Skocz do zawartości
Fool szklo

Budowa mojego systemu 800L

Rekomendowane odpowiedzi

Jak byś tych kulek nie miał to za tydzień byś miał wysokie parametry to chyba normalne

Zgadzam się z Tobą , ale z kulkami chcesz mieć po4 0,00001 , a no3 0,0001 !!??

Przecież i bez kulek parametry masz IDEALNE !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla tego mam idealne parametry bo miałem zeovit system a teraz chce mieć MAGICZNE KULKI i chce KARMIC,KARMIC,KARMIC korale kilka razy w tyg i chce mieć takie parametry jak pisałeś

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@szkiełko, gdzie zniknęła magiczna tabelka z sumpa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sebastian jak tam odpieniacz, podniósł sie po włożeniu peletek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mówili że kz jest tak rewelacyjny że nie siada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

każdy odpieniacz przy MAGICZNYCH KULKA siądzie siła wyższa ale co do odpieniacza to jest kozak ale też go trzeba przerobić mowa o KZ(S)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mija 9 dzien odpieniacz dalej leży nawet przy karmieniu nie drgnie wczoraj robiłem testy KH,MG,CA troszkę poszły parametry do góry musiałem zmniejszyć balinga KH,CA /KH- 8,było 7,4 CA-450 było 410 MG bez zmian 1410

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fool szklo podwyzszenie tych parametrow jest niewatpliwie wynikiem braku odpieniania. W koncu lwia czesc syfku z odpieniacza to wapn. Ale 9 dni powinno dac juz jakis obraz najbardziej interesujacych nas w tej kwestii parametrow, czyli azotanow i fosforanow. Mierzyles przed i teraz moze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miną wczoraj 17 dzień odpieniacz wyrzucił 2 kubki i opadł woda w kubku była w miarę czysta pomiarów nie robiłem na razie bo troszkę mam glonu wyszszego i karmie bardzo mało jutro zrobię pomiary i podmianę 20% i zobaczymy jak odpieniacz sie zachowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś mija 19 dzień rano robiłem pomiar PO4-0,01 zrobiłem 20% podmiany wody i odpieniacz się podniósł i od pienia do tej pory czyli wreszcie ruszył !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mija dziś 27 dzień w czwartek był 24 dzień i odpieniacz zaczął pracować pięknie ale do piątku czyli tylko 24 i znów opadł do podmiany , podmianę zrobiłem wczoraj 20% i znów zaczął pracować pięknie ale tylko 24 h do dziś rana i teraz leży cały czas parametry zrobiłem wczoraj przed podmianą PO4-0,01-NO3-0,00 obydwa parametry zrobione hanią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dziś 28 dzień i odpieniacz leżał do mojego przemeblowania w sampie 1.2 zdjecie tak bylo 3,4 tak już jest i po dwóch godzinach odpieniacz zaczął pienić i jest git i oto chodziło KRZYCHU super ;):dance3:

3375_thumb.attach

3376_thumb.attach

3377_thumb.attach

3378_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi