Skocz do zawartości
blue.wave

Nowa seria odpieniaczy blue.wave

Rekomendowane odpowiedzi

Fajna masz zabawe.Widze ze dobre sposoby miezenia.

Jak masz dojscie,dodaj plytke platyny(10x10x0.5 mm)

Na spod skimera.Fajnie sie dzieje z metalami ciezkimi w morskiej wodzie

Sk

Edytowane przez SteveK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie dzieje z metalami cięzkimi? Bo pierwsze słyszę, a temat ciekawy :thumbsup:

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sie dzieje z metalami cięzkimi? Bo pierwsze słyszę, a temat ciekawy :thumbsup:

Pozdrawiam

seb

Platyna jest uzywana do oczyszczania powietrza kupe lat(samochody,elektrocieplownie,chuty metali itp)

My Mamy babelki w skimerze to czemu nie.

Sk

Edytowane przez SteveK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, ale czy ktoś to juz kiedyś robił, są jakies opracowania na ten temat?

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Steve, myslałem że to sprawdzony fakt, a nie teoria...

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tak szybko Panowie, przez ta platyne u mnie Rodhium (w plynie) nie psuje sie.(zawodowy temat). Tak na marginesie dlaczego nie mozna cos nowego po probowac.Czy wszystko powstalo na zasadach naukowych?
Ile wynalazkow powstalo poprzez przypadek I pomylke.Zaraz jakies wysmiewanie,uwagi a zaden z was tego nie sprobowal.
Jesli chodzi o mnie o wielu lat stosuje tą metode przy pokrywaniu bialego zlota. Zadne domieszki cynku, zelaza Itp nie zanieczyszczaja tego plynu(1800$ za litr, 2 gr rodhium). W naszych skimerach to jest jak w kondesatorze. To chyba podobnie jak w samochodach. Jedynie tu uzywam czysta platyne.
Co prawda to tylko fajna dyskusja.

Ten Maly kawalek to czysta Platyna.Jest poktyta ciemna powlaka.

Sk

Edytowane przez SteveK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne rzeczy się dzieją, korale zjaśniały do tego stopnia, że zdjęcia zrobić nie można- biała plama. Polipują i fosforyzują pod hqi i o dziwo :o miękasy i lpsy mało nie eksplodują. Tumidy z brazowawych całe szafirowe się zrobiły, makrostoma niebieska: szafirowo-turkusowa, digitata czerwona jest fluoróżowa, srebrna przeszła w (przepraszam za błędy pisowni)ekri z różowymi tipami. Nawet beżowa lobo zrobiła się fioletowa i to wszystko w kilka dni. Boję się, czy nie będzie strat, ale rosną, jak głupie. Biskupia histrix pod własnym ciężarem oberwała się i spadła na skałę, ale niech siedzi i rośnie :D

Parametry idealne i żadnych wspomagaczy, pochłaniaczy i platyny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratolacje! Oby tak dalej.Moze pare foto bys nam pokazal.

Sk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SteveK, zdjęcia będą :thumbsup: ,szkoda, że i tak nie oddadzą palety barw, aczkolwiek postaram się. Jak nic nie zejdzie do raju, będzie alternatywa dla zeo :teehee:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, no to gratki :thumbsup: ale żeby nie było za różowo to jeśli to się stało tak jak piszesz w kilka dni, to nie wróży zbyt dobrze, mogą być straty. To co napisałeś można osiągnąć również zwykłym, tyle że mocno przewymiarowanym i silnym światłem, oczywiście zakładając że parametry wody są "żyleta", no ale skoro Twoja maszynka nie jest przewymiarowana to może faktycznie coś w tym jest. Jak zwykle proszę o fotki, bo nie zobaczę - nie uwierzę :teehee:

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne rzeczy się dzieją, korale zjaśniały do tego stopnia, że zdjęcia zrobić nie można- biała plama. Polipują i fosforyzują pod hqi i o dziwo :o miękasy i lpsy mało nie eksplodują. Tumidy z brazowawych całe szafirowe się zrobiły, makrostoma niebieska: szafirowo-turkusowa, digitata czerwona jest fluoróżowa, srebrna przeszła w (przepraszam za błędy pisowni)ekri z różowymi tipami. Nawet beżowa lobo zrobiła się fioletowa i to wszystko w kilka dni. Boję się, czy nie będzie strat, ale rosną, jak głupie. Biskupia histrix pod własnym ciężarem oberwała się i spadła na skałę, ale niech siedzi i rośnie :D

Parametry idealne i żadnych wspomagaczy, pochłaniaczy i platyny :)

Pewnie nawet wody solić nie musisz :thumbsup:

Ps.Można prosić na pv cenę najmniejszego modelu "niefoto" i "sps" ?

Edytowane przez Błazenek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monti zielona ma teraz jasnoszafirowy kolorek :)
Akra zielona od Staniego wygląda m/w tak :)
Zwykła digitata jest nadal zwykła, tylko w kolorze sukni ślubnej :D
Demicornis jest tricolor- żółto różowo niebieski
Jeszcze akra jasny beż,szafirowe polipy, tylko zdjęcie do d..y
Niestety koloru makrostomy turkusowej nie łapie, ale pokombinuję dry.gif
żadnych fotoshopów a'la Tomek, absorberów, magic stone itp. Tak jest B)

Błazenek, i tak Cię nie stać :P . Poczekać trza na opinie, a cena sama się ustali.

Seb, zbiornik wysoki 70cm wody, 2x 150W Reeflux + 4x 80W t5, światło jak do miękasów :yes:
Ta sama sytuacja u gościa z wiekszym zbiornikiem, ale dopiero kolory szok, ciastka jak patelnie, miekasy, gorgonie i błękitne akry, talerzówki sadzą jak boczniaki, już nie wiem sam. Bylem w sobotę i w szoku jestem i ma w ch.. fosforu i azotu, ryb ławice i czego tam nie ma, co tydzień dokupuje i wszystko aż kipi :blink:

Pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ja lubię czytać ten wątek. Juz rok ciągnie się ta telenowela i z niecierpliwością czekam kiedy opatentujesz ten wynalazek i wreszcie skończą sie nasze (morszczaków) problemy z suplmentacja, mocnym światłem i całą masz dodatków których nie będzie trzeba lać. Jak już skończysz to "ochy i achy" i konkretnie opiszesz te Twoje Cuda Odpieniacze to myślę że nie nadążysz sklejać te maszynki. Naprawde kibicuje temu projektowi i ciekaw jestem czy kiedykolwiek opiszesz ten odpieniacz i innowacje w nim zawarte... Pozdrawiam Wojtek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze żeby tylko nie przesadzić z tym odpienianiem, bo można zaliczyć buummmm, Seb coś o tym wie :whistling:

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj wiem wiem :whistling: Zaraz mnie szlag jasny trafi :verymad: otwierają Wam się te miniaturki???

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi