snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2008 Byłbym wdzięczny za namiar ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2008 Snocho sprawdź PW. Link do sklepu: http://www.morskeakvarium.cz/main.php Mają też spsy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 witam jezeli to mozliwe bylbym rowniez wdziczny za namiar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2008 Panowie jak z tymi sohalami , jedzie ktos do Pragi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2008 @piter a po co chcesz jechac do Pragi ? Juz je dostali ? kliknij na stronie sklepu podanego przez Olka subskrypcje i bedziesz dostawal mejla z aktualnymi dostawami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2008 Jesli mają na stanie to co jest na stronach sklepu to jestem pod wrazeniem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2008 Oczywiście, że nie mają wszystkiego- tzn wiem, że sohala nie mają, mieli mieć w kwietniu, w końcu dostałem cynk od pewnego sklepu w Polsce, że będą mieli. Obawiam się jedynie, że wszyscy zapewniają, a mało kto z tych dostawców wie, jak teraz trudno te ryby dostać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2008 Do mnie miał poprzez polski sklep trafić w poniedziałek (w piątek miał wylądować) . Niestety nie udało się (co mnie nie dziwi). Czekam, może za dwa tygodnie przylecą. Potrzeba dużo cierpliwości, bo z tego co pamiętam A. sohal można kupić jedynie przez Sri-Lankę (to samo dotyczy innych endemitów z Morza Czerwonego, np. C. semilarvatus). Kupowałem przez prawie dwa lata od jednego eksportera z tego kraju i wszystko można o nich powiedzieć, ale nie to, że są słowni. I tak na prawdę to współczuję sklepom, bo zamawiając cały czas np. sohale dostają cokolwiek innego, co jest pokolcem i niestety muszą się z tym później bujać ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2008 Heh no właśnie, ja również zostałem poinformowany, iż dostawa będzie za 2 tyg. W sumie mi się nie śpieszy bo baniak dopiero zalany, po cichu liczę, że ci w Pradze będą je mieli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Kwiecień 2008 no dzwonilem tam dzisiaj i nie maja , no coz szkoda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 Witam Też mam obiecane 10szt ale słabo ufam w to że będzie to za 2 tygodnie ,choć faktycznie w niemczech pojawiło się kilka sztuk lecz w chwili gdy dostałem maila z ofertą i się wreszcie dodzwoniłem okazało się że wszystkie były sprzedane. Wczoraj próbowałem złapać przez 3 godziny Sochala w zaprzyjaźnionym niemieckim sklepie , nistety na próżno ale jest szansa że będe miał chociaż jednego. Pozdrawiam łukasz Kur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 Witam, na www.aquahurt.pl są Sohale i to jeszcze w atrakcyjnej cenie jedyne 1500zł Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 Powiedzcie mi proszę-co takiego jest w tej rybie niezwykłego to ,że jest trudno dostępna czy może charakter ?Bo z wyglądu chyba ładniejszy jest pokolec białobrody-przynajmniej z fotek bo "na żywo" nie widziałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 Zależy to od gustu, ale w opini wielu osób to najładniejszy z pokolców. Na żywo wygląda fajnie Dodatkowo w Europie jest "embargo" na ryby z morza czerwonego a to endemit - to trochę tak jak z rzadką monetą - dlatego cena wysoka. A co do charakteru - ten akurat ta ryba ma paskudny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 na allegro pojawił się za 1200zł Pozdrawiam Paweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 chyba sie na niego skusze, zwlaszcza, ze pisza, że ma juz w dosc sluszny rozmiar, jutro zadzwonie, moze uda sie pare zlotych ugrac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 cena powala na kolana ale to nadal alegro i nie wiadomo czy oferta jest wiarygodna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Kwiecień 2008 W mojej opinii sohal to najpiękniejsza rybka;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach