Bekon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 Moja średnica to 22mm.A ten wężyk zasysający powietrze to normalny tak jest,że zewnętrzny wymiar ma 20mm a wewnętrzny 10mm ? Od strony pompy jest szerszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) Tomcio,miałem tak zrobione jak tylko wczoraj zostało to opisane,ale dziś to zlikwidowałem bo pogorszyło pienienie. Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 @inmar - Widę że to nówka nie biegana.Też bym taki chciał , i mam pytanie ,ćzy taka maszyna może pracowac poza sumpem? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) @inmar - Widę że to nówka nie biegana.Też bym taki chciał , i mam pytanie ,ćzy taka maszyna może pracowac poza sumpem? To model Internal czyli tylko w sumpie. A tak wyglada zewnetrzny czyli external- http://erybka.pl/product-pol-6009-Bubble-King-DeLuxe-300-External.html Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez jaro37 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bekon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 (edytowane) @inmar - Widę że to nówka nie biegana.Też bym taki chciał , i mam pytanie ,ćzy taka maszyna może pracowac poza sumpem? Pozdrawiam Nie wiem czy to ironicznie napisałeś ale to nówka nie jest, widać po mlecznych plastikach i od co najmniej 2 lat już jest inny kształt body. Mimo wszystko swoją robotę na pewno robi . Edytowane 1 Kwiecień 2013 przez Bekon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 Tomcio,miałem tak zrobione jak tylko wczoraj zostało to opisane,ale dziś to zlikwidowałem bo pogorszyło pienienie.Rozumiem, że fotki prezentują twój odpieniek, bo żadnej rurki dodatkowej tam nie widzę. A skąd wiesz, że pienienie się pogorszyło skoro oceniałeś to na oko ??? Może było identyczne albo i lepsze. W każdym razie ja bym zmniejszył średnicę o 1 mm i powinno być ok, a gdy przybędzie kiedyś życia to zawsze można wrócić do średnicy oryginalnej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2013 Tomcio, moim zdaniem tych odpieniaczy nie modyfikuje sie tylko nalezy im dac normalne warunki do pracy tj prawidłowe zanużenie i brak dławienia powietrza na zasysaniu. To co proponujesz to wg mnie spowoduje kolejny ubaw i 5 stron dyskusji czy BK działa. BTW. Marek prosił o poradę posiadaczy BK..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2013 Dziś go podniosę i wtedy też przejdę na oryginalny tłumik,tak mu dam wtedy popracować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2013 Dziś go podniosę i wtedy też przejdę na oryginalny tłumik,tak mu dam wtedy popracować. Inmar tak w "ciemno " nie widzę o jakie bąbelki Ci chodzi, nakręć chociaż krórki film to wytłumaczę Ci jak się ich pozbyć i nie kombinuj z tym odpieniaczem bo tam nie ma co kombnować masz trzy punkty regulacji: pompa, teleskop, i ścięta rura wewnątrz teleskopu ustaw wszystkie trzy tak żeby się pokryły czarne kropki na nich i tak zostaw na kilka godzin później zaczniesz zmieniać ale tylko jeden punkt na raz bo za cholerę nie dojdziesz do ładu jak bedziesz kręcił wszystkimi trzema jak coś to zadzwoń to Ci wytłumaczę co i jak tel 797 345 997 Darek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2013 Dokładnie jak pisze Darek i Jabłoński, to nie jest diy żeby kupować i modyfikować cudowac średnicami dysz itp. Zastosuj się do tego co narzuca producent i daj mu popracować... Btw, u mnie w Bk160 też wylatywały mikro bąbelki pod rurą do regulacji poziomu wody, tylko że co z tego? - pienił świetnie, był cichy więc po co ingerować??? Ps.Nie dawaj żadnych wężyków za okno, bo to naprawdę durnota... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2013 (edytowane) . Edytowane 2 Kwiecień 2013 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2013 Jak to zwykle bywa, ile osób tyle rad i pomysłów. I każdy najlepszy... W każdym razie daj znać jak sobie poradzisz/poradziłeś... T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2013 Po rozmowach telefonicznych z Darkiem i Jjabłońskim wczoraj przystąpiłem do regulacji odpieniacza i wyszedł mi jeden feler mianowicie rura w teleskopie ta do kręcenia w lewo i prawo ja luz,nie ma tam żadnego oringu przez co sama się przestawia jak się tylko dotknie na przykład wężyka od pompy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2013 Czyli poprzedni właściciel nie poinformował Cię o tak istitnej sprawie - super... No ale może znajdziesz taki oring w jakimś sklepie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2013 (edytowane) Nie wiem czy takie coś powinno u mnie być,ale na fotkach widziałem takie coś w nowszych modelach,właśnie przed chwilą owinąłem taśmą teflonową i jest gitara.Oring się znajdzie jak co bo mam u mnie specjalistyczny sklep z takim towarem.Jak to jest z tymi odpieniaczami,jedne mają białe rury inne szare jak moje ? Edytowane 3 Kwiecień 2013 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bekon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2013 Dawniej były też szare, widzialem też niebieskie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2013 Nie no, przed włożeniem do sumpa nie rozebrałeś używanego odpieńka na części pierwsze ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2013 Nie wiem czy takie coś powinno u mnie być,ale na fotkach widziałem takie coś w nowszych modelach,właśnie przed chwilą owinąłem taśmą teflonową i jest gitara.Oring się znajdzie jak co bo mam u mnie specjalistyczny sklep z takim towarem.Jak to jest z tymi odpieniaczami,jedne mają białe rury inne szare jak moje ? szare? bo Staszek składał go po troche z części delteca hehehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach