserwuję mój kawałek rafy. Przed świętami wpuściłem również pozostałych autsajderów :P zamieszkujących do tej pory refugium, czyli żółtka (którego chciałem sprzedać ale nie znalazł nabywcy ) oraz dwa chromisy (te z kolei były z żółtkiem dla towarzystwa).

Pokolce oszalały przez pierwsze 48h, tłukły się również między sobą, czyli starymi mieszkańcami, nie obeszło się bez ran ciętych. Minął jednak tydzień i uspokoiło się, są małe przepychanki, ale można powiedzieć, że główny konflikt zażegnany.

Konsumpcja minerałów jest duża, ma ciągle jeszcze tendencję wzrostową, ale to nie jest powód do zmartwienia a raczej świadczy o zapotrzebowaniu i cieszę się z tego. Pewnie kolejnym krokiem będzie zmiana oświetlenia. Świetlówki mają już swoje i czas nadszedł. Nie podjąłem jeszcze decyzji co będzie zamiast, ale stanie się to na dniach z pewnością.

Dorzucam jeszcze parę fragmentów baniaczka.

sss0159.jpg

sss0124.jpg

sss0115.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakochałem się w tym akwarium... Poprostu coś wspaniałego.. Fotki rewelacja... Tomajk wielki szacun;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wrażaniem, zwłaszcza, że po tym co na początku działałeś wierzyłem jedynie w wielką klapę:P Cóż.... jest bardzo fajnie, a taka moja rada ogólna: jeżeli wszystko jest ok i się dobrze kręci to nie ma sensu nic zmieniać:smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czyżby zapachniało LEDami?? :P

Hmm, tak myślę, że to raczej jeden z dwóch słusznych kierunków.

Albo 750W LED + UV T8 albo 3x400W HQI + niebieskie LED albo ??? no właśnie zobaczy się, niech tylko trochę wytrzeźwieję po tych baletach świąteczno - noworocznych :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akwarium jest przepiękne.. nie moglem się powstrzymać by nie wrzucić jednego ze zdjęć na tapetę na kompie. Mam nadzieję, że mój morszczak będzie choć w ułamku przypominać Twoje akwarium..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś upłynęło 7miesięcy od założenia mojej kałuży, właściwie to powinienem liczyć pół roku, gdyż przez przenosiny i awarię miesiąc poślizgu jak nic. Będzie też łatwiej liczyć i obchodzić jubileusze (coś posucha od sylwestra :)) trza dziś zrobić małe VODKA METHOD :cry::dance3::dance3::dance3:

To JUBILEUSZOWA fotka przy aktynice.

dsc8544p.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi