snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 sprawdź poczte, wyslalem prosty kalkulator. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Mam to,ale co to jest ? mm jakąś instalację programu NET Fremework 4 Marek przepraszam pomyliłem pliki Wysłałem jeszcze raz dobry pliczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 snake,miało być na Kh,Ca i Mg to mam. Mariusz,po kilku problemach otworzyłem ten program,ale nie znam angielskiego,możesz objaśnić ten program ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Marku ciężko mi tak na odległość ale spróbuję W okienku net watervolume wpisujesz objętość netto twojego zbiornika W CA measured vallue wpisujesz CA jekie pokazał test w CA desired wpisujesz jakie byś chciał Tak samo z MG i dKH Na środku klepiesz pole enter Po prawej stronie programu pokażą się wszystkie dane ilości i liczbę dni dozowania W programie zaimplementowany jest kalkulator do zeo,grubości warstwy piasku,różne przeliczniki Jest również licznik poboru prądu i wiele innych Wcześniej przy "normalnym" akwarium używałem i był bardzo pomocny Program polecam również początkującym akwarystom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Podziękował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Poszło ? już umiesz ? to postaw piwko (żart) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 A co tam,jak się spotkamy to na bank. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Oby,obyśmy się kiedyś wszyscy spotkali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 (edytowane) Milówka lub Wdzydze. Edytowane 12 Grudzień 2012 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 No ja na pewno nie dam rady a szkoda już kilka fajnych imprez opuściłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Inmar, lanie równych dawek jest do bani, wspomnisz moje słowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Ja staram się korzystać ze wzoru który dostałem z firmy Aquaforest: CYTAT: Co do parametrów w zbiorniku rafowym najprościej trzymać się stałego wzoru zakładając że Ca do Mg ma stosunek 1:3,05 to należy te dwie wartości dodać do siebie a następnie podzielić przez liczbę 260 i uzyskamy wtedy odpowiednią wartość dKH w zbiorniku rafowym oczywiście przy zasoleniu 1,024 -1,025ppm . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2012 Seb rozwiniesz myśl ? Dlaczego lanie równych dawek ma być do bani? Do bani jest wtedy , gdy masz rozjechane parametry, albo źle rozrobione prochy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2012 Do bani jest dlatego że lejąc równo prędzej czy później parametry się rozjadą, nie ma innej opcji, zawsze tak jest i znów trzeba korygować lejąc nierówno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2012 Skorygujesz i dalej lejesz równo . Tak działa Balling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2012 E to już wtedy nie Balling . Też uważam że lanie równo ballinga nie ma większego sensu. Zresztą jak kupuje się prochy w Obi to jak można wiedzieć jakie leje się stężenie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2012 Gdzie by się ich nie kupiło, trzeba pamiętać że nie jesteśmy w stanie przez dłuższy czas utrzymać prochów w zadanym stanie uwodnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2012 Dlatego lepiej jest kupić mniejszą ilość i po problemie, a skorygowania parametrów raz na ruski rok to też nie problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach