Skocz do zawartości
falco66

Dla kogo i po co stworzono to forum?

Rekomendowane odpowiedzi

Po przeczytaniu wypowiedzi lufta, to chyba powinienem się cieszyć że trafiłem na AR a nie na NR. Tam to już by mnie chyba zlinczowano na tym "pręgierzu".... Jednak czy tak ma wyglądać forum na którym dochodzi do wymiany poglądów? Czy napisanie że sprzęt firmy x nie sprawdza się u mnie a sprzęt firmy y tak, to powód do dyskredytowania tej firmy x? Normalnie chore podejście. To gdzie zwykły śmiertelnik ma wymienić swą opinię. Gdzie dowiedzieć się co inni myślą na temat danego produktu? To co opisaliście - nie powinno mieć miejsca. Chyba, że fora tworzone są pod grupę ludzi robiących w danym temacie biznes, o czym wcześniej enigmatycznie pisałem.

Na NR jest cenzura, na dwóch pozostałych forach nie ma więc jest gdzie pogadać ;)

Edytowane przez LukaS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na NR jest cenzura, na dwóch pozostałych forach nie ma więc jest gdzie pogadać ;)

I dlatego lubie to forum,dla kogo i po co stworzono to forum to bardzo dobre pytanie ale nie wszyscy to pytanie sobie zadają.Cenzurujemy także samych siebie i nas cenzurują a problem wydaje mi sie jest o wiele bardziej złożony.Internet i związana poniekąd z nim wolność słowa zaznaczam poniekąd zakłócił byt tych ,,wolnych mediów" które przez lata zbijały swój kapitał na tkzw.wolnym słowie.No i jest problem ludzie rozmawiają,czytaja ,wymieniają poglądy,analizują i przkazuja  dalej i jak takimi ludzmi manipulowaćjak zarabiać,cos wymyka sie z kontroli.

Chyba już ktoś chciał położyć łapy na necie. :verymad: Ja do komercji nie mam nic pod warunkiem że nie wciska gówienek w papierkach.Istnieje podobno coś takiego jak etyka biznesu,etyka lekarska,zawodowa ale niestety w dzisiejszych czasach coraz bardziej te terminy staja się sloganami bo życie niestety przymusza nas coraz częściej do innch zachowań.Ja staram sie życ tak abym spał spokojnie z róznym skutkiem ale podobnego myślenia życze innym i duzo pieniędzy jeszcze życze :)

W sumie nowy rok idzie to macie już życzenia

przepraszam za OT.

.

http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/37/26/21/71/3726217169

prosze powiedzcie, farbowieniec czy nie?bo chce kupić

Edytowane przez blik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

falco a kto czwarte forum założył? Bo mi ostatnio proponowano ale sam pomysł założenia forum zrzeszającego ludzi nie lubiących pewnych ,, kręgów" mnie odrzucił. Pewnie , że takie podejście jest chore. To widać , że tamto forum istnieje tylko jako instrument reklamy dla pewnych produktów. Ale to tylko kwestia czasu jak sami na tym staca. Tam albo możesz kogoś traktować jak boga albo ban na ciebie spadnie jak grom z jasnego nieba :)

falco coś się za myślałem i źle przeczytałem wiec. Cofam pierwsze zdanie. Niemoge coś edytować wiec dopisuje.

Edytowane przez FoxRacing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie czuję się stroną w tym zagadnieniu, a pytanie Waldka traktuję jako retoryczne, bo chyba wiele razy już wałkowano to zagadnienie na forum publicznym.

Lufcie drogi

Piekny elaborat nam tu wysmarowales, naprwde ujmujacy za serce :)

niestety, nie na temat....

Lufcie, zadalem ci jedno konkretne pytanie na ktore nie odpowiedziales.

Ja wiem, ze tutaj na AR jest fajnie, wszyscy jestesmy kolegami, klepiemy sie po plecach (Ty razem z nami) ogolnie bezstresowo, bezproblemowo, czasem Tomek wy***przy pare ostrzejszych postow i nikt nie ma o to pretensji, bo byly przegiete .....

Chce tylko wiedziec jak to jest klepac sie tutaj z nami po plecach a na sasiednim forum wycinac kolegom posty (tym samym z ktorymi tu sie klepiesz po plecach), nie dopuszczac do rzetelnego pisania o sprawach technicznych, rzetelnego przekazywania pelnego spektrum informacji (TAK - PISZE O LAMPACH LESZKA I NAZWIE AQUA-LED). Jak ci to "przchodzi przez gardlo" Lufcie ?

Masz "moralnosc" AR i "moralnosc" NR ?

Piszesz, ze nie jestes strona - jestes moj drogi Lufcie, dopuki jestes moderatorem na tamtym forum to jestes strona !

Zadziwiajace jest jeszcze jedno.

kazdy otwarty zwolennik forum NR przychodzi z zalami na AR. Jak trowga to do .....

Nie slyszalem o odwrotnej sytuacji.

Fason trzeba trzymac do konca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fason trzeba trzymac do konca.

i tego się trzymajmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się temat ładnie zaczął, ale eksperci poszli na boczny tor :P .

Rzecz wałkowana po raz kolejny, znowu podziały na tych i tamtych. Dla mnie sprawa wygląda może trochę inaczej, ale ja się nie znam. Jeśli idę do kogoś w gości to staram się zorientować jakie zasady tam panują i jak powinienem się zachowywać, jeśli nie wolno mi włazić w butach 'na pokoje' to albo to szanuję i zostawiam buty przed wejściem, albo nie wpadam w gości, jesli mi to nie odpowiada. Nie zastanawiam się nad sensem tego rozwiązania i nie obchodzi mnie po co, na co i dlaczego tak a nie inaczej? Zwyczajnie to szanuję, a później nie chodzę po sąsiadach i nie narzekam, że mnie źle potraktowali Kowalscy bo nie pozwolili weść w gumofilcach na perski dywan w salonie :ru: .
Jeśli inni sąsiedzi wpadają do Kowalskich, a czasem i do mnie to nie wypominam im, że ściągają buty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz racje,

tylko my mowimy o Kowalskim, ktory u siebie kaze sciagac buty ale sam w gumofilcach sie pcha....

Tomek, doczytaj ... :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że Wam się chce w kółko o tym samym: Sushi - Luft tutaj jest użytkownikiem, na NR jest "najemnikiem" - są postawione przed nim określone zadani i je wypełnia. Tu nie chodzi o jego "moralność" tylko o inne zadania/obowiązki czy jak to zwał aktywności. Tomek dobrze mówi - jeśli wchodzisz między wrony musisz krakać tak jak ony - wiadomo, ze na NR o niektórych tematach się nie rozmawia i jesłi chcesz tam być to o tym pamiętasz. Kojarzysz drzewo wiadomości dobrego i złego? na NR wisi kilka jabłek na tym drzewie - wszyscy o tym wiedzą ale zawsze znajdzie się ktoś kto musi spróbować. No i jak w przypowieści biblijnej jest kara. Czego tu nie można zrozumieć? Na komercyjnym forum utrzymywanym przez producenta określonego sprzętu nie mówi się o nim źle lub dobrze o jego konkurencji. Tyle. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówicie koledzy że na NR są tematy na które nie należy się wypowiadać.... To prosiłbym byście je sprecyzowali, czego dotyczą. Myślę że dla osób nie zorientowanych wartałoby to wyjaśnić. Jednak, tak sobie myślę, że i tu "u nas" są tematy z którymi lepiej się nie pokazywać, bo się "dostanie lanie". Czy nie jest tak czasem jak z tą belką i igłą w oku bliźniego????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi