Skocz do zawartości
Grzeniu88

Nowy Zbiornik

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka próbuje złapać o co chodzi , niedawno zalałeś akwarium.

Dolewasz bakterie i czekasz miesiąc lub 2 bez żadnych podmian,uzupełniaczy witamin i całej reszty.

Najlepiej zapalić na 5 godzin dziennie i w ogóle się nie zbliżać.

Akwarium się ustabilizuje i wtedy będziemy się martwić o ca,mg jak będzie życie jakieś konkretne.

Dać fotki akwarium później 1-2 miechy cisza i można atakować.

Nie wiem co się stało ale w życiu nie miałem takiej wysepki przy dojrzewaniu.

Jakie kolwiek zmiany maczanie łap w akwarium w trakcie dojrzewania to coś złego.

W październiku zalane i w październiku białobrody dla ryb to był prawie wyrok.

Wiem że emocje idą górą zwłaszcza przy nowym baniaku ale musisz wypić melise i uzbroić się w cierpliwość.

Edytowane przez Ben_sage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i tak się zaczęło wychodzenie na prostą z wodą itp.

glony zaczeły ustępować prócz skały oczywiście. co mnie zdziwiło komin zaczyna się odsłaniać i widać rury:D

a już łądniej było z glonami w każdym razie ktoś je podjada albo zanikają z powodu niskiego No3 i pO4....

pomiary jakoś w weekend zrobie....

zwiększyłem ekipę sanitarną i 1 sztuke 8cm dimidiatusa doszła krewetka czyszcząca druga i żółtek który chętnie wciąga wszystko co nie suche... szpinak mrożony czy solowiec.

mam tylko jeden problem jak wyjąc garbika z komina...? odkręcenie śrubunków nie wchodzi w gre,

na widok siatki przykleja się do dna i udaje detrytus...

a siedzi już tam kilka dni jedzenie ma ale wolałbym aby pływał z resztą mieszkańców. nie wiem jak się zabrać za niego... pułapkę czy na robaka skubańca wyciągnąć;p spining go zabije więc mam tu nieżły problem...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zatkaj wylot wody z akwa oraz rewizje, tak aby napełnić komin. Wypompuj ile się da wody z sumpa do akwarium, ściągnij grzebień z przelewu i "pozygaj" jakimś patyczkiem. Wypłynąć grzecznie powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma nie stety chyba grzebień z plexi przyklejony na stałe :confused:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób tak jak ci radził dominik, tylko że ryba ci sama nie wyskoczy przez grzebień, więc spróbuj ręką lub w siatkę ją złapać i przenieść do głównego. Niestety musisz poprubować. Miłej zabawy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi