Skocz do zawartości
Admin

Kilka nowości - dyskusja nad wdrożeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym chętnie poczytał artykuły jakiś kompetentnych osób:p

Portal całkiem oki, ale strasznie pusto.

Proponuję zrobić dział galeria:).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Portal całkiem oki, ale strasznie pusto.

Proponuję zrobić dział galeria:).

Pozdrawiam

Hmm.. dział galeria powstanie prawdopowodbnie dopiero przy nowej wersji forum, wtedy na portalu będzie też coś takiego jak "fotka dnia".

Artykuły kompetentnych osób sam bym chętnie poczytał, więc zapraszam do pisania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc czas się wziąść do pracy :) NAPISZ CO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przydalby sie dzial "artykuly", nawet jezeli beda w nim zamieszczane osoby "mega" kompetentne. Przyda sie cokolwiek, jakis felieton o swoich pogladach na akwarystyke morska, recenzja jakiegos sprzetu, czy opis swoich doswiadczen z danym koralowcem/rybka. Oczywiscie mozliwosc komentarzy zamieszczonej notki dawalaby szanse na ustosunkowanie sie czytelnikow do przedstawionego zdania. Pozostaje pytanie komu chcialoby sie cos takiego prowadzic, poswiecic chwile na redakcje i korekte nadeslanych tekstow, a takze komu chcialoby sie takie teksty pisac. Pamietajmy, ze jako portal powinnismy zaoferwac uzytkownikom cos wiecej niz inni - to przyciagnie kolejnych uzytkownikow, a im wiecej nas bedzie tym latwiej sie bedzie calosc "toczyc". Pozdrawiam,

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe myślę, że wystarczy nawiązać do gorącej dyskusji na temat wywożenia zwierząt z ich naturalnego środowiska prosto do naszych baniaków, gdzie po krótszym lub dłuższym czasie czeka je mało naturalna śmierć- a na pewno zaczną się poematy na ten temat;).

Czasem mam wenę na taki felietonik tylko zastanawiam się czy ktoś chciałby czytać moje wypociny:cool::)B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dział "Artykuły" istnieje, ale trzeba by go troche odświerzyć nowymi artykułami. Jeżeli ktoś jest chętny do sprawowania opieki nad tym działem, proszę o zgłoszenie. Zapraszam również do pisania artykułów na podstawie własnych doświadczeń na różne akwarystyczne tematy.

Co ciekawsze artykuły będą przerzucane na portal, żeby były "pod ręką".

Jeżeli jest ktoś kto dobrze orientuje się w nowinkach akwarystycznych, czyta inne m.in. nie polskojęzyczne fora na którzych takie rzeczy czasami się pojawiają i chciałby się przysłużyć troche społeczeństwu to dział "Nowości" czeka.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"dzial nowosci czeka " ....omawialismy to wczoraj , ale chyba zapomniales odblokowac dzial dla uzytkownikow :].. po zatym tak nakreciles ze ciezko jest tam cokolwiek w panelu zrobic , ale to omowimy na spokojnie innym razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Założenie działu "Newsy" bo na początku miały to być właśnie "Newsy" było takie, że redaktorzy tego działu będą w nim przedstawiać, odpowiednio opisywać nowinki ze świata akwarystyki, chodziło konkretnie o jakieś nowe produkty typu. nowy odpieniek Delteca, nowa sól nowe świetlówki, informacje o wystawach akwarystycznych, spotkaniach, prelekcjach. Takie informacje miały być odpowiednio opisywane przez redaktorów i umieszczane w dziale "Newsy".

Tematy z działu (w tej chwili "Nowości") są automatycznie w skrócie przekazywane na portal, dlatego nie można przyznać uprawnień do tworzenia tematów wszystkim użytkownikom bo pojawiały by się tam tematy o byle czym i byle jak opisane a, rotacja nowości na portalu była by taka, że ciekawsze informacje mogły by przepadać w tłumie.

W tej chwili każdy może zaproponować temat/produkt do działu nowości poprostu pisząc temat w forum ogólnym, a zadaniem redaktorów jest odpowiednie zredagowanie treści i przeniesienie tematu do działu z Nowościami.

To wszystko dlatego, żeby pojawiały się tam tylko najciekawsze informacje.

Jeżeli jest taka wola, mogę otworzyć dział z nowościami dla wszystkich, nie będzie z tym większego problemu.

Bardzo proszę o to, aby szersze grono użytkowników wypowiedziało się na ten temat i powiedziało tak albo tak, a może jeszcze inaczej?, jesteśmy jak najbardziej otwarci na nowe pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

tak siedzę i myślę :D co o tym sądzicie:

- wstawienie na stronie głównej okienka z ostatnio dodanymi postami na targowisku - uzasadnienie: uważam, że targowiska w znacznym stopniu napędza forum i pozwala je bardziej spopularyzować, a tu jest dość mało wyeksponowane, nie chciałbym też żeby posty z targowiska mieszały się z postami "merytorycznymi" więc proponuję okienko jak na obrazku :smile:

- chat lub czat - uzasadnienie: temat był już chyba poruszany, nawet był kiedyś link do czatu, i gadałem tam kilka razy z morszczakami, ale... potem wszyscy zapomnieli i umarł śmiercią naturalną. A co sądzicie o chacie na stronie głównej? takie okienko na dole jak na obrazku.

frontph.jpg

Może warto spróbować bo w ostatnim czasie jakiś zastój :P a sukces można tylko osiągnąć przez rozwój i spełnienie wymagań odbiorcy :D

Co o tym sądzicie?

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę że czat nie rozkręci forum. potrzebni są ludzie którzy będą pomagać młodym morszczakom wtedy będzie ok , inaczej będą znikać do sąsiedniego forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no można by rozkręcić to forum, inne fora się przejadły bądź są coraz ciężej strawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt,średnia postów na dobę to czasami 2 sztuki :D Więcej udzielam się na sąsiednim forum,ale od jakiegoś czasu tutaj codziennie,kilka razy zaglądam.Niestety nie mam pomysłu na rozkręcenie,no może powielać swoje posty z NR jak większość robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
myślę że czat nie rozkręci forum. potrzebni są ludzie którzy będą pomagać młodym morszczakom wtedy będzie ok , inaczej będą znikać do sąsiedniego forum.

ale czy to się wyklucza??

czat - ludzie na czacie - dużo ludzi na czacie - zwiększenie liczby STAŁYCH i CODZIENNYCH użytkowników - więcej osób które mogą pomóc młodym morszczakom

Z tego co zauważyłem to problemem tego forum jest to że tu się mało dzieje. Jak to Seb ostatnio powiedział: "jak wejdę na AR raz na 2-3 tygodnie, to jestem na bieżąco" - trzeba to zmienić, tu coś musi się dziać żeby było ciekawie. Na NR ludzie siedzą i czekają na nowe posty, bo co chwilę pojawia się coś nowego. Na AR ludzie będą siedzieć i gadać na czacie a przy okazji pisać posty lub będą pisać posty a przy okazji odwiedzą czat :D

Jeszce jedna rzecz przyszła mi na myśl: skoro chłopaki ze sklepów umieszczają tutaj swoje aktualne informacje o dostawach i nowościach, może udałoby się ich przekonać żeby wstawili gdzieś malutki odnośnik na stronach sklepu do AR :D

A no i możemy zawsze wykupić baner reklamowy na NR :nono::lol::ok:

Chciałem również przypomnieć o userbarach http://aqua-reef.pl/forum-f23/userbary-t910.html - ja już uzupełniłem moją stopkę na "innych" forach :smile:

Może ktoś ma jakieś inne pomysły, zapraszam do dyskusji.

Po za tym chyba warto spróbować, no risk no fun :P Jeżli coś sie nie sprawdzić można zawsze wrócic "do korzeni"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi