boogiee 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 no to byłoby fajne rozwiązanie dla tych którzy tną koszty, albo chcą budować lampe systematycznie a nie na raz jak ja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 No to sie odezwe, bo faktycznie wisi u mnie TA lampa Locutusa od tygodnia )) nie bede slodzil ale z obserwacji technicznej i obslugowej lampa jest jak dla mnie calkowicie pozbawiona wad 1. jest leciutka, faktycznie mozna ja trzymac nad zbiornikiem jedna reka przez dluzsza chwile i reka sie nie meczy, 2. jest kompaktowa, tzn ze dzieki swoim rozmiarom odpada nam projektowanie akwarium jak prostokatu lub kwadratu ze wzgledu na dobor "ksztaltu"oswietlenia. w tejchwili mozna ja traktowac jako pojedynczy 140W punkt swietlny. Mozna je laczyc w kilka sztuk porozwieszanych jak komu pasuje. 3. wejscia/wyjscia lamp do sterowania zwykla skretka sieciowa. czyli samemu mozemy sobie ciachnac czy to metr, czy to 10 metrow kabla i laczymy lampy. Tak samo podlaczymy sterowanie lampa. 4. mozliwosc podlaczenia czy to sterownika z potencjometrami, czy tez komputera (takze kablem sieciowym), to jest super rozwiazanie bo mozemy zakupic lampe a za miesiac czy dwa sterowanie do niej czy to komp czy to manualne prez potencjometry. Wlasciwie lampa jest jak produkt firmy z nadgryzionym jablkiem. Wiesżamy i zapominamy, ze cos kolo niej trzeba robic W przyszlym tygodniu wg. obietnic konstruktora potestuje komputer sterujacy lampa wiec bede mogl cos wiecej powiedziec nt. softu, sterowania itp itd.... Ja jestem ZA od strony korali na razie nie pisze bo ten model swieci u mnie od 7 dni wiec nic nie wiadomo. korale jak polipowaly tak polipuja. nie widze zeby dzialo sie cos niepokojacego )) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Potestujesz potestujesz - może nawet całkiem system zmienisz Nadchodzi bowiem Galaxy. W tej wersji 180W w LEDach i 4x T5 39W - oczywiście pełna kontrola. Na razie pierwsze szkice ale ogólnie będzie podobna do całej reszty. Troszkę pracy jeszcze wymaga ale ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
a_rek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 kiedy mozna się spodziewać konkretów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Wow, i to jest to czego szukam, tylko że z 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 dłuższe też będą możliwe - z konkretami to tak może kwestia tygodnia dwóch. Pare rzeczy stoi jeszcze po drodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 No po prostu bajka , ja tyż bym był za 54 :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Sobie Panowie życzą w jakiej konfiguracji? 4x T5 54W + 200W w ledach pasuje? - 400W światła to już jest kawał lampiona... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 Potestujesz potestujesz - może nawet całkiem system zmienisz Nadchodzi bowiem Galaxy. no na lampie klasy Galaxy to i juz do kwadrantu gamma mozna skoczyc w Warp 9,6 ))) sam Zak Cocrein by sie zdziwil ))) a tak na powaznie to im dluzej mam ta lampe tym bardziej mi sie podoba:) I nie kus mie, bo mnie kobita zabije... )))) montuj ten rdzen reaktora, doladuj dylitem i daj mi odpalic moj szescian ))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 no nie jest to jeszcze Sovereign class ale i na to przyjdzie pora D:. a kobita musi wiedzieć jedno - Resistance is futile... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzeniu102 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2013 (edytowane) A przybliżony koszt tej lampy w wersji 4x39W jeśli już w przyblizeniu wiesz to jaki jest? w wersji lux i oszczędnosciowej? Edytowane 28 Styczeń 2013 przez grzeniu102 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2013 no na lampie klasy Galaxy to i juz do kwadrantu gamma mozna skoczyc w Warp 9,6 :)/>))) sam Zak Cocrein by sie zdziwil :)/>))) />))) no nie jest to jeszcze Sovereign class ale i na to przyjdzie pora D:. a kobita musi wiedzieć jedno - Resistance is futile... :D/> echhhh moje klimaty Ja bym takiego Intrepida powiesil - ze zmiennymi gondolami. Swpja droga gdyby takie odblysniki T5 byly ruchome mozna by bylo latwiej dopasowac lampe do szerokosci baniaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2013 Mi by nawet spasowała 2xT5 54W + 200W w ledach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2013 Ale ten niebiseki rzeczywiscie jak poswiata Warp )) Mi by nawet spasowała 2xT5 54W + 200W w ledach widze, w podpisie, ze masz 260 litrow w obiegu, czyli zbiornik ma pewnie z 200 litrow. 200W w LEDach moim zdaniem to stanowczo, stanowczo za duzo )) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2013 Ale ten niebiseki rzeczywiscie jak poswiata Warp )) widze, w podpisie, ze masz 260 litrow w obiegu, czyli zbiornik ma pewnie z 200 litrow. 200W w LEDach moim zdaniem to stanowczo, stanowczo za duzo )) Oj oj, oczywiście że nie na te moje 260 litrów Własnie powstaje nowe większe - dużo większe akwa. Stelaż i sump już stoją. Akwa ma przyjść w przyszłym tygodniu i wtedy prace nabiorą tempa dlatego już rozglądam się nad nowa lampką i cyrkulacją. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2013 Z innych nowości wkrótce nowe moduły LED - 18 ledowy/60Watowy... Moduły będą z driverami czy będzie to rozbudowana wersja AQL-M2x6? Jak będą rozmieszczone diody na module i kiedy w sprzedaży? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2013 Bez driverów. Drivery będą potrójne i podwójne w ofercie osobno. Poszło do druku więc kwestia tygodnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2013 Drivery będą zbudowane tak jak AQL-DRV100? Tylko dwa kanały do PWM czy każdy driver może być sterowany oddzielnym sygnałem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach