Skocz do zawartości
yoka

Ktokolwiek widział ktokolwiek wie

Rekomendowane odpowiedzi

KZ revolution ciekawa nazwa, rozumiem że ta rewolucja, to ma się chyba tylko do stożkowej rury, bo reszta to rozwiązania znane od lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jarku tak jak piszesz ta rewolucja to tylko odnosi sie do tej stozkowej rury a sama konstrukcja i naped znany i wykorzystywany od lat tylko glownie w US w europie jakos sie to nie zadomowilo na stale tak samo jak system wtrysku na Venturi-ego choc podobne rozwiazanie stosuje firma Tunze w odpieniaczach typu DOC oraz firma Red Sea , Weipro ale to sa raczej namiastki tych systemow poniewaz maja ograniczony kontakt wody z powietrzem ze wzgledu na swoje niewielkie budowy

649_thumb.attach

650_thumb.attach

651_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i przyjechal :D

Pierwsze wrazenie barzo dobrze wykonany na dzien dobry dostal minus za zagiety wezyk na ssaniu ale juz wymienione :D

Reakcyjna ma 90mm na fotkach wygladala na mniejsza

Troszke wszystko ciasno spasowane ale to nie jest zaden minus

Co do pompy tak jak pisalem ciche to nie jest :cry:jesli zostanie u mnie to wyladuje z inna

Jak sie wymyje pokaze foty z jego pracy na ta chwile zasysa 1000 l/h powietrza

722_thumb.attach

723_thumb.attach

724_thumb.attach

725_thumb.attach

726_thumb.attach

727_thumb.attach

728_thumb.attach

729_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na ta chwile mega plus za jakosc piany !!!!

Na wylocie brak zaworu do regulacji poziomu a to dlatego ze reguluje sie zaworem powietrza :D

Minus za duza ilosc pecherzy wylatujacych z odpieniacza ale jesli odpowiednio zbudujemy sumpa nie bedzie to wiekszy problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pare fotek dla zniecierpliwionych :D

Z odpieniacza nalezy usunac oryginalny filtr-tlumik zasysanego powietrza nie jest on wcale taki cichy a po drugie po jego sciagnieciu dodatkowo uzyskujemu okolo 100 l powietrza wiecej

Zobaczcie jak swieci pod t5 :eek:

731_thumb.attach

732_thumb.attach

733_thumb.attach

734_thumb.attach

735_thumb.attach

736_thumb.attach

737_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglada naprawde super:) czekemy teraz na jakis filmik i na to co ta bestia ubije:) a czy odpieniacz jest glosny? w porownaniu do BK lub deltec'ow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoka nie pytaj :eek:

Niestety jest glosny pompa aquabbe tej wielkosci robi swoje

Filmik wrzuce ale to dopiero jak sie porzadnie wymyje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A da sie ta pompke czymÄ‘ zastapic? Ate głośne to odgłos jadącego traktora? lecącego 747 czy moze fiat 126 po tunningu? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno to opisac ale jest dosc glosny zasysanie powwietrza to raz ale z tym sobie poradzilem dwa pompa warczy bo idzie na pelnym wydatku

Pompe inna zaloze i zobaczymy co z tego wyjdzie wazne jest aby wydatek byl podobny i wysokosc podnoszenia

Zalozylem juz o podobnym wydatku ale nizszym podnoszeniem i "du.a" wysokosc podnoszenia jest jednak bardzo waznym skladnikiem dla dzialania Becketta musze znalesc jakas inna

Wszystkie gniazda sa bardzo ciezko spasowane na uszczelkach troche sie dziwilem ale jak za pierwszym razem wsadzilem pompe w gniazdo tylko troche to jak pozniej do niego zajzalem pompa wisiala na szybie a odpieniek stal w drugim narozniku :eek:

Znow do czegos doszedlem :D odklejenie pompy od szyby i pozostawienie jej wiszacej tylko na odpieniaczu powoduje spadek halasu o jakies 30% jak na przyklejonej

Napewno wymienie oryginalne stopki odpieniacza te ktore sa zalozone sa zbyt twarde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda bardzo fajnie, ale przecież nie to jest ważne.

Ciekaw jestem wyników testów i porównania z twoimi produktami, ale na to pewnie troche trzeba będzie poczekać.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda super ale i tak myślę że przy twoich zdolnościach wykonałbyś o niebo lepszy

/ sam fakt że już go modyfikujesz mówi sam za siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli powiem cos konkretnego to dopiero po niedzieli poniewaz nie bedzie mnie w weekend w domu

Juz pierwszej przerobki sie dorobil zmienilem mu nozki tak jak wczesniej napisalem oryginalne sa zbyt sztywne niby wykonane na bazie silikonu ale chyba w gornej gronicy twardosci Shore'a

Efekt mniej drgan przenoszonych na szklo pewno nie jedna osoba pomysli ze mam nierowno pod sufitem ale odpowiem ze bedzie stal baniak w pokoju gdzie duzo przebywam wiec nie chce aby mnie irytowaly zadne niepozadane dzwieki :eek:

Inna sprawa irytuje mnie i zastanawia wysokosc zaworu do regulacji powietrza na co on montuja go tak wysoko na kawalku rurki z plexi sprawdzalem na nizszej wysokoci wyrzucajac rurke i nic sie nie zmienia jak poziom piany i stopien pienienia druga sprawa powieszony zawor tak wysoko jest strasznie niestabilny i latwo zlamac albo rurke lub tez ten ladny kolorowy plastik ktory nie grzeszy gruboscia w tym miejscu

Przez ten system przejsc przez skimmer i to mocowanie wezyka ktory prowadzi do zaworu przekroj wezyka maleje w dwuch punktach nawet do 4mm po wyciagnieciu wezyka tak ze odpieniacz zasysa powietrze prosto z boku zyskuje sie nastepne 100 l powietrza czyli de facto doszlem juz do poboru 1200 l/h a praktycznie sa jeszcze 2 miejsca ktore dlawia przeplyw

Niestety po tych zabiegach odpieniacz nie wyrabia okazuje sie ze przy 1200 l powietrza system zlewowy nie jest wstanie zlac odpowiedniej ilosci wody piana wylazi gora :cry:przy 1100 litrach jest to opanowania

Oczywiscie mozna by powiekszyc wylot i bedzie ok juz mi chodzi po glowie aby wywiercic dodatkowy odplyw a srednce wezyka ssacego zmienic na 10 lub 12 mm

Jesli bede to robil to w pozniejszym czasie narazie zostanie tak jak jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i juz mnie sie podoba:good:

czekam teraz na test mocnego karmania:D

chyba juz wiem jaki bedzie moj nastepny odpieniacz:dance:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi