Skocz do zawartości
Mariusz

Zamowilem ledy u Przemka

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry Andrzej, ale właśnie porównywałem fotki jakie zamieściłeś 10.09.2009r. i widzę przepaść!

To co masz w zbiorniku to piękne KOROLOWE korale, widać tam intensywność kolorów zwłaszcza różowych oraz zielonych itd. po prostu jest bajecznie!

W sumie nie można się było spodziewać, że zamieścisz zdjęcia które będą źle wyglądały, ale te akurat, że się powtórzę, te są blade w porównaniu to tego co masz w zbiorniku.

Może jak będziesz używał tych LED, dłużej niż 1 miesiąc to kolory będą intensywniejsze? Czas pokaże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku kilka słów do Ciebie (przynajmniej nikt mi ich nie wykasuje i nie zmieni daty:)

Twoje posty odnośnie LED też dokładnie przeglądałem, w maju tego roku piszesz o tym jak to LED-y które powiesiłeś są super, pokazujesz wzrost korali z dnia na dzień, po prostu kosmos. Niedawno tj. najprawdopodobniej październik piszesz, że v1 , miały jednak źle dobrane LEDY-y i teraz polecasz je tylko do zbiorników z miękasami.

Wiesz Twoje pisanie elaboratów na temat LED świadczy o dobrym przygotowaniu marketingowym, ale jak widzisz zaprzeczasz sam sobie!

I skoro w przeciągu 6 miesięcy robiłeś już 3 razy poprawki w LED to świadczy to tylko o tym, że póki co są to robione kosztem klientów doświadczenia, a nie sprzedawanie sprawdzonego towaru.

Teraz ciekaw jestem czy wykasujesz swój post w którym pisałeś o ver.1 :)

P.S. Zawsze mam ubaw jak prezentujesz zdjęcia, które są nieźle podkręcone w photoshopie, to tez niezły marketing zwłaszcza dla laików:)

A jak napisał SYNEK jakby obecne LED były takie super to by do nas tirami powermoduly z Niemiec jechały :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sorry Andrzej, ale właśnie porównywałem fotki jakie zamieściłeś 10.09.2009r. i widzę przepaść!

To co masz w zbiorniku to piękne KOROLOWE korale, widać tam intensywność kolorów zwłaszcza różowych oraz zielonych itd. po prostu jest bajecznie!

W sumie nie można się było spodziewać, że zamieścisz zdjęcia które będą źle wyglądały, ale te akurat, że się powtórzę, te są blade w porównaniu to tego co masz w zbiorniku.

Może jak będziesz używał tych LED, dłużej niż 1 miesiąc to kolory będą intensywniejsze? Czas pokaże?

No właśnie te fotki mało oddają prawdziwe kolory . W rzeczywistosci różnica jest zdecydowanie większa , najbardziej widac na niebieskich koralach. Np acropora milepora pod T5 jest szaro niebieska , a pod LED tylko niebieski kolor widać. Korale są jaśniejsze to przyznaję , bo jest więcej światła niż z T5 stąd różnica. Jedyni minus to wybarwianie koloru zielonego , ale ja testuję ver.2 gdzie brakuje swiatła UV , jednak nowe BT EX sa poprawione i ten problem nie wystepuje.

Testy trwają i bede fotki uzupełniał więc czas pokaże . Narazie mam pozytywne odczucia. Zreszto Ci , którzy mnie odwiedzaja w ostatnim czasie mogą to samo powiedzieć .

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie do Przemka , nie dotyczy dokładnie oswietlenia LED lecz zarników hqi firmy która robi chyba tez owe lampy ledowe. Przeczytałem dokładnie Twoją wypowiedz na temat parametrów jakie powinno spełniec oswietlenie dokładnie chodzi mi o parametry PAR I PUD zarników PS 20000K jeśli taka informacje to prosze podaj mi je.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przemku kilka słów do Ciebie (przynajmniej nikt mi ich nie wykasuje i nie zmieni daty:)

Twoje posty odnośnie LED też dokładnie przeglądałem, w maju tego roku piszesz o tym jak to LED-y które powiesiłeś są super, pokazujesz wzrost korali z dnia na dzień, po prostu kosmos. Niedawno tj. najprawdopodobniej październik piszesz, że v1 , miały jednak źle dobrane LEDY-y i teraz polecasz je tylko do zbiorników z miękasami.

Wiesz Twoje pisanie elaboratów na temat LED świadczy o dobrym przygotowaniu marketingowym, ale jak widzisz zaprzeczasz sam sobie!

I skoro w przeciągu 6 miesięcy robiłeś już 3 razy poprawki w LED to świadczy to tylko o tym, że póki co są to robione kosztem klientów doświadczenia, a nie sprzedawanie sprawdzonego towaru.

Teraz ciekaw jestem czy wykasujesz swój post w którym pisałeś o ver.1 :)

P.S. Zawsze mam ubaw jak prezentujesz zdjęcia, które są nieźle podkręcone w photoshopie, to tez niezły marketing zwłaszcza dla laików:)

A jak napisał SYNEK jakby obecne LED były takie super to by do nas tirami powermoduly z Niemiec jechały :)

Nigdy nie kasowałem wątków w merytorycznych dyskusjach(ani nie robił tego żaden moderator) - to że nie ma zgody na pieniactwo i osobiste wycieczki to inna sprawa - myślę, że nie podlegające dyskusji.

Jeśli jesteś już taki dokładny, to przed podjęciem dyskusji doczytaj proszę - czym różnią się poszczególne wersje(bo widzę że nie wiesz), czym się różni v1 od v2 i v2 od BT EX - będzie wszystko jasne, naprawdę to nie jest takie trudne.

Co do zdjęć w photoshopie - widzisz, akurat obrabiam je innym programem , jednak poza korekcją cieni i usuwaniem szumów niewiele przy nich więcej robię. Jednak tak naprawdę nie zależy mi aby Ciebie o tym przekonać - to mogłoby być trudniejsze niż wyuczenie się na pamięć marketingowego bełkotu.

Poczytaj również JAKIE LEDY używałem od kwietnia do lipca, jakie zastosowałem później - i jakich używam dotychczas.

Co do Twojego ubawu - cieszę się że mogę poprawić Ci humor, choć powód takiej poprawy jest mi nie znany.

Jeśli dla Ciebie moje wyjaśnienie jest elaboratem i marketingowym bełkotem - trudno, nie poradzę na to nic - każdy widzi świat i innych tak jak chce widzieć. Akurat nie jestem zaskoczony że to właśnie Ty masz w tej sprawie najwięcej do powiedzenia - należysz do osób które ze szczególną zawziętością atakują moją osobę i nasz sklep na tym forum - mimo, że Twoje wypowiedzi nie wiele w noszą do tematu który jest zazwyczaj poruszany ( a szkoda, być może w rzeczywistości faktycznie miałbyś coś interesującego do dodania - ale widocznie dobrze się kryjesz :).

Mówi się trudno - psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Co do tirów z Niemiec - akurat widzisz, ze względu na ceny oferowane przez niemieckich producentów (np. 3800 euro za lampę LED 230W) przepływ towarów jest w drugą stronę.

pozdrawiam

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet Photoshopem z g...wna bata nie ukręcisz, to co fotografujesz musi wyglądać i trzeba umieć i mieć czym robić zdjęcia.

Widziałem akwarium wystawowe RS na żywo i nie ma mowy aby fotki musiały być "podkręcane" w takim czy owakim programie, ono po prostu tak wygląda, zdjęcia w miarę wiernie oddają rzeczywistość.

To że fotografia w większości przypadków jest na miernym poziomie nie oznacza, że dobre zdjęcia są montowane lub modyfikowane, one po prostu są dobre i tyle.

Bardzo łatwo z resztą zepsuć tym "shopowaniem" zdjęcie, ba nawet łatwiej niż zrobić je poprawnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
pytanie do Przemka , nie dotyczy dokładnie oswietlenia LED lecz zarników hqi firmy która robi chyba tez owe lampy ledowe. Przeczytałem dokładnie Twoją wypowiedz na temat parametrów jakie powinno spełniec oswietlenie dokładnie chodzi mi o parametry PAR I PUD zarników PS 20000K jeśli taka informacje to prosze podaj mi je.

Firma produkująca żarniki nie jestem producentem tych ledów - niestety pomiarami PS 20.000K nie dysponuję, w firmie mam jeszcze 10KK i 14KK.

pozdrawiam

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No właśnie te fotki mało oddają prawdziwe kolory . W rzeczywistosci różnica jest zdecydowanie większa , najbardziej widac na niebieskich koralach. Np acropora milepora pod T5 jest szaro niebieska , a pod LED tylko niebieski kolor widać. Korale są jaśniejsze to przyznaję , bo jest więcej światła niż z T5 stąd różnica. Jedyni minus to wybarwianie koloru zielonego , ale ja testuję ver.2 gdzie brakuje swiatła UV , jednak nowe BT EX sa poprawione i ten problem nie wystepuje.

Testy trwają i bede fotki uzupełniał więc czas pokaże . Narazie mam pozytywne odczucia. Zreszto Ci , którzy mnie odwiedzaja w ostatnim czasie mogą to samo powiedzieć .

pozdrawiam

Andrzej kolorki super ale mysle ze przy tych ledach nie obejdzie sie bez T5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na podsumowanie tematu pisząc do Ciebie Przemku.

1.Wersja 1 lampy LED wg Twoich opinii z Twojego forum nadaje się tylko do miękkich.

2.Wersja lampy nr 2 nie ma światła UV, przez co kolory koralów są takie jak napisał Andrzej (nie będę powtarzał).

3.Wersja nr 3 już mam UV, ale nie wiadomo co z tego jeszcze wyniknie bo modernizacje lampy na podstawie królików doświadczalych jakimi sa klienci wciąż trwają :spiteful:

Kolejna sprawa Przemku nie atakuje Twojego sklepu tylko opisuję moje spostrzeżenia wg Twoich wypowiedzi dotyczące LED.

A przy okazji sklepu,jak już poruszyłeś ten wątek, chociaż nie wiem po co, było minęlo!

To jest tak - jak raz się zatankujesz na stacji i uważasz, że Twój samochód jakoś dziwnie się zachowuje po tym paliwie, to więcej tej stacji nie odwiedzisz, chyba że dasz tej stacji drugą szansę, jeśli ale znowu się sparzysz to powiesz pierd.....le już tam nie zatankuje bo w balona robią.

I o to właśnie chodzi!

Zresztą zastanów się dlaczego Twoja konkurencja tj. thcskiba.pl korale.pl erybka.pl acropora.pl ma o wiele mniej negatywnych opinii mimo tego, że działa na taką samą skalę jak Ty.....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomajk ja Cię proszę o jakich Ty batach mówisz?

Ty profesjonalny fotograf nie widzisz, że nawet niebieskie acropory są przy okazji lekko czerwone?!

No chyba, że to prowokacja, a ja nie zrozumiałem żartu, no bo wiesz że jesteś specyficzny i oryginalny gość.

A jeśli to nie prowokacja, to popatrz na zdjęcia jakie robi Andrzej i wtedy zobaczysz że kolory korali na zdjęciach są takie same jak w rzeczywistości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej cieszę się że jesteś obiektywny w ocenie LED, ale musisz przyznać, że bez T5 to się raczej nie obędzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dany kup sobie ledy i napisz coś konkretnego albo załóż nowy topic "moje przemyślenia na temat ledów" bo to staje się nudne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dany Co ty ? przecież ja wcale nie próbowałem kamuflować jakiś podtekstów czy animozji, po prosu chodziło mi o to, że nawet najlepszym programem nie jesteś w stanie z byle jakiej fotki zrobić pięknego zdjęcia. Ot i to jest cała tajemnica, po prostu Przemek umie fotografią pokazać rzeczywistość dość wiernie i nie musi do tego zaprzęgać oprogramowania, najzwyklej w świecie jego baniak prezentuje się ładnie i łatwo jest zrobić dobre zdjęcie. Ale są oczywiście spece którzy też potrafią w drugą stronę dla odmiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dany kup sobie ledy i napisz coś konkretnego albo załóż nowy topic "moje przemyślenia na temat ledów" bo to staje się nudne.
oj....strasznie nudne....

Jeśli moje konkrety Was nie interesują, to proszę nie czytajcie.

W końcu lepiej żyć w błogiej nieświadomości.

A gdybyście się chłopaki wczytali w topic to zauważylibyście, że każda wersja LED jest do poprawy, a jako potencjalny nabywca chciałbym kupić coś sprawdzonego,więc stąd merytoryczna dyskusja. Może akurat versja 6 będzie już idealna?! That's it :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dany bez urazy ale piszesz totalne bzdury to tak jak bym miał pretensje do firmy która wyprodukowała telefon komórkowy ja bym go kupił a oni za 4 m-ce wypuszczają nowy model i do tego twierdza ze ten nowy jest lepszy od tego starszego. Tak samo jest z samochodami, komputerami, lampami led itd..... Tak ze przestań bo naprawdę przynudzasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dany bez urazy ale piszesz totalne bzdury to tak jak bym miał pretensje do firmy która wyprodukowała telefon komórkowy ja bym go kupił a oni za 4 m-ce wypuszczają nowy model i do tego twierdza ze ten nowy jest lepszy od tego starszego. Tak samo jest z samochodami, komputerami, lampami led itd..... Tak ze przestań bo naprawdę przynudzasz.

EDIT:

Czy mogę prosić o konkretne cytaty w których przynudzam?

Kupiłem samochód w salonie, jeden z pierwszych egzemplarzy w nowym nadwoziu, okazało się, że jest akcja serwisowa i wymienili mi soft, nie wymieniali samochodu tylko soft. Druga sprawa producenci nie robią liftinów samochodów co 3 miesiące to samo jest z innymi produktami tel. komórkowe, odpieniacze, pompy a jeśli nawet je robią to nie co trzy miesiące.

W przypadku LED trzeba wymienić całą lampę, a nie zmienić soft!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi