Qubek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2013 Dzięki za odpowiedź. Moja lampa to 2x150W hqi+4x39 t5, jak myślisz gdybym wymienił zarniki na 120w w led to będzie dużo silniejsze swiatlo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2013 Moim zdaniem światła będzie wizualnie tak samo - 120W w ledach "na oko" wygląda jak 150W HQi. Ale dużo zależy jeszcze od tego jaki żarnik i jak ledy dobrane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qubek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Maj 2013 (edytowane) Moje zarniki to blau 14k choć wyglądają żółto jak miałem 250 14k też blau to miały niebieską poswiate. Tak szczerze to czekałem na galaxy i w między czasie trafiła się okazja i kupiłem blau lumina plus 2x150+4x39 i tak pomyślałem żeby zamienić 2x150 hqi na ledy i zrobić sobie swoją "galaxy". Teraz pytanie czy się opłaca i ile W w led trzeba było by dac żeby miało to sens? Edytowane 20 Maj 2013 przez Qubek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2013 Moim zdaniem musiałbyś za każdy żarnik upchnąć po 100-120W jeśli chodzi o ledy Cree XT-E/XP-E Niebieskie/Białe w proporcji 2:1 - czy jesteś w stanie to schłodzić i zmieścić w tej lampie to już inna bajka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qubek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2013 Dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zasmiecanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2013 Nie ma za co - Nie przepraszać - pytać i dyskutować, potem wątek leży miesiąc bez życia ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Maj 2013 W końcu coś po mojej myśli, czyli mało elementów które moga nawalić typu komputery, bajery, programy i inne pierdoły, prosto i wygodnie! Do tego, dlaczego dopiero teraz obudowa z tworzywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 Musze Cie rozczarować - pomysł z tworzywem upadł ze względu na brak zaplecza maszynowego a z kolei jak rozmawiałem o cenie formy do wtrysku to w tej wielkości obudowy trzeba by od 120-200 tysięcy zainwestować... no kurde nie mam takiej wydajnej drukarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 Musisz zwiększy nominał wydruku i dasz radę :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 zielonego tuszu zbrakło a wracając do lampek bez bajerów - robi się taki naświetlacz do słodkiego co prawda ale zmieniając diody spoko do małych morskich się nada. Funkcje jak w pierwszych telewizorach marki neptun - "abo gra / abo nie gra" z ciekawostek wymiary - tylko 3.5cm grubości .... nie mam pojęcia tylko czy na czarno czy na biało malować. jakby kogo interesowało spektrum tego miksu to proszę bardzo: do Morskiego więcej (szerzej) z niebieskim bym pojechał i zdecydowanie mniej czerwonego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 Lechu, a jakie zaplecze maszynowe Ci potrzebne? Nie masz firmy która może Ci to zrobić na przyklad z PMMA czarnego czy tam białego? Nie może to być z PMMA czy o co chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 Nie mam niestety nikogo w okolicy, a to masę frezowania, palenia laserem, gięcia i klejenia. To w plastiku nie może być byle "zdzisio" bo jak dałem do takiego właśnie w Leszne i zobaczyłem co otrzymałem to załamka była. A do stali to mam pod ręką wszystko co zapragnę - kwestia kasy. Przydało by się jeszcze parę fajnych stempli do gięcia po łukach ale to da się obejść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2013 na pierwszy samochod i wakacje zarobilem na "nieopodatkowanych" formach do wtryskarek poza przeciagaczami to najdrozsza zabawa w jakiej mialem przyjemnosc uczestniczyc. Sie Lechu rozkrecisz to takie drobne w koszty beda wrzucane niezauwazalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach