Skocz do zawartości
Admin

Reefshop [Gdynia]

Jak oceniasz sklep  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz sklep

• Zły
      79
    • Średni
      23
    • Dobry
      27
    • Bardzo dobry
      21

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ja osobiscie nie widze powodu, dla ktorego mialyby istniec ograniczenia w zamieszczaniu opinii o sklepach. Jak ktos chce obsmarowac jakis sklep i tak to zrobi, jak ktos chce popisac same peany tez to zrobi. Jedyne co warto wedlug mnie zrobic to zaznaczyc gdzies wyraznie, ze opinie naleza tylko i wylacznie do tych co je pisza.

Forum nie ma byc zadnym rankingiem wskazujacym, ktory sklep w Polszy jest naj naj naj. To ma byc przydatne zrodlo informacji - o tyle do informacji o sklepach jak i kazdych innych zawartych na forum trzeba podejsc z dystansem i nie traktowac ich jako wiedzy objawionej. Jezeli tak podejdziemy to nawet duzo negatywnych opinii nie zawazy na tym, ze w rzeczywistosci sklep jest OK :(

Osobiscie odrzucam nawet mysl o tym, ze ktos mialby weryfikowac czy moja opinia jest wartosciowa, czy nie. To jest TYLKO opinia i czy sie komus przyda niezalezy od tego jak ja przedstawie, tylko jak zostanie uzyta. Inaczej mozemy zaczac poddawac w watpliwosc kazda wiedze prezentowana na forum i ograniczyc mozliwosc pisania tylko tym, co udokumentuja na pismie i kliszy, ze maja akwarium morskie minimum 234 dni.

@Przemek

Dostalem meila, ze reklamacja zostanie uznana. Po czym na 3 kolejne moje meile odpowiedzi nie udzielono, sprawe uznalem za zakonczona ( nie lubie dopraszac sie na sile) i postanowilem po prostu nie robic wiecej zakupow w ReefShop'ie. HOWG, jak dla mnie koniec sprawy.

Pozdrawiam,

M.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemku myślałem, że sprawa jest już dawno zakończona, ale skoro się bronisz, ja nie mogę zostać bierny.

1. Lampa - nie chodziło o cenę o której tu stale piszesz, tylko o formę załatwienia sprawy na odpowiedź od Ciebie czekałem kilka dni.

2. Dla przypomnienia odpieniacz:)

3. Dokładnie nie nie pamiętam, ale 2006 lub 2007 (czas mi strasznie szybko ucieka po 30-stce ) zamawiałem pokarm, czekałem na niego 2 tygodnie.

4. Zamawiałem montiporę i wszystko się zgadza oprócz tego, że chciałem zupełnie inny kolor, ale jak sie okazało (rozmowa telefonicza z Twoim pracownikiem) już jej nie było, natomiast w sklepie na stronie www widniało na stanie. Wiec wziąlem to co było.

Chciałeś 3 masz 3:)

I bardzo Cie prosze nie pisz, że sprzedawałeś jako osoba fizyczna czy nie fizyczna, ReefShop to poprostu TY, a Ty to ReefShop!

Na podsumowanie bardzo Cię proszę, przestańmy wreszcie o tym pisać, takie mam doświadczenia i tyle, jeśli zrobisz coś w tym kierunku żebym zmienił zdanie gwarantuje, że będę pisał same dobre słowa:)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W RS robiłem zakupy 2 razy. Nie było gorzej niż w innych sklepach internetowych (książki, płyty, modelarstwo) w których kupuję. Drobne problemy z zamówieniem były rozwiązywane telefonicznie lub e-mailem. Poznałem też właściciela i jednego pracownika osobiście. Bardzo sympatyczni, specjalnie dla kilku osób otworzyli sklep w niedzielę w celu obejrzenia na żywo.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemek no i po co ty się tutaj tłumaczysz, taki fajny wątek mieliśmy o sklepach a ty przychodzisz i rządzisz( nawias nie pomógł) co powinniśmy zrobić, co moderatorzy powinni zrobić jak na razie o ile się nie mylę, to tylko ty się tłumaczyłeś jako chyba jedyny ze wszystkich sklepów tutaj.

Twoje tłumaczenia są irytujące odkład pamiętam, to zawsze z klienta chciałeś zrobić „idiote nie znającego się na rzeczy, zalewając go potokiem teorii†no może ostatnio już mniej bo zauważyłeś, że atmosfera się zaczyna sypać.

No i po co zabierać głos w tej kwestii tutaj akwaryści mają wyciągać wnioski i kształtować sobie opinie, niektóre negatywne opinie są bezpodstawne pewnie, jaki pozytywne pewnie też.

Właściciele sklepów i tak sami wiedzą co są warci, a akwaryści tylko zerkną chwilę porozmawiają i już wiedzą co jest grane.

No i właśnie wprowadziłeś zamęt w jakim kierunku idzie dyskusja to jest niezależne od Ciebie i tutaj nic nie zrobisz, to nie nano- kubańska dyktatura ze skamlącymi pupilkami u nogi.

Kiedyś na nano jakiś chłopak kupił wysyłkowo u Ciebie taki zestaw kilku szczepek koralowców twardych pamiętam to jak dziś.

Skarżył się potem na nano, że dostał blade cieliste szczepki bez koloru.

Natomiast w twoim sklepie internetowym kolory tych szczepek były idealne jaskrawe nasycone barwy.

Pamiętam jak dziś jak mu tłumaczyłeś głupoty i żeby sobie świetlówki wymienił i takie tam teoretyczne brednie o wodzie w tym przypadku.

Dlaczego z klienta chciałeś zrobić głupka, bo niedoświadczony ?

Dlaczego to piszę, a bo właśnie byłem w tym czasie w twoim pierwszym sklepie i widziałem zbiorniczek, w którym stały właśnie blade cieliste szczepki w tragicznym stanie.

W tedy skumałem o co chodzi, klient dostał po prostu cieliste szczepki i już.

Wystarczyło napisać klientowi że parametry Ci chwilowo siadły w zbiorniku i trochę kolory poleciały i że szczepki nabiorą barw ze zdjęcia w jakimś czasie jeśli pan utrzyma prawidłowe parametry.

Wcześniej czytałem Twoje dosyć długie czasem wypowiedzi na nano o utrzymaniu akwarium morskiego, różne mądrości wywody.

Ale jak zobaczyłem co miałeś w tym pierwszym sklepie to myślałem ze padnę, mowę mi odjęło i czmychnąłem z tamta jak oparzony.

Po tych twoich mądrych wypowiedziach, pięknych zdjęciach na stronach sklepu, spodziewałem się czegoś innego.

Większość zbiorników miała chyba wszystko, fazę dojrzewania, albo załamania systemu cyjano, glony zielone, ciemne gluty z Bablami powietrza, pieruńsko chore ryby, brud, nie posprzątane, już po zapachu wody czułem co jest grane.

Gdybym pobrał próbkę wody z któregoś baniaka i zmierzył, prawdopodobnie trzeba by te zwierzęta jak najszybciej z tego sklepu zabierać, może jacyś akwaryści by przechowali do czasu aż byś wyprowadził zbiorniki na prostą.

Nie wstydzę się tego co piszę, bo to widziałem na własne oczy, ty wtedy pewnie w tedy udzielałeś mądrych rad na forum.

Najśmieszniejszy i tragiczny zarazem był sump chyba, w którym była góra żywej skały dosłownie góra, bo część tylko skały była zanurzona w wodzie, a reszta po prostu się suszyła.

Ciekowe kto kupił wtedy ta skałę.

Pewnie otrzymał wyjaśnienie w stylu że skała jest różnorodna itd.

Co oczywiście jest prawdą, ale nie w tym przypadku.

Raz kupiłem u Ciebie koralowce z lotniska piękne, no bo jakie miały być przecież to import prosto z Bali.

To nie twoja zasługa że są tak piękne, same tak urosły.

Ty jesteś świetny jako handlowiec zamówić i szybko sprzedać i tego się trzymaj a dobrze na tym wyjdziesz.

Na pewno teraz masz świetny nowy sklep, twoja wiedza praktyczna bardzo się pewnie przydała i jeśli szybko nie sprzedasz dostawy z bali to koralowce dłużej stojące w sklepie penie nie zamieniają się już w blade krzaczki.

Ale nawet jakby tak było, to trzeba mówić prawdę.

Bo to się potem ciągnie latami za człowiekiem.

W warszawskich sklepach piszę o nich bo po prostu tutaj mieszkam też zdarzają się różne wpadki a to cyjano, a to inne plagi jak to w akwarystyce, normalne, czy koralowce które tracą kolor, ale tutaj nikt nikomu kitu nie wciśnie po prostu się mówi a to to mi siadło, a to to i wszyscy są zadowoleni szczera prawda.

Więcej się tu nie broń, bo to powinno się obronić samo przez wypowiedzi forumowiczów.

Każdy wie że sprzedajesz od groma pięknych importowych koralowców.

Tylko przystopuj z tym pouczaniem, biznes może naprawdę troszkę pomieszać człowiekowi w głowie to nie twoja wina, ważne żeby to zauważyć.

Klienci musza mieć gdzie się wyżalić i spokojnie po komentować.

Oczywiście wszystko to możesz robić na nano, ale tutaj raczej sobie daruj.

Nie piszę tego żeby jakoś specjalnie Cię zdyskredytować, czy przez zbanowanie mnie na forum bo chciałem napisać trochę prawdy co się tam dzieje i wiedziałem jak to się skończy.

Tylko lubię po prostu jasne sytuacje.

Uciekłem z nano przed wkurzającą dyktaturą, to teraz mam Ciebie tutaj i to pewnie tak będzie zawsze.

Widzisz jaką teraz masz reklamę skandal, jak na pudelku.

Raz już napisałeś, że źle na ty wychodzisz sam wiesz na czym.

A z tym sadem, to pojechałeś, opanuj się człowieku, to jest wolne forum i nie psuj tego tutaj twoje macki tu nie sięgają.

Jesteś bardzo sympatycznym gościem, rozmawialiśmy chwilę w twoim sklepie, tylko ja wstydziłem się przez to co widziałem,

Na lotnisku nie przypominam sobie specjalnie rozmów, bo tylko informowałeś nas ile jeszcze przedłuży się odbiór i ładnie uśmiechałeś się przy rozliczeniu więcej nie pamiętam, czyli norma.

Wydaje mi się że z tym co stworzyłeś w swoim życiu, największy portal, sklepy, i inne biznesy już przeszedłeś do historii akwarystyki i trzeba w tym momencie troszkę, się opanować, rozumiem że jest ciężko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:( Muszę się chyba wytłumaczyć

@Ocelocik

Nie broniłem sklepu, sam nie mam powodów, tylko uważam że jak ktoś pisze dwa posty na forum i to dwa oceniajace negatywnie sklep (nawet jesli prawdziwie) to chyba nie wnosi nic wartościowego w życie forum? Jak pisał Dany, Ty czy Jarosław negatywne opinie nikt nie wyrażał sprzeciwu bo to sa własnie "opinie o sklepie" i do tego stworzony został ten dział.

Mam wrażenie, że gdyby anka napisała taką opinię na przykład o sklepie Rafała Twój odbiór byłby nieco inny :)

@Przemek - również uważam, że pojechałeś po bandzie z tym BARDZO nieprzekonywującym listem obronnym. Raczej więcej Ci zaszkodzi niż pomoże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek Dominik Grabowski to S_Y_N_E_K i innych nicków na forum nie mam:) Co do Twojego sklepu to mam niezbyt miłe wspomnienia chociażby dostawa Bali(rozwalony samochód, a później w celu nadrobienia czasu 400 zł mandatu i 10 pkt. karnych iiiiiiii........dowiaduje się, że dostawa odwołana(co lepsze dowiedziałem sie od znajomego), później zapewnieniu, że będzie wysyłka PKP, która miała miejsce, ale bez gratisu jak było umówione) Zresztą nie będe więcej pisał bo nie lubie i nie chce za bardzo takich spraw poruszać na publicznym forum.

Pozdrawiam

Dominik Grabowski

PS

Żeby nie było, że jestem gołosłowny z tym samochodem. Poniżej zdjęcie zrobione tel. kom. po dotarciu do Wa-wy.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarosław - mało ludzi odważyłoby się na taką krytykę ale jeżeli jast słuszna ( a popierasz to faktami ) to bardzo dobrze że się pojawiła.

Nawiasem mówiąc - nie róbmy z Aqua-reef nano-reef. Nie ograniczajmy wypowiedzi forumowiczów. Najwidoczniej osoby wypowiadające się negatywnie o RS takie doświadczenia z nim miały i koniec. I czy ktoś napisał dwa czy dwieście postów nie ma tu większego znaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

@Jaroslaw

Zaskoczyła mnie ogromnie Twoja wypowiedź. Jeszcze takiej ilości jadu w jednym poście nie widziałem (przepraszam widziałem - w wątku na nano, gdy dałeś popis nazywają użytkowników dojnymi krowami ) i nie ukrywam że nie jest przyjemnie czytać takie rzeczy - skoro masz taki obraz i tylko to pamiętasz - nie zamierzam tego zmieniać - chyba się nie da.

"to nie nano- kubańska dyktatura ze skamlącymi pupilkami u nogi"

Mnie tym nie obraziłeś - ale dziesiątki osób które odwiedzają oba fora - i którym być może czasem podajesz również ręke w realu - choć być może Ci to nie przeszkadza.

Nigdy w sposób niewłaściwy nie wypowiadalem się o tym forum ani o jego użytkownikach, często tu nawet zaglądam przeglądając niektóre interesujące mnie wątki. Jednak Tobie ocenianie w taki chamski sposób drugiego forum i innych osób przychodzi z dużą łatwością.

W innej sytuacji być może odniósł bym się szczegółowo do Twojej wypowiedzi - jednak jak widzę, to nie ma sensu, a to dla siebie samego nie muszę robić i aby nie przedłużać tego wątku w którym bądź co bądź sprawa nie dotyczyła Ciebie(bo nie byłeś Klientem naszego sklepu) - a Twoja odpowiedź jest nadłuższa.

Wiele osób które piszą i na tym i na nano są naszymi Klientami od wielu lat - i zapewniam Cię, że gdybym traktował ich jak dojne krowy(to Twój cytat) to z pewnością sklepu by już dawno nie było.

Myślę, że najlepiej wyrobić sobie opinię samemu.

@synek

Przepraszam za pomyłkę :( W takim razie sprawa jest zamknięta. Na uszkodzenie samochodu i punkty karne nie miałem wpływu - choć współczuję że tak się stało.

@torpedo

To nie był list obronny - chyba jak wszyscy użytkownicy mam prawo wypowiedzieć w konktretnej sprawie - tym bardziej gdy mnie dotyczy. A że każdy kij ma dwa końce(za wyjątkiem procy) chciałem pokazać jak to wygląda o drugiej strony. Kto jakie wnioski wyciągnie - to już jego sprawa. Zdaję sobie sprawę, ze mój sklep i moja osoba na tym forum do ulubionych nie należy, nie widzę jednak powodu by niemo akceptować festiwal zawiści który rozgrywa się pod pozorem opinii o sklepach.

@Dany

Naprawdę reprezentujemy zupełnie inny punkt widzenia w tej sprawie . I lampę, i odpieniacz sprzedawałem prywatnie. Wiązanie tego ze sklepem jest conajmniej nadużyciem. Jest archiwum wiadomości - można je przeczytać jeśłi masz co do tego wątpliwości.

@laser

Nikt Ci nie blokował żadnego konta - skorzystaj z opcji przypomnienia hasła bo próbowałeś widocznie wpisać błędne.

Oto log z systemu:

"33965 2009-01-08 08:19 89.228.93.113 Użytkownicy Log in failed, user : laser - /users.php?m=auth&a=check&redirect= "

Z mojej strony to wszystko, na pewno nie będe zabierał już głosu.

Pozdrawiam wszystkich

Przemek Cybulski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemku napewno nie wypowiesz się już więcej tak jak napisałes, ale mam nadzieje, że przeczytasz mój post ze zrozumieniem, skoro sprzedawałes prywatnie jako Przemysław Cybulski to rozumiem, że masz 3 firmę z której to jako Przemysław Cybulski wystawiasz faktury, bo w postach była mowa o tym, że fakturę wystawisz, więc firmę jaką reprezentowałes?:)I jesli nie był to ani ReefShop ani um-um to sorry. Szkoda jednak ze odniosleś się do 1/4 mojej wypowiedzi. W każdym razie pozdrawiam Cie serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkich nie da sie zadowolić, zawsze trafi się ktoś nie zadowlony i z tego co wiem "klient ma zawsze racje" i mimo negatywnych opinii na Reef Shop sa tez pozytywne.

Więc nie rozumiem o co te zamieszanie.

Chociaż..ktos faktycznie robi kolo d*** Przemkowi i trzeba by sie tym zajac.

Oj po co są nicki na forach.

S_Y_N_E_K i teraz znam Cie z imienia i nazwiska;)

I czy to jest wogóle przestrzegane

"3. Wszelkie dane wpisane przez klienta nie są przez nas udostępniane innym firmom lub osobom trzecim bez wiedzy i zgody klienta. Dane są przechowywane zgodnie z ustawą z dn. 29 sierpienia 1997r o ochronie danych osobowych, DU nr 133 poz.883.

Dane te nie są usotępnione osobom trzecim, a wykorzystywane jedynie w celach marketingowych."

Nie będe pisac kolejnego posta więc cos jeszcze dopisze, bo przeczytalam wszystko jeszcze raz

Miały być opinie, potem zrobila sie dyskusja o rybach a teraz to jest już ni mniej ni wiecej a nagonka byc może naprawde ze strony konkurencji a fala ruszyła i nabiera rozpędu. I wszyscy się tylko nakręcaja, wkurzają coraz bardziej i znów robi się śmietnik.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim zmasowanym atakiem w kierunku jednej osoby i to na publicznym forum dawno sie nie spotkałem.

W kazdym sklepie znajdzie sie niezadowolony klient i zawsze sprawe mozna wyjaśnić , ale tak zaciekłe wypowiedzi osób , które po raz pierwszy pojawiają sie na forum moze swiadczyc o konkretnym celu ich działania czyli jest to konkurencja lub osoby blisko zwiazane z konkurencją.

Osobiscie dokonuje zakupów w wielu sklepach , ale w RS zrobiłem ich najwiecej , ponieważ ten sklep ma największe dostawy i najwiekszy wybór zwierzaków.

Wszyskie zamówienia były załatwione profesjonalnie i bezproblemowo mimo ze wszytkie zwierzaki były wybierane poprzez opis Przemka lub poprzez zdjęcia na stronie.

Osobiscie nie byłem w RS i nie miałem okazji spotkać Przemka osobiscie, a mimo to wszelkie zakupy prez tel były udane. Nigdy nie trafiały się korale bez tkanki czy chore ryby . Dodatkowo przy wiekszych zakupach zawsze mogłem liczyc na jakiegos gratisa i nie takiego , który długo stoi i trzeba wypchnąc tylko cukiereczka.

Dlatego zdecydowanie polecam Reef Shop , bo prawda jest taka że większośc z nas ma jakies zwierzaki z tego sklepy poniewaz jest to chyba największy importer w kraju.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, ja też polecam RS. Robiłem kilka razy zakupy u Pana Przemka i dwa razy była wtopa.

Wtopa 1.

Raz padła mi ryba podczas transportu - od razu poinformowałem ich przez email razem ze zdjęciem - reklamacja uznana dwa dni po tym dostałem nową + pokarmy gratis ( nie próbki tylko normalne paczki).

Wtopa 2.

Kupiłem kilka korali i o jednym z nich pracownik zapomniał. Oczywiście zgłosiłem i..... po 3 dniach odebrałem paczkę z moim brakującym koralem + koralem gratis i jak napisał kolega andriew - nie był to gratis co to stał i gnił Przemkowi w sklepie, tylko był to koral 3 razy droższy od tego którego zapomnieli zapakować.

Także z mojej strony - sklep jak każdy inny - nikt nie jest doskonały ale zaje... plus za to że jak coś jest nie tak z ich winy to przyznają się do tego i starają się załagodzić sprawę w sposób nadzwyczaj przyjazny dla klienta. Oczywiście robię też zakupy w innych sklepach i odczucia podobne.

Pozdrawiam

Rafał Skoczylas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także robie w wielu sklepach zakupy i to tylko przez internet bo innej możliwości nie mam i powiem krótko- żaden sklep nie jest idealny, zależy jak się trafi:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Andrniew ja na to patrze z innej strony :),to nie jest zmasowany atak na jedna osobę.

Na forum wyrażamy opinie na temat sklepów, a że Przemek, piszac w dwóch slowach, ma jeden z najlepszych w Polsce sklepów, to niestety, ale musi liczyć się z tym, że ma tak samo dużą liczbe zadowolonych klientów jak i niezadowolonych.

Jednak to Przemek rozpoczął całą dyskusję (zupełnie niepotrzebnie) i zaczął wyjaśniać po raz enty, sprawy które ja już dawno uważałem za zakończone. Zreszta pamiętasz naszą rozmowę na gg odnośnie zakupów korali u Przemka, co może ewidentnie świadczyć o tym, że wg mnie "było minęło" (niestety jak już zdecydowałem sie na korale zostały sprzedane):(

Z mojej strony to tyle, kończe sprawę, było minęło, jednak pamietajmy klient nasz Pan!

P.S. Co do cukiereczków po zapomniałem dodać, też dostałem gratisa przy zakupie montipory nie takiej jaką zamówiłem, ale do cukiereczka to jej brakuje:) Mimo to bardzo dziekuje Przemku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że po raz kolejny pojawiają się tu na forum głosy dzielące brać akwarystyczną na dwa obozy. Powinniśmy się wymieniać doświadczeniami, dyskutować o akwarystyce, a nie organizować jakieś "zadymy".

Jarosławie - Rafał ze dwie strony wcześniej napisał o opisywaniu własnych doświadczeń, a ty atakujesz z siłą pitbula osobę, z którą miałeś jedną udaną tranzakcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za OT w reefshopie nie kupiłem nic do tej pory , to i nie będę zajmował stanowiska , ale po raz kolejny sobie patrze jak ktos przekręca nick andrniewa i to chyba tak troszke jest brak szacunku , jak nie pamieta się imienia czy nicku osoby do której sie zwraca Dany jak do Ciebie ktos powie Edek to chyba szczęsliwy nie będzisz :( jedno jest pewne takie "zadymki " przyciągają na forum sporo ludzi i może coś dobrego sie ze złego ulepi

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Andrzej jesli czujesz sie urażony to przepraszam. Wiesz, że ja sobie zawsze zangielszczałem Twoj nick:)? Już poprawiłem:)

Konrad B mozesz mowic do mnie nawet - pyszczku:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi