Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Akwarium pierwsza liga Co ten odciek taki jasny w tym kubku, tak masz go ustawionego że leje taką wodę ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 (edytowane) Tak ustawiony, ogólnie rozkręcam go powoli. Teraz chodzi na 1200l/h i na mokro. Dodatkowo do wczorajszych testów po karmieniu chciałem wiedzieć czy jak go wysoko ustawię to mi przewali do kubka pół akwarium. Na takim ustawieniu nic nie przewalił - tylko to co widać. Szczyt piany ustawiony jest aktualnie tuż pod przełamaniem. Powoli będę wkręcał odpieniek aby nie robić szoku w akwa. Do tej pory był odpieniek kilkukrotnie słabszy... Edytowane 14 Styczeń 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Jeszcze jedno pytanie, ile centymetrów ma rura reakcyjna na dole odpieniacza i jaka jest średnica kubka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Nom, i o to chodzi odpieniacz miód, malina, ATI idzie do przodu. Poprzednie modele super się sprawdzały, a teraz jeszcze lepsza jakość wykonania, super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Sprawdzę jak wrócę z uczelni. Jarosław dzięki, kupiłem dodatkowe mrożonki jakby trzeba było zwiększać karmienie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 kurcze, tylko teraz nie przegnij z tym jedzeniem ha, ha, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Jarku czy myslisz aby go juz rozkrecic na full ? Boje sie tych 2500l/h powietrza :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Wydaje mi się, że lepiej stopniowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 (edytowane) No to ja też się dołączę Dziś do sumpa trafiło takie cudo Jak się okazało mój sump był od początku przewidziany pod ten odpieniacz, wchodzi idealnie. Nie ma też problemów z wyciąganiem kubka. Teraz tylko musze wymysleć miejsce na reaktor Edytowane 14 Styczeń 2012 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams_23_as 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 hee... jakaś faza na wymiane odpieniaczy Ja jutro wymieniam na Bubble Kinga Supermarines 200, bałem się że za duży ale widzę że koledzy idą w jeszcze większę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Jarek, reaktor do kuchni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Jarek, reaktor do kuchni Nie wiem czemu ale też mam takie zdanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 (edytowane) Info na szybko: Wymiary: rura reakcyjna czyli dół stożka jak i kubek maja średnice 20cm. rura reakcyjna +/- 0,5cm bo mierzyłem pod woda. Pierwsze zauważalne efekty? Redox w ciągu 1,5 dnia skoczył o 70 punktów! Czyli mam jakieś 310 i rośnie (na mojej sondzie która jest walnięta bo zaniża na wzorcach ). Do tej pory na sondzie było 210-240 realne (dodając zaniżanie). Aktualnie wyprowadziłem powietrze na zewnątrz mieszkania przez filtr węglowy. Przyjmując że ostro jeszcze dłubie w akwa a skimmer jest na 1/3 mocy to.... No nic, wracam na uczelnie :-) Edytowane 14 Styczeń 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 (edytowane) Spodziewałbym się że takie masy powietrza będą pchały smołę do kubka, a ty masz wodę źródlaną Jeszcze do niedawna byłem strasznie napalony na ATI 200i, ale im dłużej czytam o tych odpieńkach tym bardziej popieram obóz "ilość powietrza to nie wszystko". Akwarium masz super Pozdro Edytowane 14 Styczeń 2012 przez kapitan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romanxx2 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Było pare opini o tym odpieniaczu dobre i złe.Do potwora to mu jeszcze daleko.Zobaczymy jak się będzie zprawdzał wirnik na meshu.Rewelka to żadna na ten zbiornik to i może potwór.Szkoda,że nie widziałeś co robi Reef Octopus PS 3000 INT to dopiero jest potwór,pompa mało go nie rozsadzi.Jak go odpalasz to jak by miał polecieć.ATI to pikuś jakoś mało osób z forum go ma a droższy od Reef Octopusa.Potwora to ma Jarosław zerknij na galeri.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaroglider 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Witam śledze wątek z zainteresowawniem mam delteca ap 702 i kusi mnie wymiana na mocniejszy skłaniałem się na buble kinga 250 ale widze po przewymiarowaniu u kolegów że może to by wymiana kosmetyczna:)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 Ktoś tu pisze o wirniku na meshu ??? a ten wirnik w ati to nie mesh ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Styczeń 2012 (edytowane) Dokładnie, ATI nazywa to grid i różnicy nie da się przeoczyć, to jak pomylić igłę ze zwykłym. MESH GRID Edytowane 14 Styczeń 2012 przez kapitan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach