MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2009 Paweł nie ma sensu wydawać kasy wg. mnie na KZ ng, jest to praktycznie to samo co aquablue spezial, tyle, że 2 razy droższa, ale fakt modna jest i ma ładny znaczek:) Baniaczek wyszedł bardzo fajnie muszę kiedyś wpaść na inspekcję :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2009 Smithpl napisz dobra cene na pw jak nikt nie bedzie sie chcial wymienic, a zapewne tak bedzie to sie dogadamy... prawdopodobnie bede mial jeszcze ta mniejsza na sprzedaz... jak narazie musi sie wszystko pootwierac dopiero potem bedziemy myslc o zamianach i sprzedazy ... Olek roznica jest z tego co widze u siebie przy blue speial i u Sylwi na fotach, jutro wrzuce foto tylko przy blue special... u niej diogorgonie doslownie świecą a u mnie sa doslownie białe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2009 Zawsze coś tam aparat przekłamie. Mówię Ci jak ja to widziałem a i słyszałem od użytkowników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2009 Z moich obserwacji wynika, ze po wlozeniu reki do akwarium odpieniacz przez jakis czas (pół godziny do godziny) przestaje pienić, to samo sie dzieje po karmieniu. ... znalazlem mala apitasie tuz przy 'pniu' swifti doslownie milimetr od niej, mam nadzieje ze to juz ostatni okaz, jutro ja sprobuje wydlubac skalpelem wraz z kawalkiem skaly. ... . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 Dioda po kilkudniowym fochu postanowila sie juz calkiem otworzyc. Dendro tez powoli zaczyna wystawiac polipy. A calosc aktualnie wyglada tak: Zmieniam sol na KZ, kupilem 3 kg, zobaczymy ktora lepsza. Ciagle nie moge dojsc do ladu i skladu z wlotem od pompy odpieniacza, kupilem skimmer fluvala, ale jakos nie ma za bardzo zastosowania w tym przypadku, wiec jest butelka po koli :/ zaluje ze nie zrobilem w rogu komina, bylo by o wiele prosciej, nie chce dokladac kaskady zeby tylko sciagala syf z powierzchni wody bo juz bedzie za duzo roznych rurek i innych rzeczy w srodku... jak ktos ma pomysl jak to rozwiazac to bede wdzieczny. I trzeba sie wziac za zrobienie nowej lampy - 1x24. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 Fajny baniaczek:) Najlepiej zrobic przelew pudelkowy. Mozesz tez zerknac na nao-reef i znalesc dziennik Romana Rozka. Dokleil on 5cm ramke ze szkla na baniak i zrobil zewnetrzny komin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Maj 2009 Mi chodziło o sam wewnetrzny komin, bez sumpa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Lipiec 2009 Foto całości: * Boczkiem * Przod... dendro sie niestety zaczela wypompowywac. * Prawa strona * Lewa strona ... Obsada dzien dzisiejszy: Ryby: 2x Amphiprion ocellaris LPS Tubastrea faulkneri (w tym jedna farbowana) Tubastrea micrantha Miekkie: Dendronephthya (biało-rozowa i zolto-pomaranczowa) Scleronephthya Clavularia 8-10 odmian zoa Gorgonie: Diodogorgia Swiftia exerta Menella niebieska Anthogorgia 'Blueberry' ??? Biala gorgonia Zwierzaki pochlaniaja w sumie jakies 4 kostki mrozonek dziennie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Lipiec 2009 Kilka fotek nowych kolorów kupionych z miesiąc temu. Standardowo korale w większości w słabej formie, ale z dnia na dzień jest coraz lepiej. * Królowa. * Sezon na jagody... koral zagłodzony praktycznie na śmierć, ale bardzo szybko odbudowuje tkankę. * Mikro Dendronephthya... gratis z eRybki. * Menela Niebieska... spore straty w tkance, odżywianie trwa. * Scleronephthya * Tuba no. 2 po dwóch miesiącach odżywiania już prawie całkiem się otwiera. * Tuba micrantha * Inne Ponieważ zrobiłem nowa obudowe na jedna świetlówkę stara obudowa jest do kupienia TUTAJ w planach jest zmiana świetlówki na KZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2009 Brawo!! Korale wyglądają pięknie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2009 Dzieki, dzieki, staram sie jak moge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Lipiec 2009 Tez mi sie bardzo podoba, dopieszczone akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Lipiec 2009 Parametry wody: ph 8 (salifert) kh 8 (sera) Ca 425 (salifert) Mg 1350 (salifert) Po4 0 (salifert) No3 kolor pomiedzy 25 a 50 (tetra) Mam spore azotany i chyba zaczyna to niektorym zwierzakom przeszkadzac, mam zamiar zaczac je obnizac... mam dwie opcje ale nie wiem ktora wybrac, moze ktos z wiekszym doswiadczeniem by doradził, co bedzie lepsze dla niefoto: 1. biodigest (0,1 ml/tydzien) + wodka 2. zeobac (kropla/tydzien) + zeostart2 (0,1ml/dzien, czyli 2 krople/dzien) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Lipiec 2009 Ja stosuje zeostart i zeobak i poziom azotanow spadl z 15 do 2,oczywiscie nie tak odrazu,na to trzeba troche czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Lipiec 2009 Zamowielm test saliferta na No3 wiec jutro powiniem znac dokladny wynik, cos czuje ze bedzie wysoki. Z tego co wyliczylem na jakies 2-3 miesiace potrzeba mi 1 ml ZEObac i 20 ml ZEOstart2 i jak znam zycie nikt takich ilosci mi nie sprzeda, wiec zapewne od przyszlego tygodnia zaczne stosowac wodke. Biodigest juz stosuje no ale widze ze trzeba pomoc bakteriom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2009 Test saliferta na no3 jest malo dokladny,mi pokazywal 0 a test TropicMarin 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2009 Test saliferta na no3 jest malo dokladny,mi pokazywal 0 a test TropicMarin 2. To moze to test TM jest malo dokladny ... Po zrobieniu tetstu, no3 wyszlo spokojnie 50, a nawet troche ponad. A wiec grubo. Jestem zmuszony do zrobienia sporej podmianki 20-25 litrow co powinno obnizyc azotany o jakies 33-40%, niestety zwiezaki nie beda maksymalnie zadowolone, no ale trzeba. Do tego od poniedzialku zaczynam stosowac wodke z biodigestem. I trzeba troszke zmniejszyc racje zywnosciowe. Ale to dopiero po weekendowych 'wakacjach' :pardon: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2009 tez chce taki baniak! pradu malo ciagnie, moze sie moja Nazeczona uda namowic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach