Skocz do zawartości
Admin

Akwarium 'wszystkomające z mułapką'

Rekomendowane odpowiedzi

kiedyś czytałem i wydaje się być intrygującym. Jeśli kolega twierdzi "wydumka" - chętnie zapoznam jego kontrargumenty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydumka w sensie jak najbardziej pozytywnym :wink: . Mnie też zaintrygował i dlatego wrzuciłem temat.

Może ktoś już trzyma rafę w takim akwa i mógłby nieco naświetlić temat z praktycznej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie jakoś to nie przemawia,nie wiem czy ktoś sobie robi jaja ale użyte określenia typu "nabąblacz" "zagrodka aparaturowa","wypianki"

Jakoś śmiesznie to brzmi przez co traci na wiarygodności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie chyba kupię mułapkę i nabąblacz, przekroś muszę zamówić na wymiar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem że sens argumentacji w tym jest.......Słownictwo jak słownictwo....z tym w naszym kraju różnie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wypowie się w końcu Pan wszystkowiedzący ? :D

A tak na serio temat już kiedyś był poruszany,ale umarł śmiercią naturalną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj spokój nie bądź taki poważny.Ktoś robi sobie jajka i próbuje to sprzedawać.Co do wynalazków,moja żona kupiła ostatnio aparat do czyszczenia odzieży z sierści.Mydelniczka a w jednej części wklejona gąbka? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nabomlic to ja sie nabomle na zlocie 19 we wrocku ;)

jak wroce do domu to zona mi da niezla mulapke na przekros i bede mial wypianke jak talal :)

jestem pewien, ze musial pracowac nad tym caly zespol bo jedna osoba takiego kuriozum by nie wydumala :)))

nawet po calym wagonie stafu z Tonym Halikiem :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmmm.... faktycznie już kiedyś było... ale i wtedy (na trzeźwo) i dziś (po czterech strongach i nie tylko) najbardziej podoba mi się klapka serwisowa z wygodnym uchytem.... bo wiecie dobry uchwyt to podstawa... :smoke:

Pozdrawiam i zdrówko wszystkich :)

T

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie - wybaczcie - skoro tylko tyle potraficie z siebie wykrzesać to znaczy że w tym temacie nie macie nic do powiedzenia. Skoro nie macie doświadczenia z tą metodą to pozwólcie innym sie wypowiedzieć i ograniczcie swą krytykę do relacji tych co to zastosowali. Uczcie się czy to na błędach czy na sukcesach innych a nie dyskredytujcie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@falco66... a może podszedłbyś do tematy poważnie.... jak my... :)

Mam Ci wprost powiedzieć, że to jedna wielka ściema.....?????

Ale pamiętaj... dobry chwyt to podstawa... :)

T

PS (edit)

Jakim innym, czy myślisz, że ktoś był tak naiwny ??? :)

Edytowane przez tomcio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tylko napiszę, że znam kogoś, kto ma coś takiego i od kilku miesięcy postawił na tym małe akwarium rafowe. Zresztą swoje pierwsze akwarium morskie.

Wygląda to dziwnie, ale jakoś daje radę i akwarium się rozwija. Ma na razie głównie miękkasy, ale i rybki jakoś wpuścił.

Jestem ciekaw co będzie z tym akwarium za kilka miesięcy.

Cały system dość dokładnie obejrzałem na ostatnich targach we Wrocławiu i tłumaczenia producenta do mnie trafiały.

Falco, niestety masz rację :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

falco, chcesz powaznej dyskusji to ja zacznij., a nie tylko sie czepiasz. kupiles to cudo i czujesz sie urazony, bo nikt z tego forun tego nie kupil? i jrszcze niektorzy sie z tego nabijaja? rozumiem, ze merytoryczna dyskusja twoim zdaniem to powinny byc same ochy i achy nad tym cudem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Działa nie działa, trudno stwierdzić, z tego co znalazłem w sieci to były jakieś testy, ale konkretów brak. Sam pomysł ciekawy, gdybym prowadził jakiś mały baniaczek chętnie bym to przetestował.

Głównym problemem tego wynalazku jest nazewnictwo rodem z przedszkola :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glownym problemem tego wynalazku jest to, ze ze wzgledu na swoja konstrukcje nijak nie nadaje sie na zbiornik morski.

Obawiam sie, ze nastenym wynalazkiem tej ekipy bedzie "ocynkowane wiadro" rafowe albo "wszystkomajacy bukłak rafowy" z kozlej skory.

IMHO "rafowe" jest tylko chwytem marketingowym majacym na celu dowalenie +100 albo +200 do ceny, bo przeciez nijak sie konstrukcja ma do zastosowania jako akwarium morskie.

ale przecier pomidorowy mozna w nim juz trzymac :)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi