Skocz do zawartości
Bart

Nowy Zbiornik- pierwsze przymiarki.... zbiornik się kręci

Rekomendowane odpowiedzi

Zapowiada się super baniak i to niedaleko mnie :) w Bielsku Białej.

pozdrawiam Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki;) mam nadzieje, że taki będzie:) pewno że blisko zwłaszcza że mieszkam przy samej granicy miasta od Wadowic patrząc;);) hehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To super . gdybyś czegoś potrzebował to wal jak w dym :) Jestem średnio trzy razy w tygodniu w Bielsku.

pozdrawiam Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

super:) pewnie jakieś szczepeczki mi się przydadzą w dobrej cenie... bo nie ukrywam... po zakupieniu osprzętu moje środki na koncie powoli dosięgają dna;);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lunarką mam złe doświadczenia, przerobiłem 2 sztuki w różnych zbiornikach i obie zjadały krewetki i ślimaki turbo.

więcej szczegółów proszę:) krewetkę boksującą też dorwie? czy ta już za duża? jak w stosunku do innych ryb? co z koralami i skała?

Strasznie mnie kręci ta ryba ale nie chcę przez nią mieć cały baniak wywalony do góry nogami:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak boksującą też miała na rozkładówce, lysmaty też nie miały większych szans. Korali nie ruszała, ale bardzo lubiła zrzucać ze skał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde... no to siara.... a wiesz jak jest z innymi thalassomami?:) mi tam krewetki i ślimaki do szczęścia nie są potrzebne... ale akurat rodzina jest zakochana w boksującej:( a rozgwiazdy i jeżowce też ruszała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżowce nie wiem bo nie miałem, ale rozgwiazdę piaskową miałem i nic się nie działo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150 litrów już zalane:D jutro jadę dalej z koksem jak się RO "naprodukuje":D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławku, będziesz w okolicy to zawsze czuj się zaproszony:) aktualnie narobiłem 1,5l Crabowej Cytrynówki:D hehe więc będzie co popijać;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalewanie dobiega końca, rano solę bo wieczorkiem przyjedzie skała:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skałka już się moczy:) całkiem fajna i świetna cena od Pana Ryszarda z Milicza:) widać po niej że sporo płynęła statkiem do europy... więc że z niej jakieś korale wyjdą to się nie nastawiam... ale za to intruzów przez których w starym akwa sobie rwę włosy z głowy też powinno nie być, kolejny pozytyw to, że już odgazowana:)dostały mi się min. dwa kawały po 15 kg... takich klocków to jeszcze nie widziałem:) chyba niewiele będzie trzeba kleić:) jak ogarną klejenie/ustawianie to wstawię parę fotek:)

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokleiłem skałki z pomocą kolegi Krzyśka (Astronotus), wsypałem piach.... jak mleko opadnie to cyknę foty i wrzucę:)

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze woda do końca czysta nie jest:) ale zmierza w tym kierunku:) kable też się jeszcze walają, ale jeszcze nie poinstalowałem listew:) grunt żeby zbiornik już sobie dojrzewał (niestety tymczasowa lampa przyjedzie dopiero w poniedziałek)

Ktoś ma jakieś uwagi co do ułożenia skały?

post-1398-0-60950900-1304230275_thumb.jpg

post-1398-0-75168200-1304230285_thumb.jpg

post-1398-0-90815500-1304230294_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

@Bart jeśli można zapytać , to mam pytanie , a mianowicie ile zapłaciłeś za szkło ,jakiej grubości oraz gdzie zamawiałeś.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

akwa 1m x 1m x 0,6m 15mm full opti, aquamedic 1900PLN (razem z grzebieniami) z odbiorem w stolicy. Trzeba trochę ponegocjować... cena wyjściowa o ile się nie mylę była 2200:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za tak szybką odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi