mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 Więc nikt nie skontaktował się z Leszkiem ?! Dziś padła mi lampa,już mam dosyć tej k**ewskiej lampy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 Telefon ma wyłaczony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 Mariusz co zrobiłeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 Ja zrobiłem ?? Najpierw zaczeła się restartować,poetm doszło mryganie niebieskich pasków.W nocy niebieskie świeciły jakby chciały a niemogły.Dziś padaka ,cała niebieska sekcja nie świeci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 A slona wilgoc nie przezarla jakis polaczen ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 Możliwe, ale to lampa do morskiego !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 No niby tak, ale jak jest zle oslonieta to moze byc i do .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 Słuchaj kupując lampę od Leszka miałem dostać produkt który spełnia określone wymagania,czyli jest lampą do akwarium morskiego. Wszelkie szczegóły zostały ustalone po wielu wyczerpujących rozmowach.Lampa jeszcze roku nie ma a tu kwiatki co chwila. Nie jest to tylko moja opinia . Teraz mogę się chyba za***ać w głowę tą lampą Zostałem bez światła i kto mi zwróci za padnięte korale? Nikt !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 No rozumie frustracje, ale nie przyczyniłem sie do usterki lampy. Jedynie szukamy tu dziiury w calym aby pomuc w miare mozliwosci zdiagnozowac przyczyne i moze cos zaradzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Lipiec 2012 No rozumie frustracje, ale nie przyczyniłem sie do usterki lampy. Jedynie szukamy tu dziiury w calym aby pomuc w miare mozliwosci zdiagnozowac przyczyne i moze cos zaradzic. Przepraszam że mnie poniosło Wina jest po stronie produktu.Chyba znalazłem usterkę,podejrzewam driver.Jeden z niebieskich pasków podłączałem pod wszystkie wolne gniazda.Nic aż wreszcie błysneło .W tej chwili podłączone są dwa pod jeden kanał,moc białych przy ustawieniu 100:100 mocy jest o wiele większa Przy okazji odkryłem jak gówniane są ledy na podłożu nivissa.Lakier czy jak tam go zwał złazi z podłoża.Widać "żywe" ścieżki.Łączenia(luty) są czarne,tak bardzo się utleniły.Koszmar jakiś czas temu słyszałem o niskiej jakości lamp od Przemka,tam podobno korodowały obudowy lamp.Wolałbym mieć skorodowaną obudowę niż taki szmelc jak teraz.Mogłem dołożyć parę groszy i mieć pożądną lampę,ze wsparciem i aktualizacjami ! Ale teraz to można sobie pisać na "Berdyczów" Mam nadzieję że ktoś doniesie Leszkowi o moim poście i może będzie jakiś odzew ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Lipiec 2012 Nie wystarczy podłączyć pod puste gniazdo. Na driverze, dla każdej "końcówki mocy" są trzy punkty (puste pola/ścieżki - u mnie oznaczone jako J1, J2, J3...itd) i poprzez zwarcie dwóch wybieramy czy driver ma świecić/sterować białymi czy niebieskimi. Pozdrawiam T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Lipiec 2012 Z tym że ja mam wybebeszonego black pythona i elektronika jest całkiem inna niż w waszych lampach.Ale dzięki dziś sprawdzę jeszcze raz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Lipiec 2012 (edytowane) hmm to ja bym sprobował oslonic lepiej ta lampe. Mam nad akwa radiatory bez malowania ale osloniete w miare dobrze od skraplania sie wody. Jes to bardzo prostacko zrobione i niezbyt porzadnie ale korozji po ponad 2 latach nie widac. Jedynie zwykle utlenianie sie aluminium. radiarory znajduja sie jakby w rynience w ksztalecie "U". Co do drivera to moze pokaz fotke. sterowanie sterowaniem ale technologia drivera pewnie sie nie zmienila zbytnio Edytowane 19 Lipiec 2012 przez pikaczu2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Dodaję fotki drivera oraz "komputera" sterującego lampą Na jednej z fotek widać uszkodzony element,to jest właśnie sekcja niebieska Jakieś pomysły jak podnieść lampę ? A może to już złom ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 A uszkodzony jest MB16651G. Po lewej stronie każdego z tych układów jest pojedyńcza ścieżka, która prowadzi do poziomej u góry płytki. To jest prawdopodobnie wybór koloru/sekcji - na drugim zdjęciu widać, że trzy po lewej i trzy po prawej połączone są z inną poziomą. U mnie także uszkodzone jest MB16651G i nie wiem co to jest (nie mogę znaleźć w necie). Może ktoś pomoże ?? Pozdrawiam T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Widziałeś jaka dziura wywalona ? Ciekawe czemu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 (edytowane) Bo to jest MBI 6651 dostępny np. tu http://www.maritex.com.pl/ Edytowane 28 Lipiec 2012 przez morswn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Ożeszzzz..... WIELKIE DZIĘKI @morswn. Cóż, ten u mnie jest spalony.... Pozdrawiam T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach