Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

@piter a po co chcesz jechac do Pragi ?

Juz je dostali ?

kliknij na stronie sklepu podanego przez Olka subskrypcje i bedziesz dostawal mejla z aktualnymi dostawami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że nie mają wszystkiego- tzn wiem, że sohala nie mają, mieli mieć w kwietniu, w końcu dostałem cynk od pewnego sklepu w Polsce, że będą mieli.:D

Obawiam się jedynie, że wszyscy zapewniają, a mało kto z tych dostawców wie, jak teraz trudno te ryby dostać;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie miał poprzez polski sklep trafić w poniedziałek (w piątek miał wylądować) . Niestety nie udało się (co mnie nie dziwi). Czekam, może za dwa tygodnie przylecą. Potrzeba dużo cierpliwości, bo z tego co pamiętam A. sohal można kupić jedynie przez Sri-Lankę (to samo dotyczy innych endemitów z Morza Czerwonego, np. C. semilarvatus). Kupowałem przez prawie dwa lata od jednego eksportera z tego kraju i wszystko można o nich powiedzieć, ale nie to, że są słowni. I tak na prawdę to współczuję sklepom, bo zamawiając cały czas np. sohale dostają cokolwiek innego, co jest pokolcem i niestety muszą się z tym później bujać ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh no właśnie, ja również zostałem poinformowany, iż dostawa będzie za 2 tyg.

W sumie mi się nie śpieszy bo baniak dopiero zalany, po cichu liczę, że ci w Pradze będą je mieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Też mam obiecane 10szt ale słabo ufam w to że będzie to za 2 tygodnie ,choć faktycznie w niemczech pojawiło się kilka sztuk lecz w chwili gdy dostałem maila z ofertą i się wreszcie dodzwoniłem okazało się że wszystkie były sprzedane. Wczoraj próbowałem złapać przez 3 godziny Sochala w zaprzyjaźnionym niemieckim sklepie , nistety na próżno ale jest szansa że będe miał chociaż jednego.

Pozdrawiam

łukasz Kur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

na www.aquahurt.pl są Sohale i to jeszcze w atrakcyjnej cenie :D

jedyne 1500zł

Pozdrawiam

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi proszę-co takiego jest w tej rybie niezwykłego to ,że jest trudno dostępna czy może charakter ?Bo z wyglądu chyba ładniejszy jest pokolec białobrody-przynajmniej z fotek bo "na żywo" nie widziałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy to od gustu, ale w opini wielu osób to najładniejszy z pokolców.

Na żywo wygląda fajnie :D

Dodatkowo w Europie jest "embargo" ;) na ryby z morza czerwonego a to endemit - to trochę tak jak z rzadką monetą - dlatego cena wysoka.

A co do charakteru - ten akurat ta ryba ma paskudny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na allegro pojawił się za 1200zł

Pozdrawiam

Paweł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba sie na niego skusze, zwlaszcza, ze pisza, że ma juz w dosc sluszny rozmiar, jutro zadzwonie, moze uda sie pare zlotych ugrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cena powala na kolana :D

ale to nadal alegro i nie wiadomo czy oferta jest wiarygodna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi