chwialek 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń (edytowane) @Osmodeusz Jest sens chemicznie podbijać PO4? - obfite karmienie produktami sproszkowanymi i uzyskamy ten sam efekt - o ile nie lepszy bo bezpieczniejszy dla zbiornika ... częściej walczymy o uzyskanie niskiego wyniku PO4. Edytowane 4 Styczeń przez chwialek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 63 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Styczeń (edytowane) @chwialek, wyczuwasz niecne intencje moje 😁 ale mi służy również jako preparat do czyszczenia sprzętu, zapachu octu nie znoszę zbyt dobrze😁 Butelka Coca-Coli(0,25 l) zawiera około 0,2 g czystego kwasu ortofosforowego. Stężenie to, wystarcza żeby bez problemu rozpuścić żyletkę🤗 A jeśli chodzi o dozowanie do zbiornika, jak z każdym produktem wymienionym w tym temacie, wolna wola i nikt nikogo nie namawia, ani też nie zachęca 😜 Edytowane 4 Styczeń przez Osmodeusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 63 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń kontynuując temat, ekstrakt z cytrusów i olejek sosnowy @chwialek no i oczywiście, wspomniane w naszej rozmowie chilli - a konkretnie kapsaicyna https://reefbuilders.com/2020/11/06/aefw-x-is-fauna-marins-new-hot-sauce-for-acropora-flatworms/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń (edytowane) Co ciekawe dozowanie w tym preparacie podobne do Flatwormstop z KZ. Tylko tam substancja czynna wg głosów zza oceanu do złudzenia przypomina piołun. Wspomniana kapsaicyna może się zatem okazać jedynie substancją stabilizująco-konserwującą. Produkt FM jest dość nowym wytworem i póki co nie trafiłem na niekomercyjne recenzje tego produktu... choć jestem ciekaw jego skuteczności. Dla poparcia słów o Flatwormstop z KZ materiały dla chętnych:http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2670592 https://www.reef2reef.com/threads/new-fauna-marine-aefw-x.773590/ I co na ten temat sądzić... Edytowane 8 Styczeń przez chwialek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 27 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń Można Maggi dodawać Jako amino - nawet zapach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń (edytowane) ACE - środek czyszcząco wybielający m.in do prania skarpet filtracyjnych. Edytowane 9 Styczeń przez chwialek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 27 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń Drożdże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osmodeusz 63 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Styczeń Glukoza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chwialek 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń banan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking 2 Zgłoś odpowiedź Napisano piątek o 09:30 Zainteresowało mnie to mleko z miodem, jak to dajesz, jakieś proporce, to razem łączysz czy osobno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart1996 5 Zgłoś odpowiedź Napisano piątek o 20:49 11 godzin temu, marking napisał: Zainteresowało mnie to mleko z miodem, jak to dajesz, jakieś proporce, to razem łączysz czy osobno? O ile się nie mylę 1ml/100l wody 3.2% tłuszczu łaciate gdzieś lali, ale jeśli chcesz to dozowac to poczytaj więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach