mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Dobra u mnie sprawa wstępnie załatwiona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Czyli ??... udało się skontaktować ?? T Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Znalazłem elektronika który podjął się naprawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
madchicken 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Lipiec 2012 A czy ten soft pasuje do Prometheusa II ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Lipiec 2012 nie wydaje mi się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Sierpień 2012 (edytowane) Czyzby temat umarł? A moze ktos ma pojecie w czym mozna edytowac pliki binarne do sterownika. Chodzi mi glownie o zmiane temp. w kyorej uruchamija sie wiatraczki. Obecnie jest chyba 42C. Chcialbym zmienic na nizsza ... jesli sie da. Edytowane 25 Sierpień 2012 przez pikaczu2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Sierpień 2012 Jeśli temat nie jest zamknięty to nie umarł Pewnie nikomu nic złego z lampami się nie dzieje,więc nikt nie pisze. Jeśli zmienisz na niższą to wiatraki nie będą się częściej włączać ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Sierpień 2012 wolalbym zeby radiator pozostal chlodniejszy. Teraz mam czujnik po zwnetrznej stronie nad jedna z diod. Pozatym termometr nieco przeklamuje pomiar. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Sierpień 2012 [A to ze sterownik co klika minut pokazuje znacznie zawyzona temo i wlacz wiatraczki to noemalne ? da sie to jakos "naprawic' ? Bo do tej pory mialem witraki podpiete pod wylaczni czasowy i bylo git.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kj1974 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2012 Witam. Przepraszam, że piszę w tym poście ale mój problem dotyczy sterownika Aqualed AQL-CMP80 z zintegrowanymi driverami. W trakcie ustawień lampy wywaliło mi firmware. Lampa „komunikuje” się z kompem z WIN7 poprzez bluetooth, jednakże po uruchomieniu aplikacji, program się zawiesza i w ogóle nie można ustawić lampy. Ponadto na wyświetlaczu lampy pojawiają się komunikaty „ Aqualed Gen Dev, loader aktywny, brak hosta pc…” Czy mogę prosić o przesłanie na maila krzysj@poczta.fm firmware i bootloadera oraz instrukcję zaprogramowania procesora w lampie. Jest to lampa 80W z komputerem AQUQLED AQL-CMP80 z zintegrowanymi driverami. Niestety nr tel. który posiadałem do Leszka jest nieaktywny i nie mam jak się z nim skontaktować. Z góry dziękuję za pomoc. Krzysztof. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2012 Wątek troszkę się przykurzył więc czas by był odświeżyć mam nadzieję że nie pominąłem nikogo kto miał kłopoty podczas mojej nieobecności - gdyby jednak proszę o kontakt email - biuro@aqualed.pl A teraz do rzeczy. Jako że czasu naprawdę nie mam ostatnio na nic, zeszło dłużej niż planowałem, ale.. kto by miał ochotę przetestować sobie nowy firmware dla kontrolerów AQL- CMPE (ten bez driverów) oraz AQL-CMPE80 - to ten z wbudowanymi driverami, teraz ma taką możliwość. Zmiany są spore, wręcz strukturalne. Od teraz całością steruje harmonogram. Nie ma już sztywnej godziny wschodu, zachodu, nie ma problemu z długościami wschodu i zachodu. Jeśli chcesz wchód i zachód różnej długości, krótszy, dłuższy, baardzo długi - teraz możesz to ustawić niezależnie dla każdego koloru. Jeśli ktoś chce zmieniać barwę czy natężenie światła w ciągu dnia (dawna tabela PAR) - teraz też może, odpowiednio definiując wykres. Oczywiście to samo dotyczy natężenia światła w nocy. Procedura: 1. Pobrać archiwum, wypakować i zainstalować (setup.exe) 2. W prawdzie tym razem dodałem do instalki wszelkie niezbędne pliki - ale pamiętając poprzednie kłopoty dmucham na zimne - najpierw uruchomić program na PC i sprawdzić czy w ogóle działa. Do testu nie trzeba łączyć się z lampą. 3. Jeśli soft się uruchamia, przy pomocy poprzednio uzywanej aplikacji zaktualizowć firmware w sterowniku (firmware.bin - jest dołączony do archiwum) 4. Połączyć się za lampą przy użyciu nowego softu (4.0) i uruchomić procedurę czyszczenia pamięci. 5. zdefiniować sobie wykres, wysłać do lampy i .. po robocie. Proszę tylko pamiętać że harmonogram nie jest aktywny w momencie kiedy lampa podłączona jest do PC (otwarte połączenie) co symbolizuje ikona odpiętej wtyczki na LCD sterownika. Serownik rozpocznie realizację harmonogramu po zakończeniu połączenia. Reasumując - cała idea polega teraz na tym, że wystarczy zdefiniować sobie na wykresie jak ma przebiegać krzywa natężenia światła w ciągu doby dla danego koloru i już. Dla każdego koloru przewidziałem 25 punktów - jeśli trzeba będzie więcej dacie znać. Punkty definiujemy i przesuwamy w dowolne miejsce na wykresie myszką (prawy i lewy klawisz - pobawcie się programem mam nadzieje jest dość intuicyjny) i wysłać wykres do sterownika. Link do softu: (ok. 14MB) http://www.aqualed.pl/rtl/aquareef/MB4.rar Miłej zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2012 Mistrz powrócił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cromags 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2012 Leszek a zaczynasz znowu działać na polskim rynku czy dalej jesteś niedostępny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2012 Ciężko z czasem i powrotu raczej nie będzie - myślę że na pewno nie na taką skalę jak rok temu. Edit: - Hehe znalazły się co najmniej 3 odważne osoby które zainstalowały nowy firmware, po czym napisały do mnie maile że sterowanie jasnością jest odwrócone w programie ( 100% = ciemno 0% = jasno). Bardzo przepraszam to moja wina - tak już jest jak się testy przeprowadza na nowym typie drivera (miała być niespodzianka kurna...) który wymaga sygnału w odwróconej fazie i zapomni zmienić z powrotem ustawienia przed kompilacją. W każdym razie - paczka RAR na serwerze została zaktualizowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2012 wowo zajefajny ten nowy soft. U mnie dzial na xp To teraz mozemy sie wymieniac swoimi ustawieniami, super To jeszcze pytanie do Leszka odnosnie wiatraczkow. soft zaladowalem dopiero dzis z 2h temu. Czy bylo cos zmieniane odnosnie "samoistnego właczania sie wiatraczkow"? Raz na jakis czas wyskakuje na wyswietlaczu wysoka temp. np 160 C na 2-3 sekundy. w dzien spoko, tylko noca jest to troche uciazliwe. Czy to wina softu czy moze czujnika temp. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2012 Ale w tym nowym firmware czy w starym ? To wina czujnika. Nie wszystkie egzemplarze wyrabiają się w zadanym czasie z konwersją temperatury (obliczenia) i czasem pierdoły przekazują do proca a ten interpretuje dane jak to dane. Tym razem zmieniłem co nieco w obsłudze termometru ale nie mam pojęcia czy na lepsze - te moje egzemplarze zachowują się poprawnie jak na złość i nie ma jak sprawdzić... Mogę dopisać funkcję która będzie w ogóle ignorowała wskazania czujnika T jeśli moc lampy jest poniżej pewnego progu np 30%..teoretycznie Ledy są bezpieczne wtedy... Starczy te 25 punktów na kolor czy dać więcej ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2012 Jesli o mnie chodzi to wykorzystalem 12 punktow, wiec jak bede chial pokombinowac to mysle ze 25 mi wystarczy. w poprzedniej wersji "problemem' bylo to ze nie bylo gradientu tylko zmiany skokowe od punktu do punktu. Wiec jak dla mnie jest ok z tymi 25. Co do czujnika T to ja bylbym za wprowadzeniem takiej zmiany Mozna ewentualniedac od 20-10% mocy. U mnie wiatraczki wlaczaly sie na starym sofcie. Na nowym bacznie je obserwuje . jeszcze raz dziki za soft Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach