pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2012 Chciałbym zapytać osoby, które umieszczają te same (lub prawie takie same) posty na tym forum i na NR co ich skłania ku temu? Dlaczego zadajecie sobie trud wrzucenia czegoś na to forum, gdzie ilość użytkowników jest znikoma i jednocześnie na NR, gdzie liczba "zwiedzających" jest znacząco większa. Dzienniki akwariów, pytania, dowcipy w offtop... Te same tu i tam. Tak sobie śledzę oba fora i zadaję takie pytanie... Ostatnio był tu wątek dot. 'rozpropagowania' forum. W kontekscie tego, to takie działania raczej temu nie sprzyjają, bo naturalną rzeczą jest to, że tam będzie więcej odpowiedzi, komentarzy i wskazówek. A koniec końców tutejszy wątek umiera śmiercią naturalną. Sam rozpocząłem dziennk swojego akwarium tutaj i mam dylemat. ps. mam świadomość, że poruszam drażliwy dla niektórych temat, ale mam nadzieję, że modowie mi tego nie skasują. pad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2012 na tym forum tez pojawiaja sie czasami ciekawe rzeczy. tutaj sa osoby, ktoych nie ma tam i na odwrot. wlasnie dla takic osob moze warto wrzucac pewne rzeczy i tu i tam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 Tematy umierają i tam i tu, wszystko zależy od autora, jeśli ktoś szuka poklasku to szybko zrezygnuje z aqua-reef, bo tutaj nie dostanie 30 pochwalnych postów oh i ah jaki to ma piękne akwarium Na nano szybciej dostaniesz odpowiedz na swoje pytanie, różnica będzie tylko w ilości odpowiedzi, tam dostaniesz dziesięć odpowiedzi a tu jedną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 Ja uwazam rowniez ze tu dzieki mniejszej masowce dostanie sie 3 zamiast 30 odpowiedzi i troche pozniej ale te odpowiedzi beda bardziej konkretne. takie jest moje odczucie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 różnica będzie tylko w ilości odpowiedzi, tam dostaniesz dziesięć odpowiedzi a tu jedną to jak z papierem toaletowym, tam dostajesz 10 pojedynczych listkow a tu jeden listek z 10 warstwami ))) twoje decyzja na ktory sie zdecydujesz zeby nie wycierac palcem dooooopy )))) IMHO taka jest wartosc obu forow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pante 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 Tu jest kilka doświadczonych osób które tam przestały bywać albo zostały zbanowane, za bliżej nie okreslone przewinienia. Z przykrością zauważam, że wiele doświadczonych osob nan NR ma bana i nie mam pojecia czemu. Np. Skiba bywa tu nie tam nie wiem czemu. Gdyby tu się rozwinela jakaś mocniejsza aktywniejsza alternatywa wcale nie było by źle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 (edytowane) Np dlatego, że nie ma tu expertów z 3 miesięcznym reefmaxem, dlatego lubię to forum, tam też piszę, ale ostatnio coraz mniej tam merytoryki, a więcej piany... Edytowane 17 Listopad 2012 przez enigma17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 korzystam z jednego i drugiego forum a to dla tego że coś jest tu co minie interesuje a innym razem na drugim forum a poza tym lubię to forum za to że nie ma tu wywyszania i zarozumialców wszyscy traktują się równo a to cenię u ludzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 cieszy mnie, że pozytywnie wypowiadacie się o tym forum. @Sushi to dobrze chyba przyrównał do srajtaśmy . Niemniej mnie ciekawi co kieruje tymi, co piszą te same posty tu i tam. Wydaje mi się, że jak chcę poklasku to mogę napisać tam. Ale jak ktoś pisze tu i tam o tym samym problemie, a następnie odnosi się do odpowiedzi tylko na jednym formu (zwykle tam, bo odpowiedzi więcej), i bynajmniej nie jest to osoba nowa co ma 3 posty w historii mogąca nie wiedzieć czego się spodziewać, to trochę tego nie kumam. Stąd moje pytanie. Piszecie swoje posty tu i tam? Dlaczego? Rozumiem, że można oczekiwać więcej odpowiedzi, może szybsze rozwiązanie problemu pisząc na obu forach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 to jest chyba odpowiedz na twe pytanie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 (edytowane) Witam wszystkich. to mój pierwszy post na tym forum. Jestem tutaj z pobudek czysto egoistycznych, czyli z powodu pogłębiania mojej wiedzy o akwarystyce morskiej, czyli -jak stworzyć najlepsze warunki dla moich zwierzaków. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów aqua-reef. . A na nano-reef też bywam edytuję jeszcze raz: Czemu aqua-reef ma być gorszy od nano-reef? przecież to w wielu przypadkach te same osoby. Poza tym forum jest po to by zgłębiać wiedzę i sobie pomagać, no nie? Edytowane 17 Listopad 2012 przez petrus1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alien77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 ...powiedziałbym że to forum jest poprostu mniej ocenzurowane !!! dosadnie ? może i tak ,ale wiele osób może pewnie to potwierdzić ,że tutaj może i mniej osób bywa ,ale jak sami zauważyliście są to często osoby które bywały na NR i są doświadczonymi akwarystami ,a jednak z pewnch przyczyn (zawartości ich postów ) już ich tam nie ma i wolą tutaj swobodnie pisać i przekazywać swoją wiedzę ,bo przecież o to tu chodzi ,a nie o bicie piany i ilości postów etc (poklasku u znajomychz forum ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2012 ...powiedziałbym że to forum jest poprostu mniej ocenzurowane !!! dosadnie ? może i tak ,ale wiele osób może pewnie to potwierdzić ,że tutaj może i mniej osób bywa ,ale jak sami zauważyliście są to często osoby które bywały na NR i są doświadczonymi akwarystami ,a jednak z pewnch przyczyn (zawartości ich postów ) już ich tam nie ma i wolą tutaj swobodnie pisać i przekazywać swoją wiedzę ,bo przecież o to tu chodzi ,a nie o bicie piany i ilości postów etc (poklasku u znajomychz forum ) ajtam,ajtam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fok 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2012 Sam nie wiem, nigdy się nie zastanawiałem nad tym właściwie. Oba fora chociaż o tej samej tematyce tak na prawdę są różne. Nie mam nic do tego czy tamtego forum jednakże tu posty po prostu zdychają, nie narzekam cenię sobie wiedzę zawartą na tym forum, udzielano mi tu fachowych porad THANK's ---->Kapitan. Istnieje różnorodność osób tu i tam co też sprawia że dubluje tematy, co najważniejsze porady zawsze "mielę" i wybieram najlepszą i najłatwiejszą dla laika. Przyznaję że tutaj się opuściłem i już dziś postanawiam to nadrobić. Jeśli chodzi o konkretną odpowiedź na Twoje pytanie jest ona prosta i tak jak wyżej napisałem, stąd i stamtąd czerpie wiedzę i wybieram to co dla mnie najlepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2012 ja tu sobie lubię poczytać i nawet coś czasem napiszę Daniel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2012 A ja sobie tutaj coś czasami usunę , to czasami komuś dam ban-a i jakoś się kręci :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2012 A ja sobie tutaj coś czasami usunę , to czasami komuś dam ban-a i jakoś się kręci :-P Az mam stracha zeby cos napisac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2012 Ja w sumie znow na dwoch bo tutaj czasami na odpowiedz mozna czekac.. wieki a korale lub problem nie poczeka . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach