Skocz do zawartości
Grzeniu88

Nowy Zbiornik

Rekomendowane odpowiedzi

To za mało, ja bym puścił tego NJ na maksa, założył trójnik i dwa dyfuzory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy na no3 i po4 jade kupic mam nadzieje ze nie bede musiał z allegro zamawiac... wieczorem postaram się podać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od wczoraj wieczorem jest już całkiem odważny... ale jak wstane z kanapy to wiadomo co się dzieje... siuff i nie ma. jak usiądę to najpierw wystawia oczy czy teren czysty :D kawałek ściany zbiornika mam oskrobaną że widzi swoje odbicie i jak tylko podpływa do tego miejsca to robi wielkie buuuu!!!! żeby wystraszyć tego co płynie prosto na niego:P żeby się tylko nie zmachał... boje się teraz skrobać resztę zbiornika bo jak zobaczy tego samego w każdym zakątku to dopiero będzie!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parametry wody

Ca - 450mg/L

PO4- 0,0mg/L

NO3- 20-25mg/L

nitki ciemno-zielone idą jak na drożdzach na kawałkach skały. tam gdzie wapienne to wiadomo spokój

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO3 tragicznie moim zdaniem. jak je zlikwidować? najszybciej nie licząc podmianek bo to już działam.

Vódka?

czy jakiś preparat. czy jedno i drugie po troszku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie spiesz się, nawet jak zbijesz no3 do zera w parę dni to glony i tak zostaną. Jakie korale chcesz mieć w akwarium?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

discosomy zoa i moze euphylie. do tego mam sinularię xenie i resztki clavularii fluo po straciu z diademą setosum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

discosomy zoa i moze euphylie. do tego mam sinularię xenie i resztki clavularii fluo po straciu z diademą setosum

No3 20-25 dla tych korali jest w sam raz, u mnie calvularia zanika przy No3 poniżej 10. Glonami sie nie przejmuj, za jakiś czas zaczną same zanikać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde jak one szpecą... ciemne i bujne:) już chyba zaczne wyciągać skałę i w wodzie morskiej szczoteczką do zębów będę szorował do skały. może wapienne wyprzedzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz PO4 0 to wodka NO3 nie zbijesz.

Mozesz za to zastosowac Purigen Seachema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wisi w siatce w sumpie. moze jest za bardzo ściśnięty? moze zrobić do niego reaktor?

purigen mam jakies dwa miesiące... więc krótko... może go do podchlorynu z wodą i przepalić i na nowo zastosować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi