Skocz do zawartości
ktryc

NP-reducing BioPellets

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze sie wstydze, jak bedzie co pokazac to pokaze. niech troche towarzystwo podrosnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze sie wstydze, jak bedzie co pokazac to pokaze. niech troche towarzystwo podrosnie

Jak twoje np dzialaja.zadowolony Jestes

Sk

Ps Kidult gdzie tys sie podziewal.Fajnie sa z toba Te morskie dyskusje.

Troche lyso bez twojej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tam Kidlult? Po czterech miesiącach już pora pokazać akwarium. Tylko się nie wykręcaj!

Andrzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziki hanna checker (ktory dzisiaj zostal oddany na reklamacje) w akwarium jest tragedia. nie ma co pokazywac. moze za pol roku cos z tego bedzie, a poza tym z niewadomych przyczyn korale ktore pieknie u mnie rosly (najszybciej w baniaku) nagle zaczely marniec, ciemniec, gnić na tipach. przypomina mi to to co mialem rok temu, bo i niektore korale porobily sie zielone przy podstawie. nie wiem co jest grane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze ci współczuję. Myślałem, że po tak znacznych inwestycjach zbiornik masz kwitnący. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak ten mierniczek wykończył ci akwarium. Jeszcze do niedawna nie było żadnych mierników i ludzie mieli piękne akwaria. Może za bardzo zwracamy uwagę na ich wskazania zamiast zaufać biologii.

Życzę wytrwałości i powodzenia.

Andrzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kidult, trza chyba wrócić do oldschoolu, czyli skała, odpieniacz, glony, podmiany i koniec... Ja się ku temu skłaniam ostatnio, bo przestaje mi się podobać zabawa w aptekarza z preparatami KZ, do tego jakieś gluty się pojawiły, cholera wie co to...

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duza hanka dobrze mierzy! kolor fiolki mowi sam za siebie, nie trzeba tego nawet do miernika wkladac. a nie tak jak w checkerze - wsypujesz proszek i nie wiesz ktora to byla fiolka bo obydwie takie same.

wczoraj nabeltalem wodeczki, dzisiaj zmienie wegiel, byc moze doloze po4x4, i podmianka sie szykuje. zastanawiam sie czy nie zrobic duzej podmiany, tak ze 40-50%.

Seb moje swietlowki maja po 4 miesiace, zarniki po 5 miesiecy. CZy od takich zarnikow moga korale usychac i leciec na tipach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seb moje swietlowki maja po 4 miesiace, zarniki po 5 miesiecy. CZy od takich zarnikow moga korale usychac i leciec na tipach?
Moim zdaniem nie ma takiej opcji, pytanie czy odpieniacz nie wytrzepuje za bardzo z wody czegoś czego nie suplementujesz, albo suplementujesz za słabo? Ale jak to zmierzyć? Czego szukać? Ja w tej chwili robię "detox" baniaka, czyli zupełne odstawienie WSZYSTKIEGO, tylko podmiany na IO, jak wszelkie gluty i inne świństwa zlezą, to podejrzewam że zacznę lać ABC, jak sobie przypomnę te czyściutkie szyby, podstawki, skałę i wysycone kolorki przy odpowiednim dawkowaniu to mi tęskno.

Pozdrawiam

seb

Edytowane przez seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kidult , szczerze współczuję , myślę że przedobrzyłeś z vsv w odpowiednim momencie nie zareagowałeś i po sprawie , u mnie pierwszy sygnał , że jest coś nie halo był na acroporze zmieniła kolor i pochowała tipy , w tym momencie odłączyłem vsv , i zatrzymałem experyment :).

Dzisiaj jadę na samych pelletkach , PO4 powoli ale jednak spada , dzisiaj jest 0,06 , a było już 0,1 , więc powoli idzie ku dobremu , doszedłem do wniosku , że skoro jest ok , to nie kombinuj.

Acropora bardzo powoli dochodzi do siebie , może jeszcze coś z niej będzie , ale pewny nie jestem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi