Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2012 Lampa UV w tym temacie nie za bardzo pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2012 Uwolnij Borsuka ! To ma być akwarium nie więzienie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Wrzesień 2012 a mówili że opętanie to wiara w zabobony - a tu znów dowód ze to istnieje. Jednak niedowiarki twierdzą że opętanie to choroba psychiczna. Jeśli tak to - znam takie stare przysłowie "kto głupiemu odpuści ma sto dni odpustu" A wracając do tematu UV - to poprostu dezynfekcja - zabija wszystko co żyje. Możesz ją zastosować ale pamiętaj że co przez nią przepłynie to ginie, Również bakterie na których ci zależy. Więc stosując ją musisz pomóc bakterią dodawając je i pożywkę dla nich. Borsuk lubi glony kulkowe, mnie pomógł w ich pozbyciu się. Ustabilizuj akwarium - zaczną same ustępować. Pomocą może być ślimak - "słodka piękność" (tak ochydne to to że aż piękne) i inne badziewie zjadające glony. Masz jakiegoś pokolca czy tego (nie pomnę dokładnie nazwy ) solariasa? te to gloną nie przepuszczą. Na glony są też jakieś kraby. miałem ich dwa gatunki i też pomagały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2012 Uwolnij Borsuka ! To ma być akwarium nie więzienie ! Nowe akwarium już zalane, wczoraj został wsypany piach oraz włożyłem ok 50 kg skały i czekam aż trochę wszystko osiądzie bo na razie to nic nie widać i tak szybko jak będzie to możliwe przeniosę czarnego błazenka oraz borsuka już do nowego akwarium P.S. Otwieram nowy post w którym opiszę całą drogę tworzenia nowego zbiornika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falco66 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2012 borsuka tak - błazenka nie - tylko razem z pozostałymi.....nowy "ocean" i nowe zasady gry. Każdy po wpuszczeniu musi na nowo znaleźć swe miejsce a tak to czarny może dominować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fabi1990 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2012 Tak jak pisałem, akwarium już działa i "dojrzewa". Tutaj nowy temat: http://aqua-reef.pl/topic/5195-bo-stary-zbiornik-okazal-sie-za-maly-nowa-375l-kropla-oceanu/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach