Skocz do zawartości
Admin

Reefshop [Gdynia]

Jak oceniasz sklep  

42 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz sklep

• Zły
      79
    • Średni
      23
    • Dobry
      27
    • Bardzo dobry
      21

Rekomendowane odpowiedzi

No coz, musze sprostowac ze pani Agnieszka naprawde sie postarala i zalatwila sprawe bardzo sprawnie po interwencji na forum. Dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem zakupy dwa razy z czego dwa razy pozytywnie,co prawda za każdym razem obsada sklepu była inna chodź na te pytania co chciałem zawsze odpowiedz mnie satysfakcjonowała.Sklep ma czysty i schludny wygląd,chociaż jest na głównej ulicy to nie ma problemu z zaparkowaniem w pobliżu samochodu(parking obok),nie czułem się nie chciany i nie zauważony lecz od razu zaatakowany "czy w czymś pomóc?",co prawda widać było młodych adeptów akwarystyki których ktoś instruował i z nimi kontaktu omijałem ja,chociaż każdy od czegoś zaczyna i uczy się całe życie.Pewien pan zapewniał mnie iż sklep się wciąż rozwija i ma być tam jeszcze jedna sala sklepowa,dla mnie świetnie.Co do pakowania żyjątek nie widziałem nie humanitarnych warunków i gdy dostałem karton styropianowy przy pierwszych zakupach z rabatem 4%,za drugim pojechałem już ze swoim.Zwierzaki przejechały ze mną 300km,zostały wpuszczone i mają się świetnie.Nie plusuje i minusuje tego sklepu,wyrażam swoją opinię i pozostawiam do wglądu...

Edytowane przez akabiedron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Była... :) Jak dla mnie wielka ilość koralowców wszelkiego rodzaju i ceny rzecz jasna.Osobiście wybrałem trzy koralowce(zdjęcia postaram się wkleić),2 ślimaki kopiące i dwa turbo + rybkę nemo dla żony.Z dostaniem odpowiedzi na moje pytania też nie widziałem problemu.Wszystkie żyjątka mają się świetnie po podróży i aklimatyzacji,z resztą to już moje trzecie zakupy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Ja byłem wczoraj z Juwenaldi - wybór rybek i korali naprawdę spory. Kupiłem 9 rybek i 7 korali (LPS), balinga preis i 2 pompy - wszystko piękne i zdrowe - rabat dostałem, gratiska także i jestem ponownie zadowolony z nowych zwierząt. Mówili , że za 2 tygodnie duża dostawa SPS. POLECAM !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje obsludze reefshop.pl za szybki kontakt w tej sprawie i cofam to co wczesniej napisalem bylo to spowodowane moim rozgoryczeniem po stratach w obsadzie dostalem skan potwierdzenia nadania paczki i rzeczywiscie paczka zostala nadana priorytetem 26.10.10. Zastanawia mnie polityka poczty jak mozna brac oplate za usluge ktorej sie nie wykonuje.

Jeszcze raz przepraszam za moj post.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły nie wystawiam opinii , ale dzisiaj muszę.

Zamawiałem towar w piątek tydzień temu , otrzymalem informację że nie mają wszystkiego i zamówienie zostanie zrealizowane w środę , uważałem że ok dostałem info więc nie mam co narzekać. Dzwonię więc w czwartek z rana czy towar wyszedł , dostaję informację że wyjdzie po południu , dzisiaj jest piątek więc dzwonię czy towar wyszedł , okazuje się , że nie wyszedł , więc nie pozostało mi nic innego jak zrezygnować z zamówienia.

Dlaczego o tym piszę , dlatego że zamówienia składane w erybce realizowane są w trybie natychmiastowym , czyli dostawa na drugi dzień. Zamówienie skladane w korale , realizowane są w trybie natychmiastowym , dostawa na drugi dzień.

Oczywiście nie mogę powiedzieć , że wszystko jest bee , bo było jedno zamówienie zrealizowane w trybie natychmiastowym , no ale to było zamówienie za 3,5 tyś więc warto było się uwijać, a przy zamówieniach za 300 pln ? No cóż podsumowując , na dzień dzisiejszy zawiodłem się na sklepie dwa razy , mimo że ceny są atrakcyjne , nie będę więcej tam zamawiał , chyba że strona zostanie na tyle zmodyfikowana , że podczas składania zamówień będę wiedział co jest , a czego nie ma na magazynie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ja będę robił za "adwokata diabła". :whistling:

Regulamin sklepu mówi wyraźnie:

Cytat:

"REALIZACJA

1. Po złożeniu zamówienia dostaniecie Państwo potwierdzenie mailem, które jest równoznaczne z przyjąciem zamówienia do realizacji. List jest wysyłany automatycznie. W liście otrzymacie Państwo nr zamówienia, którym prosimy posługiwać się w kontaktach z obsługa sklepu.

3. Termin realizacji dla większości produktów wynosi max.do 10 dni roboczych i liczony jest od następnego dnia roboczego. W przypadku zamówień na żywe zwierzęta - paczka wysyłana jest w pierwszym możliwym terminie zaraz po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie - zazwyczaj na drugi dzień.

- w przypadku przedpłaty termin realizacji jest liczony od dnia wpłynięcia pieniędzy na konto

Nie ma konieczności wysyłania potwierdzenia przelewu - czekamy aż wpłata zostanie zaksięgowana na naszym koncie.

- forma płatności nie wpływa na termin realizacji zamówienia

- nie potwierdzamy telefonicznie terminu wysyłki

- w przypadku złożenia zamówienia na żywe zwierzęta niedostępne aktualnie w ofercie, zastrzegamy sobie termin do 30 dni na ich sprowadzenie."

Dla mnie nic dziwnego, ale każdy ma prawo do swojego zdania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ja będę robił za "adwokata diabła". :whistling:

Regulamin sklepu mówi wyraźnie:

Cytat:

"REALIZACJA

1. Po złożeniu zamówienia dostaniecie Państwo potwierdzenie mailem, które jest równoznaczne z przyjąciem zamówienia do realizacji. List jest wysyłany automatycznie. W liście otrzymacie Państwo nr zamówienia, którym prosimy posługiwać się w kontaktach z obsługa sklepu.

3. Termin realizacji dla większości produktów wynosi max.do 10 dni roboczych i liczony jest od następnego dnia roboczego. W przypadku zamówień na żywe zwierzęta - paczka wysyłana jest w pierwszym możliwym terminie zaraz po zaksięgowaniu wpłaty na naszym koncie - zazwyczaj na drugi dzień.

- w przypadku przedpłaty termin realizacji jest liczony od dnia wpłynięcia pieniędzy na konto

Nie ma konieczności wysyłania potwierdzenia przelewu - czekamy aż wpłata zostanie zaksięgowana na naszym koncie.

- forma płatności nie wpływa na termin realizacji zamówienia

- nie potwierdzamy telefonicznie terminu wysyłki

- w przypadku złożenia zamówienia na żywe zwierzęta niedostępne aktualnie w ofercie, zastrzegamy sobie termin do 30 dni na ich sprowadzenie."

Dla mnie nic dziwnego, ale każdy ma prawo do swojego zdania.

Adwokacie Diabła :),

Podstawa handlu to rzetelna informacja , ja takiej nie dostałem mimo przeprowadzonych rozmów telefonicznych , nie zamierzam też dyskutować na temat czy sklep jest taki czy sraki , dla mnie liczą się fakty , a fakty są takie , że do dzisiaj nie mam towaru.

Więc zamówiłem go dzisiaj w Korale i co ? Paczka w drodze.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy od podejścia do klienta...

Zdarzało mi się dzwonić do Łukasza z Acropory z pilnym zamówieniem i otrzymywałem towar przesyłką PKP jeszcze tego samego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Muniek

a ja wysatwie pozytywa reefshopowi Ostatnio kupowalem u nich pare rzeczy. Nie mieli wszystkiego od razu ale rzetelnie informowano mnie, kiedy bedzie. Kontakt byl bardzo dobry. Bylem wrecz zaskoczony.

Swego czasu wkurzyli mnie co spowodowalo ze nie robilem u nich zakupow jakies dwa lata. W tym czasie robilem zakupy w inny sklepach i powiem szczerze niestety wpadki zdarzaly sie praktycznie we wszystkich sklepach, w ktorych robilem zakupy a czasmi bylo duzo gorzej.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reguły nie wystawiam opinii , ale dzisiaj muszę.

Zamawiałem towar w piątek tydzień temu , otrzymalem informację że nie mają wszystkiego i zamówienie zostanie zrealizowane w środę , uważałem że ok dostałem info więc nie mam co narzekać. Dzwonię więc w czwartek z rana czy towar wyszedł , dostaję informację że wyjdzie po południu , dzisiaj jest piątek więc dzwonię czy towar wyszedł , okazuje się , że nie wyszedł , więc nie pozostało mi nic innego jak zrezygnować z zamówienia.

Dlaczego o tym piszę , dlatego że zamówienia składane w erybce realizowane są w trybie natychmiastowym , czyli dostawa na drugi dzień. Zamówienie skladane w korale , realizowane są w trybie natychmiastowym , dostawa na drugi dzień.

Oczywiście nie mogę powiedzieć , że wszystko jest bee , bo było jedno zamówienie zrealizowane w trybie natychmiastowym , no ale to było zamówienie za 3,5 tyś więc warto było się uwijać, a przy zamówieniach za 300 pln ? No cóż podsumowując , na dzień dzisiejszy zawiodłem się na sklepie dwa razy , mimo że ceny są atrakcyjne , nie będę więcej tam zamawiał , chyba że strona zostanie na tyle zmodyfikowana , że podczas składania zamówień będę wiedział co jest , a czego nie ma na magazynie.

Pozdrawiam

Witam,

Z Pana zamówienia brakowało jednego produktu, który miał do nas dotrzeć w środę, dlatego poinformowaliśmy, że paczka zostanie nadana tego dnia. Niestety przesyłka od dostawcy nie dotarła, ponieważ firma kurierska miała wstrzymane pobory paczek i miała dotrzeć w czwartek, jednak sytuacja się powtórzyła. Pomimo, że nie przekroczyliśmy określonego w regulaminie sklepu terminu dostawy, chciałbym przeprosić za brak telefonu w czwartek i informacji o kolejnym dniu zwłoki oraz za całą zaistniałą sytuację.

Pozdrawiam,

Paweł Brozis

reefshop.pl

Edytowane przez bangan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Z Pana zamówienia brakowało jednego produktu, który miał do nas dotrzeć w środę, dlatego poinformowaliśmy, że paczka zostanie nadana tego dnia. Niestety przesyłka od dostawcy nie dotarła, ponieważ firma kurierska miała wstrzymane pobory paczek i miała dotrzeć w czwartek, jednak sytuacja się powtórzyła. Pomimo, że nie przekroczyliśmy określonego w regulaminie sklepu terminu dostawy, chciałbym przeprosić za brak telefonu w czwartek i informacji o kolejnym dniu zwłoki oraz za całą zaistniałą sytuację.

Pozdrawiam,

Paweł Brozis

reefshop.pl

Przeprosiny oczywiście przyjęte :) , jednak szkoda bo tak naprawdę poszkodowane są dwie strony , ja musiałem kupić drożej a Wy straciliście klienta. Może jeszcze kiedyś zahandlujemy :).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeprosiny oczywiście przyjęte :) , jednak szkoda bo tak naprawdę poszkodowane są dwie strony , ja musiałem kupić drożej a Wy straciliście klienta. Może jeszcze kiedyś zahandlujemy :).

Pozdrawiam

A nie myślałeś takimi katygorjami , że właśnie miałeś szczęście i że nic gorszego Cię nie spotkało ?

Zapomniałem dodać może miałeś Kh nie odpowiednie ? Bo u mnie jak pomy chodziły do tyłu to reklamacja była właśnie taka Kh za wysokie :D

Zapomniałem reklamacja była i nowe pompy dotarły po 3 miesiącach fajnie że kolega miał coś w zapasie i mnie ratował. Nie nadarmo wszyscy mówią że to najgorszy sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny panie Sławomir Dyl - czytam tak sobie te Pana wypowiedzi i przyznam, ze mam już dość - to że Pan i Pana niespełniony kolega w akwarystycznym interesie macie złą opinię o moim sklepie - którego jestem właścicielką - nie Przemek Cybulski - tylko ja i prowadzę go wraz z kilkoma pracownikami to jest pana ogromny problem. Od jakiegoś roku za punkt honoru obrał pan sobie aby wszelkimi możliwymi sposobami oczernić i zdyskredytować moją pracę. Jako, ze swoją pracę traktuję poważnie nie mogę sobie na to dłużej pozwolić i mimo, ze trudno czasem zrozumieć co Pan pisze to nie pozwolę więcej na oszczerstwa, na nazywanie osoby mi bliskiej oszustem, na dyskredytowanie pracy moich pracowników, których szanuję, na idiotyczne komentarze dotyczące sklepu, lamp i innych produktów, których jestem współtwórcą - nie ma Pan pojęcia o mojej pracy, bo nie jest Pan moim klientem, nie odwiedza Pan mojego sklepu - chyba, ze sterczy pan z przyklejoną twarzą do szyby w weekendy ale i tak sądzę, ze nie miałby Pan podstaw do wyrażenie negatywnych opinii, nt tego co Pan widzi przez szyby. To co Pan pisze to zwykłe obrzydliwe kłamstwa - nie widział Pan naszych lamp a knuje i oczernia Pan je wraz z naszym byłym kooperantem - nawiązał Pan z nim obrzydliwy kontakt licząc na wymierne korzyści. Nie wiem co Pana tak boli - ale to wszystko ma swój cel - nie jest Pan i pana kolega w tym waszym wspólnym nieszczęściu bezinteresowni - pan próbuje tworzyć ledową konkurencję a pana kolega z miernym skutkiem próbował stworzyć konkurencję w sprzedaży zwierząt. Tak wiec nie kreujcie się na zatroskanych forumowiczów, bo po prostu wam nie wyszło. Insynuuje Pan jakieś wyroki i procesy - proszę w końcu zrozumieć, ze publiczne oszczerstwa są karalne, zarzuty, które Pan tu z taką lubością formułuje są podstawą do wytoczenia Panu procesu o zniesławienie. Już sytuacja z Niedziałkiem była dla mnie okazją do skierowania sprawy do sądu ale żal mi było na to czasu - i to był mój błąd. I druga sprawa - a może warto wykazać się odwagą i powiedzieć prosto w oczy co boli - dla dodania animuszu można sobie zabrać kolegę, a nie obrabiać .... na wspólnych spotkaniach. Skoro obrał Pan sobie taką taktykę na walkę ze mną - nie ma odwrotu, bardzo chętnie posłucham o co Panu tak naprawdę w tym wszystkim chodzi - będzie miał Pan możliwość udowodnić wszystkie swoje insynuacje przed sądem i to nie są strachy na lachy. To co Pan tu pisze czytają - na co Pan oczywiście liczy -moi klienci, moi znajomi, pracownicy i właściciele innych sklepów, z którymi współpracuję a nie mam ochoty za każdym razem udowadniać, ze nie jestem wielbłądem. Bo pniecie ciągle do sklepu i lamp a tak naprawdę chcecie dopiec Przemkowi - ale tak jak napisałam - miejcie odwagę powiedzieć mu w oczy o co Wam chodzi, a nie róbcie z tego forum swojego prywatnego cyrku. Próbujecie wciągnąć w tą swoją wojenkę innych ale przecież wiadomo, ze dotyczy to tylko Ciebie i Ciebie (wiecie na pewno kogo mam na myśli)

i jeszcze raz chciałabym podkreślić - moja odpowiedź, nie jest odpowiedzią na Pana reklamację, ponieważ nie jest Pan klientem mojego sklepu - to wszystko o czym Pan pisze to są kłamstwa, które mają zdyskredytować mój sklep. Na dzień dzisiejszy pozostaje mi tylko w ten sposób odpowiedzieć na Pana ciągłe ataki. Na dzień dzisiejszy a od poniedziałku to się trochę zmieni. I proszę powstrzymać się od odpowiedzi, ponieważ nie wciągnie mnie Pan tutaj w żadną polemikę. Na koniec - bez urazy - nie pozdarwiam.

Wszystkim innym życzę Wesołych Świąt:)Irmina

Edytowane przez avri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście szanowna Pani ma rację :good2: Dziwi mnie fakt że jako właścicielka sklepu po tylu latach działalności napisała Pani pierwszego possta czyż by szacowny Pan Przemek sam już zapomniał jak się pisze czy może to tylko jego posst a podpisany przez Panją ?

Ps.

1. Faktycznie od czerwca nie robję zakupów w Pani sklepie bo po kilku latach robienia mam już wyrobioną opinię.

2. A nie lepjej się zastanowić jak poprawić wizerunek sklepu ?

3. No i oczywiścje wszystkie negatywne opinje sam piszę a wszystkie uwagi od innych akwarystów są napisane pod moje dyktando

4. A słynne w polsce Kh to już legęda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi