Skocz do zawartości
Fool szklo

Budowa mojego systemu 800L

Rekomendowane odpowiedzi

Filierek KULEK SZCZĘŚCIA ma pompę 3000L/h ale jest ustawiony ponad 2000L/h i 1L KULECZEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha kozak! Kulki są The Best! Jutro tez robię przemeblowanie w sampie i wylot kulek puszczam w komorze po odpieniaczu :D

pozdrawiam,

rafal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raf no pewnie ze tak rób u mnie po przemeblowani jakieś 6-7 godzin odpieniacz pięknie chodzi jak przed kulkami KOZAKKKKKKK!!!!!!!!!!!!

3379_thumb.attach

3380_thumb.attach

3381_thumb.attach

3382_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jakieś fotki baniaka, bo tak coś nie można się doszukać ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam rozumieć, że to zaproszenie:P

Sebek jak tak dalej pójdzie to będziemy się codziennie widywać ale skoro tak ładnie zapraszasz :) :)

Ja tylko cicho szepne, że zbiornik bardzo się zmienił.

Jest nie do poznania a wciąga niesamowicie. Można patrzeć i nie mieć dość.

Zbiornik koozak;) rybki zadowolone, właściciel szczęśliwy, czego chcieć więcej:)

ps zoanthuski cudowne, dziękuje raz jeszcze:*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo się mówi o korzystnym wpływie użycia biopeletów, ale jak do tej pory to większość komentarzy sprowadza się do pracy odpieniacza, bardzo jestem ciekaw jakie pozytywne zmiany następują w samych akwariach. Dla mnie to odpieniacz mógłby iść precz, ważne by w akwarium wszystko grało. Merriq trzymam cię za słowo, masz zajechać na "pełne szkło" :):D:) i porobić tam dokumentację. Szkoda, że nie robiliście zdjęć jak było PRZED i jak jest powiedzmy miesiąc PO zastosowaniu peletek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Sylwia ZAPRASZAM SERDECZNIE zresztą dla Was są dziwi zawsze otwarte , oczywiście ze były robione fotki są na bieżąco robione kiedy tylko przyjadą goście to od razu pstrykają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś link bo coś? bo szukajka sobie nie radzi, chyba że fotki po prostu czekają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mija właśnie 55 dzień KULEK SZCZESCIA rezultaty są niesamowite ogólnie mówiąc MISTRZOSTWO SWIATA bardzo ładnie się wybarwiają koraliki i są bardzo duże przyrosty większe jak na zeo glon już szedł został jeden wyższy ale na dniach powinien ustąpić dalej będę robił podmiany 20% regularnie co tydzień aż glon ustąpi wtedy wrócę do podmiany 10% co tydzień, korali w ogóle nie karmiłem tyko ryby, teraz już zaczynam powolutku karmić i dodawać Amino Acid parametry robie co tydzień są bez zmian NO3-0,00-PO4-0,01-0,02 (hania) dzisiaj zawitał do mnie ktryc na kawkę i przy okazji porobił następujące fotki dzięki Krzychu, porostu teraz jestem szczęśliwy jest KOZAKKKKKKKKKKK :):D:ok:

3414_thumb.attach

3415_thumb.attach

3416_thumb.attach

3417_thumb.attach

3418_thumb.attach

3419_thumb.attach

3420_thumb.attach

3421_thumb.attach

3422_thumb.attach

3423_thumb.attach

3424_thumb.attach

3425_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj , oj .Robiąc 20% podmian na tydzień można jechać bez kulek i mieć parametry w normie , więc czyja to zasługa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest fajowo, no ale nie ma się co dziwić jak ktryc wpada na kawkę :D

Życzę powodzenia i sam zaczynam myśleć nad kulkami

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baniak wyglada duzo duzo lepiej na zywo niz na zdjeciach;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

robi59 no na pewno się z tobą nie zgodzę nawet jak byś robił podmiany 30% to i tak nie będziesz miał parametrów blisko zera jest to niemożliwe,tomiooo trzeba brać przykład od MISTRZOW a nie od amatorów mnie wo gule amatorka nie kreci tylko profesjonalne podejście do hodowli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi