Skocz do zawartości
tomajk

Akwarium tomajka po katastrofie.

Rekomendowane odpowiedzi

Niezłe foty:) Widze, że akwarium się rozkręca, czyżby wreszcie cierpliwość wzięła górę ? :spiteful:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Litraż robi wrażenie- a tak z ciekawości - kiedy zmiana baniaka:)

Spokojnie!! Ja cos czuje ze Tomek jeszcze Turbodymomena zawstydzi:biggrin::spiteful:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Nano-Reef masz rację. Tam chyba panuje zasada "lepsi i gorsi". Oczywiście moderatorzy to Ci "lepsi". Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wie ze nie to jest tematem watku ale podzielam zdanie odnosnie sasiedniego forum , awracajac do tematu zbiornik super jak dla mnie bardzo mi sie podoba moz kilka fotek z gory ? , jaki to gatunek skrzydlicy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie mogą być i tymi "lepszymi" dopóki działają rozsądnie, w momencie gdy zaczynają robić według swojego "widzimisię" albo wydaje im się, że stają w "obronie słabszych" to jest dyskwalifikacja.

Najważniejsze w tym całym "cyrku" jest to, że tak naprawdę nie potrzebne mi jest rejestrowanie się gdziekolwiek i pisanie czegokolwiek by zdobyć potrzebną wiedzę. Wystarczy przeczytać parę wątków i wszystko, albo prawie wszystko co można się dowiedzieć jest. Robiąc taki numer jak ze mną, tracą bazę wiedzy, bo choć może mam akwarium dopiero pół roku, to jednak doświadczenie i wiedzę musiałem posiąść zdecydowanie większą niż przeciętnie. Nie będę teraz tłumaczył wszystkiego bo sami doskonale wiecie o co chodzi. Wniosek jest jeden, dzięki jednemu userowi, forum straciło być może całkiem niezły dorobek, ba jak widzicie zapowiada się, że będzie można nawet się pochwalić niezłymi wynikami, również fotograficznymi, a tu d...pa.

Nie będzie żadnych sukcesów dzięki NR, bo ja jestem szczególnie zawzięte bydle i łatwo nie ma. Jestem bezinteresownym przyjacielem a zarazem mogę zostać zagorzałym wrogiem. Tak mają skorpiony:biggrin:

Przepraszam was, że popadam w takie wycieczki, ale od paru dni mam stan "lekutko niedobity" z powodu osiągnięcia wieku "bliżej niż dalej" że hmmm. :spiteful:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodałem parę zdjęć do galerii, takie "ZAWIANĄ RĘKĄ":lol:

Ale łotry nie chcą współpracować. normalnie nie dam źreć łobuzom :spiteful:

To jest chyba "Zebra" choć ja nie znam się, wiec miał być "brachypterus" ale czort go tam wie.

dsc_6948.jpg

dsc_6954.jpg

PŁOMYK :sad: kto ma ten wie o co mi chodzi. :smile:

dsc_6957.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie mam więcej "płomyków" ale i tak cieszę się, że ten którego kupiłem "hurtem" nie kryje się gdzieś głęboko w skałach, tylko dość aktywnie pokazuje swój "płomyk", wielce przesympatyczna rybka z niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baniak super, gratulacje. Co do skrzydlicy to faktycznie jest D.brachypterus. Nie masz problemów z karmieniem jej w tak dużym baniaku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten egzemplarz jest wyjątkowo wyszkolony, punktualnie na czas melduje się w miejscu "zrzutu" papu. Najchętniej wcina krewetki krystaliczne, ale nie gardzi sercami wołowymi, nawet spore kawałki spiruliny potrafi łyknąć. Mam ją od 2 miesięcy i ładnie podrosła w tym czasie, pękata jak widać na fotkach, a robione były przed głównym daniem. Stała się odważna i bez problemu można ją poobserwować, jest niewątpliwą atrakcją mojego baniaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, piękna rybcia ten brachypterus i jeszcze egzemplarz z takim apetytem brawo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomajk, ja ze swoim przezylem ro w piko rafce. Przychodzil na karmienie, spacerowalismy ramzem itp :-)

W zwiazku z tym ze pozbywam sie pico przerzucilem go do glownego akwa, po tygodniu wyskoczyl :-(

Smutek pozostal, ale jeszcze do niego wroce ale juz w duzym akwa.

jedyne co wiem to fakt ze trzeba budowac korone wokol gory akwa lub zrobic wyzsze akwa.. :-( Mamy chwilowa zalobe w domu bo to byl nasz ulubieniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi