slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Nie - E nic nie pokażę, nic nie wkleję.... dopóki nie skończę. Nosz kurde nikt nic nie miał wiedzieć a tu już PW latają po skrzynce - ja sobie chyba z kimś porozmawiam Wszystkim czekającym na odpowiedź ode mnie na PW - przepraszam, odpiszę jutro - ciężki dzień miałem... Nie - E ......... pewnie będzie na XP-E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Będzie mała niespodzianka :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) Przepraszam ze troche od tematu. Wiecie patrze na Lecha Lampy,elektronike,pomysly I ulepszenia w naszym hobby. I naprawde Leszek swoja ciezka praca bardzo zmienil nasze hobby. Teraz dzieki jego pomyslom nasze tenki I korale sa o wiele ladniejsze.Nietrzeba sie martwic wymiana zarowek,korale rosna szybciej.itpJak tak dalej pujdzie to moze Bedzie wiecej nowych hobistow. Sk Edytowane 11 Marzec 2011 przez SteveK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 SteveK, kolejny bzdurny post nie na temat będzie równoznaczny z Twoim 30 dniowym urlopem od forum. Błaaaagam, jeśli już coś piszesz używaj jakiegokolwiek edytora, OpenOffice'a, Word'a, choćby nawet podkreślacza w Mozilli. Bolą mnie już oczy i pewnie nie tylko mnie, od "klijetow" i tym podobnych kwiatków. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 Sorki Tomku.Do tematu ReefTech PAR Numbers: http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=71300&page=4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi numerkami PAR? no i jaką głębokość ma załączony zbiornik:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 Chodzi ogólnie o strate światła przenikającego przez wodę dam link do prostego kalkuratora http://www.defblog.se/LightCalculator/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 (edytowane) hehe tyle to się Sławku domyśliłem.... ale co konkretnie te wartości oznaczają.... np dla SPSów ile musi być a ile dla np miękkasów;) link nie działa... Edytowane 14 Marzec 2011 przez Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 Google nie boli http://pl.wikipedia.org/wiki/Promieniowanie_czynne_fotosyntetycznie Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 Te Par to tylko ilosc ,moc swiatla. Ps Prosze sie nano-parowac nie na Naszej miedzy. Sk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 Sorki Tomku.Do tematu ReefTech PAR Numbers: http://www.canreef.com/vbulletin/showthread.php?t=71300&page=4 SteveK wiesz może jaką głębokość ma prezentowany zbiornik:) chciałbym mieć jakiś pogląd jak to będzie wyglądało u mnie na poszczególnych głębokościach:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2011 Na to warto zerknąć http://www.americanaquariumproducts.com/Aquarium_Lighting.html świetny artykuł wiele mi rozjaśnił dzienx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Marzec 2011 (edytowane) SteveK wiesz może jaką głębokość ma prezentowany zbiornik:) chciałbym mieć jakiś pogląd jak to będzie wyglądało u mnie na poszczególnych głębokościach:) Wymiar: 121cm x 46cm x 61cm Pojemnosc: 341L Milej zabawy z Lampami Sk Edytowane 15 Marzec 2011 przez SteveK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stancor 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2011 Witam, czy można by było dostatecznie oświetlic zbiornik o wymiarach 100x65x55 wysokosc, bo dwie cenowo chyba by mi się nie kalkulowały do tak małego zbiornika, a na większy nie ma miejsca. Jak by się ją zawiesiło 25cm nad lustrem wody dała by rade zadowolic moje sps-y? Pozdrawiam Grzegorz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2011 Grzegorz poczekaj jeszcze kilka dni,zaproponujemy Ci coś ciekawego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2011 Czy istnieje możliwość wypożyczenia takiej lampy do krótkich testów ? Przerabiałem już raz temat led , za pierwszym razem do mnie nie przemówiły , ale teraz troszkę w tej technologi się pozmieniało , więc może warto by było pomyśleć o takiej lampce. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2011 Fal planujemy wypuścić pare lamp do testów,ale o tym za kilka dni :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stancor 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2011 Grzegorz poczekaj jeszcze kilka dni,zaproponujemy Ci coś ciekawego OK trzymam cię za słowo,a tak wogóle to nie dało by zmontowac takiej lampki troszke dłózszej o mocy 200W, kurde myślałem kiedyś o pytonie ale te rozmiary jakoś mnie nie przekonują, lampka mocą dysponuje a kurcze malutka taka i potem dylemat jak to zawiesic czy pod sufitem czy może dwie ale czasem dwie to większy wydatek a i tak na max mocy nie będzie pracowac więc coś trzeba by było może pomyślec w ym kierunku podobnie jak maxpect. Pozdrawiam Grzegorz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach