smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2012 Może to kwestia regulacji odpieńka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2012 Marcin zadzwonie do Ciebie z domu to mi podpowiesz jak go ustawić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2012 jak NO3 masz na poziomie zera to niczym nie zbijesz PO4 musisz podnieść NO3 troszkę i wtedy zbijać fosforany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2012 Panowie, to czym podbijamy NO3 ( nie wierze że przyszedł dzień w którym chcę to zrobić ) Zacząłem karmić korale i ryby 7-8 kostek i suche... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2012 Eee tam, nie zbijesz PO4 przy zerowym azocie? Ja mam zerowe i jedno i drugie i cjano wyłazi bez absorberów, kulek itp. Ale kolory są psychodeliczne, tylko trzeba dużo karmić he.he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2012 Eee tam, nie zbijesz PO4 przy zerowym azocie? Ja mam zerowe i jedno i drugie i cjano wyłazi bez absorberów, kulek itp. Ale kolory są psychodeliczne, tylko trzeba dużo karmić he.he Czyli stawiasz tezę że cjano włyzi jak mamy za czyste akwarium ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2012 cyjano wyjdzie nam przy zerowych parametrach jak i wysokich ,to nie jest czasami do ogarnięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2012 Podobno (ja sam tego nie doświadczyłem) potrafi wyjść nawet przy zmianie świetlówek U mnie się kiedyś pojawiło jak skończyła mi się żywica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2012 Tak, to ustrojstwo żywi się azotem cząsteczkowym i podtlenkiem azotu i korzysta z każdej okazji, żeby wyleźć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2012 (edytowane) @smithpl - jak tam Twoje spostrzeżenia po paru miesiącach użytkowania 200i? Czeka mnie decyzja o zmianie odpieniacza. Chwilowo używam pożyczonego Power Cone 250i i nie wiem czy pchać się w ten większy czy może 200i by wystarczył (akwa 410 litrów). Odpieniacz za wiele nie wyrzuca ale wstawiłem go jako narzędzie do walki z dino i ... no akwa po miesiącu jeszcze nie zostało całkowicie wyczyszczone z tego nieszczęścia ale wygląda już zdecydowanie lepiej więc mam nadzieję, że problem tkwił w za słabym odpieniaczu. EDIT: czy możesz zmierzyć średnicę wewnętrznej rury w kubku. Edytowane 14 Maj 2012 przez rpp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2012 Witam, naprawde same pochwały u mnie ati 250i pracuje od sierpnia. w pierwszym dniu na sciankach kubka było "masło' teraz pracuje spokojnie uwazaj na zanieczyszenia pompy zaraz siada jej wydajność . Ciekawe ze tak boisz sie że ci wyjałowi baniak ja do tej pory walcze z wysokim NO3 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2012 łup - @smith - może jakieś spostrzeżenia po paru miesiącach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Maj 2012 Kurcze no, robi swoja robote. Nie czyszcze jakos czesto. glownie trzymam 2000 l powietrza. NO3 bliskie zera jak i PO4. Nie uzywam kulek, absorberow itp itd Klepie jak glupi, wirnik sie nie urywa mimo iz czesto zatrzymuje przy karmieniu. Jak dla mnie wypas za super cene. Nastepnym razem kupil bym taki sam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2012 A możesz zmierzyć średnicę wewnętrznej rury w kubku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2012 Jak to " wirnik sie nie urywa mimo iz czesto zatrzymuje przy karmieniu" ???? to czym karmisz ? całymi filetami ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2012 chodzi o to ze w starej wersji od czestego zatrzymywanie potrafil urwac sie wirnik, teraz jest soft start i rozwiazal problem w 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2012 Smihtpl, podbijam twoj watek, od wczoraj pracuje w moim sumpie. wymienilem ATI BM 200 na ATI Powercone 200i. pierwsza zaleta jaka widze to dokladniejsze ustalenie poziomu wody )) i jest zdcydowanie cichszy a ile wywala i jakiej konsystencji o tym bede mogl powiedziec za pare dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Listopad 2012 No ! :-) Ja nadal jako użytkownik muszę stwierdzić że to najlepszy odpieniacz w tym zakresie cenowym a na pewno najlepszy stosunek cena-jakość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach