Mateusz89 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2013 Może pomyśl nad trząsaniem w wiaderku przy podmianie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2013 A ja mam pytanie czy warto stosować Siporax w świeżym zbiorniku - mam zbiornik odpalony ponad 2 tyg. temu. I drugie czy jest wkładać Siporax do komory z odpieniaczem, czy lepiej nie wkładać bo się tylko zasyfi? pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Witam mam pytanie odnośnie przepływu w sumpie. Mianowicie lepiej jak przepływ przez siporax odbywa sie od góry czy od dołu? Ma to jakieś znaczenie? Pytam sie bo projektuje sumpa i nie wiem jak lepiej skierować przepływ do komory pod siporax. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Witam mam pytanie odnośnie przepływu w sumpie. Mianowicie lepiej jak przepływ przez siporax odbywa sie od góry czy od dołu? Ma to jakieś znaczenie? Pytam sie bo projektuje sumpa i nie wiem jak lepiej skierować przepływ do komory pod siporax. Pozdrawiam http://aqua-reef.pl/topic/4382-sekta-siporax-siarzy/?p=50416 od dołu do góry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 A dlaczego tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 A dlaczego tak? czytałeś wątek ,czy tylko od tyłu lecisz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Czytałem wczoraj w nocy wiec moze coś przeoczylem;) chodzi o wolniejszy przepływ? Bo chyba skoro obiegówka ciągnie to czy z góry czy z dołu przepływ jest chyba taki sam. Jaka przestrzeń odpowiada litrowi tego ustrojstwa? 10x10x10cm? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
remel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 10x10x10 to jest litra a siporaxu wejdzie ci wiecej jak poukladasz a mniej jak wsypiesz ale roznice sa niewielkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Wrzesień 2013 Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 A czy ktoś stosował moze biocer aquaforestu? Producent pisze ze jeden litr odpowiada 20 kg LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Mam jedno akwarium pod opieka z biocer. Po zapodaniu ladnie sie spisal obnizajac NO3, tak jak siporax. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Ale faktycznie mozemy stosowac przelicznik 1l to 20kg LR? Potrzasamy tym co jakiś czas jak siporaxem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Jak nie dopuscisz do zabrudzenia biocer czy siporax pokarmem, ktory podajesz do akwarium to nie musisz wstrzasac. A czy odpowiada to takiej ilosci skaly to wybacz nie robilem takich badan:) Ale nie ma problemu nie wierzyc producentowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Wrzesień 2013 Zauwazylem ze niektorzy oprocz samego wolnego przeplywu przed komore zapewniaja jeszcze dodatkowa cyrkulacje. Czy jest to wskazane? Jesli tak to czy moglibyscie sie podZielic jakimis ciekawymi "patentami"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2013 Do komory z siporaxem wstawienie falownika Albo zrobienie bajpasu i puszczenie odnogi do tejze komory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2013 Ale bajpasu na splywie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2013 Nie, nie na splywie. Ze splywu bedzie Ci syfek typu jedzenie z karmienia splywal. Na powrocie dajesz rozgalezienie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kosiarek84 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2013 Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach