yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2008 Witam, mam pytanie może dość nietypowe a mianowicie chodzi mi o porównanie odpieniaczy Mini Bubble King z Revolution od KZ. Czy ktoś miał styczność z tym drugim oraz jakie są wasze odczucia w stosunku do pirwszego. Jeśli chodzi o cenę w stosunku do deklarowanej wydajności wygrywa KZ jeśli chodzi o cisze i kulture pracy, no właśnie czy ktoś może widział, słyszał odpieniacz KZ w akcji? interesuje mnie najbardzej fakt czy żeczywiście są w stanie uciągnąć tak duże zbiorniki jak deklaruje prducent? zastanawiam się na d modelem Mini BK 200 w wersji 2008 lub KZ Revolurion M. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2008 BK mini 200 do 98 litrowego zbiornika ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 nie do konca, do powiedzmy 1000L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Michał ile ma zasysanego powietrza ten KZ M? Więcej od BK mini? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 olek tu nie jest tak proste przelozenie ze ten ktory zasysa wiecej powietrza jest lepszy, to troche bardziej zagmatwana sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Ciezko bedzie takie porownanie znalesc sam wlasnie zastanawiam sie nad KZ M ale jak narazie na nic ciekawego nie trafilem Jak dla mnie na ta chwile to : Dla mini 200 plus za : - dobra mocna konstrukcja latwa w czyszczeniu - model 2008 za pompe ilosc zasysanego powietrza - stosunkowo niewielki pobor pradu - cisza ale nie wszystkie ( poprawiono tlumiki ) - duzy kubek sciekowy minus za: - jak dla mnie zbyt duza rura reakcyjna w modelu 2007 i zbyt mala pompa - cena - stosunkowo bardzo krotki kontakt powietrza z woda Revolution M plus za : - stozkowa komora ulatwia formowanie piany od poczecia do wylotu - wysokosc dluzszy kontakt powietrza z woda - wtrysk becketta bardziej zblizone do naturalnego mieszanie wody z powietrzem mniej inwazyjne - nie wybija planktonu i potasu ponoc stwierdzone naukowo mozliwe ze ma na to wplyw beckett tak jak napisalem wczesniej mniej inwazyjne mieszanie - mala reakcyjna dokladniej wyczysci ale nie wiem czy tez nie bedzie szybko sie zabrudzac co spowoduje jego mniejsza wydajnosc - stosunkowo dobra cena ( stosunek cena a max obsluga zbiornika ) minus za : - duzy pobor pradu - pompa wiekszosc z duzych aquabee to przelozenie na halas - nietypowa konstrukcja nie ulatwi czyszczenia - przemieszczanie duzych ilosci wody - stosunkowo maly kubek sciekowy (albo czeste czyszczenie albo zakup kolektora sciekowego) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Rafał będziesz robił coś na wzór KZ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Nie napewno nie jesli juz to kupie orginal Teoretycznie jest firma ktora zrobila by takie lejki ale sobie odpuszczam W sumie nowe odpieniacze KZ to nic innego jak ladniejsza wersja ETSS czy DD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Wielkie dzieki Rafale za tak wnikliwe porównanie. Narazie wybor padl na miniBK ale kto wie moze i KZ dostanie swoja szanse w przyszlosci;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Odpieniacze KZ raczej watpie aby zagoscily na dobre na naszym rynku podobnie jak bylo z odpieniaczami ETSS lub DD najwiekszym ich minusem dla typowego rodaka jest duzy pobor pradu i przemieszczanie duzych ilosci wody a takze ich wysokosc choc to nie jest zaden minus a raczej ogromny plus bardzo dlugi kontakt powietrza z woda ale niestety typowy Kowalski nie zmiesci go do szafki , sumpa no i nie bedzie chcial uiscic rachunku za prad niestety nasz karaj to nie hameryka Ale bynajmniej pomysl z Beckettem nie umarl z tego co slyszalem nawet firma Royal ma ku temu zapedy pozyjemy zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 To co piszesz Rafale to cala prawda o naszym kraju ale na szczescie jest paru nietypowych kowalskich ktorzy dla dobra swoich podopiecznych zrobia wszystko nawet jesli beda musiali zamontowac sobie na stole w kuchni 2 metrowy odpieniacz ETSS'a ;p ...znaczy mam nadizeje ze sa;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Swiete slowa Najlepszy przyklad Robert K ciekawe czy ma gdzie dzis nogi wygodnie polozyc czy odstapil miejsce na nastepny zbiornik a musi jeszcze upchnac gdzies dwa reaktory ktore do niego przyjada Szacunek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2008 Tak to prawda do Robert juz niedlugo bedzie trzba wplywac zeby dostac sie na kawalek suchej przestrzeni bez wody. Oby wiecej takich ludzi jak Robert dla ktorych dobro zwierzat ktorymi sie opiekuje jest wazniejsze od zmeczenia czy wygody. Naprawde godne nasladowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2008 O jakiego wam Roberta chodzi??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2008 Rafale do dzisiaj mam DD zrobionego przez kolege Zbyszka i powiem ci ze naprawde co mnie denerwowało w tym odpieniaczu to rozbieralnoc tego zeby kubek wyczyscic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2008 Ale mozna by to zrobic tak aby bylo to bezproblemowe tak jak ma orginal to faktycznie nie dziwie sie ze cie to denerwowalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2008 O jakiego wam Roberta chodzi??? Walnęli w stół i nożyce się odezwały :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2008 Yoka za gdzies 2 tygodnie sie przekonamy wlasnie oczekuje na KZ M bedzie pracowal obok Royala wiec bedzie porownanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach