nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 @snocho, moje akwarium jest niby wyższe ale mam tam na całym dnie DSB, więc pewnie wychodzi na to samo. masz rację, że mogą to być 90W moduły, ale... w sumie pomiedzy 120W a 90W jest tak mała różnica w cenie, że wzięłabym już te 120-ki. wacham się i kombinuję z dwóch powodów: -po pierwsze, nie ukrywam finanse, kupić 1 moduł, to ciut lżej niz dwa -po drugie, za min poł roku do roku, czeka mnie wymiana DSB. przy tej okazji chyba wymienię i akwarium i stelaż. moje szkiełko jest idealne ale stanowczo za wysoki stelaż. i przy okazji zmiany szkła, nie wiem w którą pójdę stronę, czy powiekszę - i wtedy te dwa moduły są jak znalazł. czy też będę zmiejszać akwen - i co zrobię z drugim modułem? oczywiście zasze można sprzedać, ale jeżeli np. za pół roku ma byc zbędny, to troszkę mi szkoda pieniędzy. wiem, wiem marudzę... trudno, 2 to 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rah 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 nika, przy jednym module 120W będziesz miała wg mnie mniej światła niż obecnie. Dla ciebie najlepsze byłoby rozwiązanie proponowane przez snocho, czyli 2x90W. Chyba, że planujesz zmianę zbiornika na dłuższy to możesz dać teraz 2 x 120W i ewentualnie zredukować moc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 @rah, dobrze mówicie i ja się nawet z Wami zgadzam, chociaż bardzo bym chciała żebyście nie mieli racji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 i przy okazji zmiany szkła, nie wiem w którą pójdę stronę, czy powiekszę - i wtedy te dwa moduły są jak znalazł. no zakładam się że raczej powiększysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz9999 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 czy też będę zmiejszać akwen . Chyba sama w to nie wierzysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2010 a moze ktos "organoleptycznie" :smile: wie, jak z zewnatrz rozpoznac moduly z RS ver.1 od ver. 2... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2010 Na lampach z RS będzie na czarna nalepka z fioletowym logo PacificSun... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2010 no na obu z RS, czy sa zew roznice miedzy ver 1 i ver 2; czyli na ver 2 jest naklejka, a na ver 1 nie ma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2010 Ogromna większość v2 była w srebrnej obudowie, białych v2 było w RS tylko kilka sztuk. Z tego co pamiętam było widać różnice w strukturze ledów, miałem fotki makro tych ledów gdzieś - spróbuję poszukać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2010 dzieki za odp; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Sierpień 2010 No to ja pozwole sobie odswiezyc nieco temat ,mial ktos moze doczynienia z lampami LED z erybki w wersji 1 ?(bez UV) Czy lampy te nadaja sie do sps czy jedynie miekkich ?I jak z ich wydajnoscia ,czy 120W jest ekwiwalentem 250W HQI jak to ma miejsce w ver. 2 ?Z gory dziekuje za odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Sierpień 2010 Błazenek jak myslisz o ledach,to zainteresuj sie lampą Sławka .Jest dużo tańsza od porownywalnych ,dostepnych na rynku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Sierpień 2010 A lampa Slawka jest na sprzedaz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2010 Oczywiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach