Skocz do zawartości
Grzeniu88

Nowy Zbiornik

Rekomendowane odpowiedzi

diadema mi opitoliła całą clavularię i puściłem gościa bo nie mało zapłaciłem za fluo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak trzeba będzie się zająć NO3 I PO4... co do zbijania to macie jakieś porady? bo zauważyłem już w poprzednim zbiorniku, że purigen nie powinien tyle kosztować bo nie jest tak dobry.... Mam go w siatce w sumpie obok węgla jest obmywany i nie wiem może jakiś do kitu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ziomala :) , miło słyszeć że powstaje nowy zbiornik.

Sukcesów i wytrwałości

Pozdrawiam

Fal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Zanclusa, fajna ryba ale po pewnym czasie zaczęła się interesować koralowcami.angry.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak myślicie pompę dać na maxa? nj3000.... bo mam na połowę prawie (wydajności). póki dyszy nie zamontuje lub nie zrobie jakiejś samodzielnie to chodzi na połowę wydajności bo nie mam możliwości ustawienia kierunku prądu i mam na ścianie w zbiorniku tsunami. czyli wybrzuszenie na tafli które mnie niepokoi.... dajcie jakąś radę. spływ z komina dać bezpośrdnio pod otwór zasysający odpieniacza? to chyba bedzie dobry wybór. mam oczzywiście skarpete alee w niej nie wiele osiada... może własnie cyrkulacja za mała. czekam na porady:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spływ oczywiście możesz dać na pompę odpieniacza, a cyrkulacje sam musisz ocenić, trudno coś doradzić tak na odległość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi