ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Ciesze sie bardzo slyszac, ze jest w porzadku No i niecierpliwie czekam na fotki kolejne. Chyba juz od dluzszego czasu stosujesz produkty Fauna Marine - co o nich myslisz? Pozdrawiam, M. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Świetne akwarium. Podziwiam Cię Sylwia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad B 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Lubie jak kobiety mają jakies inne pasje oprócz zakupów i seriali , moja żona wie tylko w którym rogu pokoju stoi akwa , chociaz i tego nie jestem pewny Jak Twoje koralowce podrosna jeszcze to dopiero będzie dawać po oczach , życze wytrwałości Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Dzięki za słowa otuchy, ciesze się, że wygląd całości zaakceptowany:) Dużo jeszcze pracy przede mna. ale nie będe marudzić. Odpisze na pytania ale pokoleji. Gdybym miała dobry aparat ehhh niektórych zdjęć to się oglądać nie da takie ziarno i szumy wychodzą. kilka fotek jeszcze z dziś. Sclero. z wężowidlami rano się przytulała.. przyłapane na gorącym uczynku:) Troszke przez to dziś nie niechciała pokazać polipów. Przed chwilą byłam przy akwa i już zaczyna się otwierać. Może jutro zrobie zdjęcie jak teraz wygląda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Pięknie jest, tak trzymać Dużo jeszcze pracy przede mna.To chyba najfajniejsze w tym wszystkim (chyba że w słonowodnej jest inaczej, bo jak narazie niestety nie doświadczyłem) Taki całkiem bezobsługowy baniak który tylko ładnie wygląda to nuda straszna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Widze ze mialas Sylwia chwile czasu i troszke napstrykałaś fotek i chyba aparat nie jest najgorszy skoro bardzo ładnie wychodzą ci zdjecia pojedynczych korali . Gratuluje fotki tubki bo jest świetna a moze to dlatego ze tubastrea to Twoje ulubione korale i poswiecasz im sporo czasu przy karmieniu a i widze ze powiekszyła się ilosc tubek i masz juz chyba wszystkie gatunki . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Świetne te koralowce, całe akwarium też bajeczka, boje się o tą gąbkę, bo dla mnie to czarna magia, czytałem gdzieś że one żyją w nawisach skalnych, zakamarkach w ciemnościach, i naprawdę nie lubią światełka czy to prawda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Merriq - prześliczne to twoje akwarium i zwierzaki widać w super formie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Merriq, pokazałaś kawałek bajki! PIĘKNEJ BAJKI ! Jeszcze raz gratuluję Ci efektów Twojej ciężkiej pracy. Brawo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Bylem dzis, widzialem i to wcale nie jest ten zbiornik z fotek. Korale poprzestawiane, skala poprzestawiana. Bede sie tez czepial, nie ma koloru niebieskiego w zbiorniku(nawet tlo jest czarne) nie ma koloru zielonego(nie liczac jednej tuby) ogolnie jakies same pastele:rolleyes:. Nie wiem czy ten zbiornik ktory dzis widzialem to ten ze zdjec ale w moim odczuciu to pierwsza liga swiatowa i material na TOTY. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Czyli fotki nie aktualne ??? Czy mogłabyś Merriq przestac grzebac w akwarium ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 @Yoka Krytyk się znalazł niebieskiego mu brakuje..nie marudź bo obiadu nie dostaniesz na drugi raz @ Robert No co ja poradze, to silniejsze ode mnie :tongue:Dzień bez grzebania w zbiorniku, dniem straconym. Wedlug mnie wszystkie delikatne zmiany są na lepsze.A przestane grzebać-jak nie będzie albo akwa albo mnie @Rebcio Co do tego Pana, wole już o tej sprawie nie wspominać, chociaż robie to w żartach -od kilku dni patrzę na zbiornik i powtarzam "gruzowisko, glon na glonie i gdzie ja mam oczy" @Tomek co do pracy- gdzies trzeba było dodać skale gdzies odjąć. Przydaloby się gorgonie obciąc od podstawek albo je mocno zmniejszyć i przyklejić bezpośrednio do skały. Dziś wszystkie tubastrea już są przyklejone do skały. Reszte na razie sobie odpuszczam. Praca nad akwarium to ta mniej przyjemna sprawa, wole opiekę typu karmienie i inne zabiegi pielęgnacyjne. @Jarosław & Ocelocik Tej gąbki to i ja się boje, chociaż wydaje sie takim nie szkodliwym zwierzątkiem. Bardzo się bałam, że mi padnie w akwarium, wyglądała na "brudną" Dlatego pisałam poprzednio, to jak jej bedzie w zbiorniku bede mogła powiedzieć za jakis miesiąc, bądz dwa. Nadal ją bacznie obserwuje, niesamowite ma te kominy, jest napompowana. Cała jej powieszchnia pokryta jest malutkimi otworkam, kominami dzięki ktorym filtruje wode. Ostatnio spęczniała, od kąd ją przeniosłam w silniejszy prąd, mysle, że dzięki temu więcej pokarmu przez nią przepływa, utworzyła też wieksze kominy. I to prawda, że nie za bardzo lubią światło-Podam prosty przykład w zbiornikach kolegów zazwyczają rosną gąbki pod skałami, prawda ? Jest sporo odmian, sporo wymagan a ja nadal mało wiem, mam sporo wiedzy do poznania. I nawet nie do konca jestem pewna czy ta co mam to faktycznie-Acanthella sp @ Konrad B, seriali nie oglądam, zakupy mnie nie kręcą chyba, że jestem już zmuszona coś zakupic. Ale ja to ogólnie takie dziwne stworzenie. Ja już mam nadzieje, że nie musze walczyć o to by traktowano mnie jak akwarystke i zapewniać, że o swoje akwarium sama dbam pomimo młodego wieku itd. Kobiety potrafią bardzo dobrze dbać o zwierzaki. jeśli chcą. Ale to kwestia zainteresowań....: jedni wolą ogórki inni ogrodnika córki" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń 2009 Mam nadzieje ze po dzisiejszym grzebaniu jest tylko lepiej i nie dasz się prosić o najbardziej aktualne zdjęcie zbiorniczka a co do Twojego podejscia do akwarystyki to faktycznie jesteś zakrecona ale w pozytywny tego słowa znaczeniu:good: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2009 Zdjęcia calkiem ładne wychodzą ale z bliska. Kolejne z wczoraj i kilka jeszcze musze obrobić. Nowy prezent, za ktory serdecznie dziękuje, ślicznotka albo jak ją już ochrzcili - wanilia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2009 Sylwia ostatnie zdjęcie z multikolorowymi gorgoniami jest obłędne, reszta oczywiście też super. Koralowce super widać że wszystko rośnie i tetni życiem. Ale mam pytanie do ryb. Nie bojsz się że Nemateleotris decora zaczną ssię ze sobą bić? Choć może przy takim karmieniu agresja wewnątrzgatunkowa się ciut zmniejszy. Trzymam kciuki. Pozdrawiam Łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2009 @LukaszKur a już myślałam, że sie na mnie obraziłeś bo się wogóle nie odzywasz Nemateleotris decora pływają spokojnie, nie zauważyłam żeby się biły. Jest sporo miejsca, dużo pokarmu. Wszystkie pływają po lewej stronie przy białej gorgonni,każda ma swój rewir. Z tego co wiem młode pływaja w ławicach potem w miare jak rosną dobierają sie w pary. U siebie też zauważyłam, że dwie mają sie ku sobie. A i miałam pokazać zdjęcia tubastrea, które ostatnio nabyłam. Zdjęcia są ze schowanymi polipami, naprawde zdrowa tkanka:smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń 2009 Strasznie paskudne te korale, nie wiem jak można przechodzić koło takiego akwarium i znosic taki widok masowego brzydactwa. Normalnie nie miesci mi sie w głowie jak moża świadomie zdecydować się na taką hodowle i mieszkać z tym czymś . Kolory zaj....te, wygląd korali wskazuje na to że napewno lepiej im u Ciebie niż w naturalnym środowisku, i dla takiego widoku naprawde warto poświecić troche czasu. Zdjecie całosci pewnie by nas tu wszystkich powaliło więc narazie może nie wstawiaj a w realu to juz pewnie całkiem odlot. Gratuluje efektów, życze dalszej wytrwałosci w tym co robisz i trzymam kciuki za nastepny wiekszy zbiornik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń 2009 Naprawdę piękne brawo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach