Skocz do zawartości
nika

385l nika

Rekomendowane odpowiedzi

Dużo przestrzeni , kolorowo i czysto ..czyli ślicznie.

Co do ksieżniczki to super rybka , jesli bedzie przegryzać mrożonki to inne korale powinny czuć sie bezpiecznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć NIKA ładny zbiornik :P no i ładne okazy doszły ,wstaw jeszcze zdjęcia całego akwarium po nowej dostawie :pardon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nika bardzo ladnie :wink: a ty zawsze tak nazekasz :pardon:

Napisz czy doszlas do ladu z pompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziękuję za pochwały i cieszę się, że pomimo "cienkich" fotek widać piekno nowych mieszkańców :dance3:

przyznam się, że od niedzieli praktycznie siedzę z nosem przy szybie :P

fotkę całości, a jakże próbowałam zrobić, ale.... średnio to wyszło.

jeszcze popróbuję bo o ile zblizenia jakoś mi wychodzą (tzn. mi się tak wydaje :wink:) to cały zbiornik nijak nie chce się ładnie pokazać, np. hepatus jest fioletowy :confused:, choć na tych samych ustawieniach inne kolory są o.k.

ale jeszcze popróbuję :)

edit:

Rafał to już wiem, czemu ostatnio się dodzwonić nie mogłam :good: miałeś po prostu dość :smile: a ja nie narzekam, ewentualnie wpadam w lekką histerię :pardon:

hm... a z pompą, to tak jak podejrzewałeś-motor. po uruchomieniu nie zawsze wskakiwała na pełną moc, teraz jest nowa i bacznie się jej przyglądam. wirnik i dyszkę przełożyliśmy z poprzedniej.

@zew, księżniczka na którą roboczo się woła "helitopter" :wink: je wszystko. mrożonki i owszem smakują, aiptasia też. ale jak wybrała się na zwiedzanie "kropelki" to pokosztowała wszystkiego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@nika zwierzaki prezentują się świetnie!!:pardon:

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ się towarzystwo rozrosło. Czym Ty te korale karmisz - zdradź tajemnicę :wink: Jak tak dalej pójdzie, to będziesz musiała nowe szczepki do piasku albo szyb przyklejać bo na skale zabraknie miejsca :pardon:

No i wreszcie masz helitopter :P

...tak jak obiecałem, mały zielony dla Ciebie podrasta u mnie...

Masz na prawdę dobrą rękę. Gratulacje :dance3: ....oby tak dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nika mam pytanko widze ze masz w akwa Acreichthys tomentosus powiedz mi czy nie skupie ci korali ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piotr34, dziękuję :)

@Jerry, rosną , rosną podopieczni :) z czego bardzo się cieszę. Jurek, hoduj "małego zielonego" a miejsce to już ja dla niego znajdę :wink:. ppoprzednie Twoje zwierzaki tak porosły, że mógłbyś ich nie poznać :wink:

@R@F@l, "helitopter" (Acreichthys tomentosus) jest u mnie od tygodnia, więc trochę wcześnie na określenie jej głównych przysmaków :wink:.

je od początku mrożonki i od razu wystartowała do aiptasii :good:.

ale pierwsze dwa dni, gdy zwiedzała akwarium, to popróbowała wszystkiego, podszczypywała gorgonie, calustree, nawet i acroporę dziabnęła.

ale tylko badawczo, taką mam nadzieję.

teraz cały czas pływa i skubie skały z aiptasii, czasem widzę ją jak sunie z pyszczekiem nad piaskiem. i oczywiście pierwsza przy mrożonkach :no:

ale koralom jak na razie odpuściła :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nika no to nic mi nie zostaje jak pogratulowac ci ładnego zbiornika i powodzenia z rybcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nica no to nic mi nie zostaje jak pogratulowac ci ładnego zbiornika i powodzenia z rybcia.

a dziękuję, dziękuję ale ładny to on dopiero będzie... tak mi się przynajmniej marzy... na razie jest hm.. przyzwoity :no:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nika, podobno obsada się zmnieniła (chyba jakieś "tubki" doszły) - dawaj jakieś zdjęcia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde same znajomiki z n-r.pl:D

Nika super baniak!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rebciu, tubki to jeszcze nie... jeszcze się bałam troszeczkę, ale kilka fajnych zwierzaków dotarło :) i ja oczywiście znowu w stresie ...

a weekend majowy minął po prostu za szybko...

i oczywiście BARDZO DZIĘKUJĘ Robertowi i Andrzejowi za pomoc, wsparcie i nowych mieszkańców :good: jeszcze nie wszystkim udało zrobić sie dobre foteczki, tak więc dziś jeszcze nie wszystkich "nowych" mogę pokazać, ale to oczywiście z czasem się zmieni.

i tak aktualizacyjnie kilka ujęć :smile:

"nowi" z kwietnia radzą sobie super, pięknie rosną co zostało naocznie potwierdzone i udokumentowane:

seriatopora:

1676_thumb.attach

gorgonia:

1677_thumb.attach

euphylia:

1678_thumb.attach

i "helitopter", tą pięknotę bacznie obserwuję, bo aiptasie wyjadła i patrzę czy mrożonki jej wystarczają czy też włączy do menu inne korale. jak na razie jest grzeczna :smile:

1679_thumb.attach

a tu foteczka mojej "starej" acropory, która rośnie jak wściekła

1680_thumb.attach

i montiporka :)

1681_thumb.attach

a tu jeden z nowych gości - duncanopsammia :)

1682_thumb.attach

i kilka ujęć całości:

1683_thumb.attach 1684_thumb.attach 1685_thumb.attach

i środek zbiorniczka, gdzie widać swiftie... i mam nadzieję, że uda mi się zatrzymać ją na dłużej :)

1686_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż moge napisać???chyba tylko to że zbiornik na żywo wygląda sto razy lepiej niż na zdjęciach, wszystko w super kondycji i ładnie rośnie a wszystkie sps-y są super wybarwione .

Moni@ zbiornik jak dla mnie ma już wpełni sprawną filtracje i jak tak dalej pójdzie niedługo bedziesz się pozbywała niekórych korali by zrobić miejsce dla innych trudniejszych podopiecznych.

Ps. Weekend na prawde minał za szybko .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nika, naprawde sliczny zbiornik, pogratulować ręki :-)

Jedynie martwi mnie kondycja tej Gorgonii Swift... :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Nikuś, wow!!

Naprawde wszystko ładnie rośnie.

Szkoda, że nie mogłam zobaczyć znów na własne oczy:(

zdechlaka dostałaś na wyleczenie? (swiftia) 3mam kciuki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Robert K, Robercik pisać prawdę i tylko prawdę :smile:

Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna, praktyka i doświadczenie bezcenne. jeżli uważasz, że już zbiornik się rozkręcił to super. ale trudniejszych zwierzaków to ja się jeszcze boję. tak małymi, małymi kroczkami będę sobie szła...

teraz znowu nie śpię i się denerwuję czy z "nowymi" sobie poradzę, ale za to jaka jestem szczęśliwa :)

@smithpl, @Merriq,

dzięki za dobre słowo, a co do swiftii to zobaczymy. przyjechała na odnowe biologiczną do olsztyna. może jej pomogę, moze mi się uda... jest szansa, bo praktycznie po aklimatyzacji pięknie się otworzyła i pojadła. drugiego dnia to samo, a dziś z kolei coś kaprysi...

będę się bardzo starać to mogę obiecać, ale same chęci nie wystarczą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi