Skocz do zawartości
Bart

Nowy Zbiornik- pierwsze przymiarki.... zbiornik się kręci

Rekomendowane odpowiedzi

powiedz mi tylko czemu zasysanie tlenu z zewnątrz jest takie ważne? co w tym powietrzu zewnętrznym jest takiego wspaniałego?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedz mi tylko czemu zasysanie tlenu z zewnątrz jest takie ważne? co w tym powietrzu zewnętrznym jest takiego wspaniałego?:)

Nie :no: ale to przyda się w przyszłości jak by żonka np pojechała Ci domestosem parkiet albo jak będzie malowanie ;)

zapomniałem dodać :teehee: czasami inchalacje lekami też potrafją rozwalić akwarium

Edytowane przez slawomirdyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam:) domestos nie grozi.... a przy malowaniu zasloni sie akwarium;) wykuwac jakies wyprowadzenia na zewnatrz sprawia ze domownikom odechce sie akwarium;) kurde;) wole nawet nie zaczynac tego tematu bo mnie wyniosa z tym akwa co mam teraz a co dopiero z tym wiekszym:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś 60cm wysokie z Paletkami, obsługa tego (sięgnij do dna) to był koszmar....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powietrze z zewnątrz doprowadzone do odpieńka dobrze wpływa na utrzymanie ph.Więkrzośc odpieniaczy lepiej też pieni zasysając powietrze z za okna :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tam:) domestos nie grozi.... a przy malowaniu zasloni sie akwarium;) wykuwac jakies wyprowadzenia na zewnatrz sprawia ze domownikom odechce sie akwarium;) kurde;) wole nawet nie zaczynac tego tematu bo mnie wyniosa z tym akwa co mam teraz a co dopiero z tym wiekszym:P

heheheeh nie zapomnij więc wyłączyć odpieniacz przy malowaniu :D i nie na zewnątrz tylko do piwnicy ......... a w salonie cisza tylko rybki pływają .......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... wszystko fajnie do mnie trafia.... ale nie przeforsuje tego pomyslu w domu! glupiej wody sie nie zgodza podciagnac pol metra zebym osmoze sobie robil odrazu w sumpie... a co dopiero wylot powietrza z odpienka;) u mnie 60cm - 5cm piasku to już 55;) zreszta dzis mam 55cm wysokie akwa i jak dla mnie 60 to bedzie optimum:) zreszta nie zamierzam za duzo grzebac w baniaku:) bedzie dobrze:) tak dlugo jak nie bede musial zakladac pletw i maski do grzebania w akwa, bedzie komfortowo:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe... wszystko fajnie do mnie trafia.... ale nie przeforsuje tego pomyslu w domu! glupiej wody sie nie zgodza podciagnac pol metra zebym osmoze sobie robil odrazu w sumpie... a co dopiero wylot powietrza z odpienka;) u mnie 60cm - 5cm piasku to już 55;) zreszta dzis mam 55cm wysokie akwa i jak dla mnie 60 to bedzie optimum:) zreszta nie zamierzam za duzo grzebac w baniaku:) bedzie dobrze:) tak dlugo jak nie bede musial zakladac pletw i maski do grzebania w akwa, bedzie komfortowo:P

Ja do niczego nie namawiam :teehee: ale w Trójmieście akwaryści mają już drugie żony :ninja:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze nie mam pierwszej:) ale mam wyrozumiałą kobietę;) która może kiedyś zasłuży na ten jakże zaszczytny tytuł "żony":P hehe... to nie w tym rzecz... ja prawdopodobnie za chlebem niebawem wyjadę do innego miasta a kosteczka którą buduje będzie w moim domu rodzinnym, kiedyś ją przeniosę do siebie:) i niestety niektóre rzeczy nie przejdą;) myślę, że jak kupie dobry odpieniacz (chyba skusze się na tego ATI Power Cone 250, to nie będzie aż taką zbrodnią jak będzie sobie zasysał powietrze w szafeczce pod akwarium;) zresztą nie mam ambicji posiadania jakiś szalenie wymagających korali:) wolę rybki a korale to jest ładny dodatek...;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze nie mam pierwszej:) ale mam wyrozumiałą kobietę;) która może kiedyś zasłuży na ten jakże zaszczytny tytuł "żony":P hehe... to nie w tym rzecz... ja prawdopodobnie za chlebem niebawem wyjadę do innego miasta a kosteczka którą buduje będzie w moim domu rodzinnym, kiedyś ją przeniosę do siebie:) i niestety niektóre rzeczy nie przejdą;) myślę, że jak kupie dobry odpieniacz (chyba skusze się na tego ATI Power Cone 250, to nie będzie aż taką zbrodnią jak będzie sobie zasysał powietrze w szafeczce pod akwarium;) zresztą nie mam ambicji posiadania jakiś szalenie wymagających korali:) wolę rybki a korale to jest ładny dodatek...;)

Jak nie masz żony to daj ATI Power Cone 250 jak Marek radził :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz żony to daj ATI Power Cone 250 jak Marek radził :D

możesz sprecyzować dlaczego z tego powodu?

czyżby był nie wiem... głośny jak kombajn czy co?:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

żartowałem bo się wesoło zrobiło, a teraz na serjio bardzo dobry pomysł z odpieniaczem.

Edytowane przez slawomirdyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to chciałem usłyszeć:D hehe;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i to chciałem usłyszeć:D hehe;)

I daj wysoki na 50 cm jak nie stosujesz falownika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I daj wysoki na 50 cm jak nie stosujesz falownika

sprecyzuj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 cm pozwoli Ci na swobodne poruszanie się w akwarium jak loccutus dodał cenną uwagę. Przy wysokości 60 cm potrzebna jest drabinka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podobają mi się wyższe zbiorniczki:) myślę, że dla rybek tak też jest lepiej:) narazie będę miał zwykłe pompy cyrkulacyjne do tego... a kiedyś kupię jakiegoś waweboxa;) myślę, że jakoś dam radę:) zresztą będzie gruba warstwa piachu... więc nie będzie tak źle:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi