tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 W zasadzie wszystko sprowadza się do kupy, czyli rolnik by wyhodować ziarno musi zasilić glebę kupą, którą zrobią świnki, które też zjedzą swoją kupę już w postaci ziarna, później my zjemy chlebek -ziarno, świnkę - kiełbasę i zrobimy kupę, którą zjedzą muchy, te zaś zostaną zjedzone przez ptaki, które zrobią kupę na pole gdzie rośnie ziarno. I tak w kółko, czyli KUPA się liczy, bez kupy nie ma życia, a gdzie jest życie jest też i kupa Hehe, aleśmy się ROZKUPALI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 Ja to pamietam z podstawowki wierszyk :-) w prawdzie nie o kupie ale blisko Czlowiek sie rodzi - z d*py wychodzi czlowiek sie zeni - w dupe wchodzi czlowiek umiera - na d*pie lezy wszystko na swiecie od d*py zalezy tomajk sorki za offtopa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2009 Hehe fajny wierszyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 Noworoczne fotki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 gratulacje!!! efekt powalający!!! i napiszę uczciwie, czytam Twoje tematy od początku, i nie wszystkie "ruchy akwariowe" podobały mi się. szczerze, wobec pewnych działań byłam nastawiona bardzo krytycznie, prawie przekonana, że źle się to skończy. teraz odszczekuję!!! fotgrafia Twpjego akwenu wbiła mnie w fotel! brawo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 brawo tomajk ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 Brawo, akwa wspaniałe i ta głębia................ Gratuluje. Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEWERYN_S 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 super wygląda, dużo rybek, fajnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 Zaczyna się u mnie już przemeblowywanie i sortowanie korali, niektóre rosną szybko i zaczyna być mało miejsca, może nie ma jeszcze szału, ale efekty są widoczne. Przyznam, że z przyjemnością siadam sobie na zydelku przed akwarium i obserwuję mój kawałek rafy. Przed świętami wpuściłem również pozostałych autsajderów zamieszkujących do tej pory refugium, czyli żółtka (którego chciałem sprzedać ale nie znalazł nabywcy ) oraz dwa chromisy (te z kolei były z żółtkiem dla towarzystwa). Pokolce oszalały przez pierwsze 48h, tłukły się również między sobą, czyli starymi mieszkańcami, nie obeszło się bez ran ciętych. Minął jednak tydzień i uspokoiło się, są małe przepychanki, ale można powiedzieć, że główny konflikt zażegnany. Konsumpcja minerałów jest duża, ma ciągle jeszcze tendencję wzrostową, ale to nie jest powód do zmartwienia a raczej świadczy o zapotrzebowaniu i cieszę się z tego. Pewnie kolejnym krokiem będzie zmiana oświetlenia. Świetlówki mają już swoje i czas nadszedł. Nie podjąłem jeszcze decyzji co będzie zamiast, ale stanie się to na dniach z pewnością. Dorzucam jeszcze parę fragmentów baniaczka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Artur160 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 Zakochałem się w tym akwarium... Poprostu coś wspaniałego.. Fotki rewelacja... Tomajk wielki szacun;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafal19 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 super akwarium, brawo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 ładnie, ładnie :smile: tomajk czyżby zapachniało LEDami?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 Jestem pod wrażaniem, zwłaszcza, że po tym co na początku działałeś wierzyłem jedynie w wielką klapę Cóż.... jest bardzo fajnie, a taka moja rada ogólna: jeżeli wszystko jest ok i się dobrze kręci to nie ma sensu nic zmieniać:smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 czyżby zapachniało LEDami?? Hmm, tak myślę, że to raczej jeden z dwóch słusznych kierunków. Albo 750W LED + UV T8 albo 3x400W HQI + niebieskie LED albo ??? no właśnie zobaczy się, niech tylko trochę wytrzeźwieję po tych baletach świąteczno - noworocznych :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
october_rust 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2010 akwarium jest przepiękne.. nie moglem się powstrzymać by nie wrzucić jednego ze zdjęć na tapetę na kompie. Mam nadzieję, że mój morszczak będzie choć w ułamku przypominać Twoje akwarium.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2010 Dziś upłynęło 7miesięcy od założenia mojej kałuży, właściwie to powinienem liczyć pół roku, gdyż przez przenosiny i awarię miesiąc poślizgu jak nic. Będzie też łatwiej liczyć i obchodzić jubileusze (coś posucha od sylwestra ) trza dziś zrobić małe VODKA METHOD :cry::dance3::dance3::dance3: To JUBILEUSZOWA fotka przy aktynice. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2010 no ! i to jest kawał bańki,filmik byś jakiś nakręcił Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman Rożek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2010 Witam Przy takim zdjęciu faktycznie można dopisać - "wycinek rafy" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach