Jaczal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2016 Regulacja czasu potencjometrami nawet wieloobrotowymi to domniemanie ilości odcieku. Potrzebny wyświetlacz na którym będzie widać, że na przykład zwiększyłem czas z 30s na 25s. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jotef 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2016 ... tak, zgadzam się > cyfrowe sterowanie na pewno jest lepszą opcją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2017 Witam, minelo juz troche czasu, nadal uzywacie Dastaco II ? Jesli tak, zmienialiscie cos jeszcze ? Jesli nie uzywacie, co bylo powodem rezygnacji? Posiadam ten zestaw http://sklep.aquamedic.pl/co2-complet.html z ktorego chce wykorzystac reduktor. Mam tez metr rury pmma fi 150 o sciance 3mm. Komory by mialy wiec 50cm wysokosci czyli jakies 8,1l czyli w zaokragleniu 12l na zasyp. Planowany zbiornik max 200x70x60 plus pewnie z 200l sump do tego. Mysle ze wiecej jak 1000l w obiegu nie bedzie biorac pod uwage ze po rant woda nie zaleje. Mozliwe rowniez ze bedzie mniej ale powyzsze to maks jaki moge zmiescic w salonie. Czy te komory nie beda za krotkie ? Ma to szanse dzialac ? Czy szukac drugiej rury ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlick 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2017 Ma szanse działać. Oryginalny DaStaCo T2 na 800 l ma rury 500 mm, a różne wariacje na jego temat mają zbliżone wymiary. Trzeba przyjąć około 1 kg zasypu na 100 l. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2018 To kolejne pytanie - aquabee up 500 - 500l/h - przylacza 12/16 mm z tego co pamietam. Jako obieg do rozpuszczania CO2 da radę ? Oryginalny eheim1048 ma troszke wiekszy przeplyw ale czy te 100l/h bedzie mialo wieksze znaczenie ? Czy moze darować sobie tą pompkę ? To co do mnie przemawia to 5W i ceramiczne ośki. Ale jakaś taka popierdółkowata się wydaje jesli chodzi o wymiary Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlick 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2018 Jak masz Aquabee pod ręką to spokojnie wystarczy. Tam przepływ nie musi być duży, ma się tylko wymieszać i kontakt gazu z wodą powinien być jak najdłuższy. Widziałem gdzieś a'la DaStaCo z rurami 650 mm, gdzie do mieszania CO2 był Eheim 1046, który ma chyba 300 l/h i też hulał . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach