Jura 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Grudzień 2009 Witam. Od czwartku 3 grudnia jestem szczęśliwym posiadaczem 3 lamp Black Python BT EX 120W. W czwartek podłączyłem 1 lampę, w piątek po pracy pozostałe, a dzisiaj się trochę pobawiłem i poniżej przedstawiam widok akwarium pod różnymi temperaturami barwowymi. Proszę nie patrzeć na akwarium - dojrzewa i walczę z różnymi plagami - tylko na efekt oświetlenia. Temperatura barwowa 12k (suwak w lewo do końca): Temperatura barwowa 15k: Temperatura barwowa 18k: Temperatura barwowa 20k: Temperatura barwowa 25k (suwak w prawo do końca): Na dzień dzisiejszy używam 18k - uważamy z żoną, że przy tej barwie akwarium najlepiej się prezentuje. Mam nadzieję, że ryby i koralowce też tą barwę zaakceptują. Pozdrawiam Jurek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Elvis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Grudzień 2009 Na pierwszej fotce to wygląda jak kawałek jakiegoś krajobrazu w słoneczny dzień,jak jakiś pagórek na wydmach z drzewkami,krzaczkami oraz skałką,pomiędzy którymi rośnie niewysoka trawka...trochę jakby "słodkowodne ogrody japońskie" odwzorowujące jakieś miejsce na lądzie... Zobaczysz po koralach jaka temperatura im najbardziej odpowiada...trochę to potrwa... Pozdrawiam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Grudzień 2009 Na pierwszejwygląda jak kawałek jakiegoś krajobrazu w słoneczny dzień,jak jakiś pagórek na wydmach z drzewkami,krzaczkami oraz skałką,pomiędzy którymi rośnie niewysoka trawka...trochę jakby "słodkowodne ogrody japońskie" odwzorowujące jakieś miejsce na lądzie.... Elvis to urodzony poeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach