inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 Mariusz,nie chcę się z tym pogodzić bo w starym zbiorniku tego nie miałem no i w tym początek też był bez tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 no ale tym tez korale się zywią moze zrob tak ze jak bedziesz wracac z pracy do domu na 4 godziny automatyka odcinała czesc falownikow i bedziesz miec ladnie dla oka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2012 No nie wiem czy się tym żywią bo mają schowane wszystkie polipy,niestety ale sporo acr bieleje od dołu,czytałem,że mogą być tym drażnione. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2012 Po zmianach nie widać żadnej poprawy,Wczoraj odłączyłem pompę zasilającą odpieniacz i dałem zasilanie z zlotu wody jak wcześniej,dziwne,ale jest lepsze odpienianie no i mniej prądu (55W) i hałasu.Dziś zapodałem 1000ml węgla i planuję częstsze podmiany,co tydzień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2012 Marku, a czy zapodajesz jakieś bakterie do baniaka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2012 Podaję,priobiotyki z AF dzieki kturym utrzymuję NO3 i PO4 na odpowiednich poziomach.Była przerwa trzy tygodnie,ale poprawy nie ma za to PO4 i NO3 wzrosło z czym teraz muszę walczyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2012 Marek pisałem już na tamtym forum i się powtórzę. Startowałeś na skale żywej, kupowanej praktycznie z frachtu. masz identyczną sytuację jak wiele ludzi. Ja często spotykam się z takimi paprochami w nowych zbiornikach. U mnie farfocle latały jeszcze rok po założeniu akwarium. Moim zdaniem nie są one żadnym problemem. Masz dobre parametry i na tym się skup by je utrzymać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2012 Inmar, a ozonu używasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Grudzień 2012 (edytowane) Ozonu ani UV już od dawna nie używam,przy priobiotykach z AF jest to zabronione.Ostatnio Ph mam już wyższe bo rano 7,85 do wieczorem 8,1 , ale martwi mnie przy okazji Redox bo miewałem 450 a teraz jest 280 choć pomalutku rośnie. Edytowane 11 Grudzień 2012 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Grudzień 2012 jakie masz KH? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Grudzień 2012 Jeśli masz ozonator to ja bym spróbował użyć, stawiam że zmętnienie po jakimś czasie ustąpi i Redox wzrośnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Grudzień 2012 sprzedaj część czujników i od razu Ci sie humor poprawi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 jakie masz KH? Kh u mnie 6,7.Co do ozonatora to Aquaforest zabrania,hmm........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Marek zawsze będziesz sie ładował w jakieś nie sprawdzone nowości to nigdy nie dojdziesz z akwarium do ładu ledwo to weszło na rynek nie wiadomo co to jest a ty już kupiłes zestaw masakra hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Inmar, ja ci mowie powaznie, kup tyle skrzynek piwa, zebys nie mogl podejsc do akwarium przez 2 miesiace. kostki mrozonki podawaj procą zaraz ci sie wszystko samo wyreguluje, wyczysci i bedzie hulac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Waldek ty nie gadaj bo sam szukałeś kwadratowych jajek w lampie hahaha ! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 (edytowane) hehehe a to całkiem inna bajka Mario tu akurat problemem jes nic innego jak sam INMAR i tym trzeba się zająć Markiem a nie akwarium Edytowane 12 Grudzień 2012 przez juwewaldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2012 Pamiętacie film o szwejku ? Czym doktor wszystkich leczył ? Lewatywa i po problemie (żart) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach