Skocz do zawartości
fabi1990

Początkujący akwarysta i jego solniczka :)

Rekomendowane odpowiedzi

a mówili że opętanie to wiara w zabobony - a tu znów dowód ze to istnieje. Jednak niedowiarki twierdzą że opętanie to choroba psychiczna. Jeśli tak to - znam takie stare przysłowie "kto głupiemu odpuści ma sto dni odpustu" A wracając do tematu UV - to poprostu dezynfekcja - zabija wszystko co żyje. Możesz ją zastosować ale pamiętaj że co przez nią przepłynie to ginie, Również bakterie na których ci zależy. Więc stosując ją musisz pomóc bakterią dodawając je i pożywkę dla nich. Borsuk lubi glony kulkowe, mnie pomógł w ich pozbyciu się. Ustabilizuj akwarium - zaczną same ustępować. Pomocą może być ślimak - "słodka piękność" (tak ochydne to to że aż piękne) i inne badziewie zjadające glony. Masz jakiegoś pokolca czy tego (nie pomnę dokładnie nazwy ) solariasa? te to gloną nie przepuszczą. Na glony są też jakieś kraby. miałem ich dwa gatunki i też pomagały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwolnij Borsuka !

To ma być akwarium nie więzienie !

Nowe akwarium już zalane, wczoraj został wsypany piach oraz włożyłem ok 50 kg skały i czekam aż trochę wszystko osiądzie bo na razie to nic nie widać :) i tak szybko jak będzie to możliwe przeniosę czarnego błazenka oraz borsuka już do nowego akwarium :)

P.S. Otwieram nowy post w którym opiszę całą drogę tworzenia nowego zbiornika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

borsuka tak - błazenka nie - tylko razem z pozostałymi.....nowy "ocean" i nowe zasady gry. Każdy po wpuszczeniu musi na nowo znaleźć swe miejsce a tak to czarny może dominować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi