slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 A ja już wyleczyłem się z LED dlaczego ? 1. Te lampy tracą 17 % wartości przez rok po 3 latach mamy połowe dla zainteresowanych badania na Politechnice Gdańskiej oczywiście mowa o Chinach 2. Myślę ża za około miesiąć przedstawie lampę DIY LED o zupełnie innej konstrukcji na LED Citizena stracą 20 % przez 10 lat 3. Wentylatory, komputer w lampie tak jak sterowanie temp. barwną to to mit, po co te bajery ? No chyba że chcemy mieć bajer przed sąsiadami, regulując temp barwną zmniejszamy ilość światła tak jak w żarnikach o innej tem. barwnej. 4. Pole naświetlenia bardzo małe ok 40-50 cm na jedną lampę. Wniosek jedna lampa LED to ok 60 x 60 cm2 5. Przy tak wysokich kosztach zakupu myślę że to beznadziejna inwestycja. 6. Przyszłość należy do LED myślę że to kwestia 2 lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz9999 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Podzielam zdanie zwłaszcza punkt szósty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Tez uwazam ze na LEDy jeszcze za wczesnie,sens bedzie kupowac jak bedzie w czym wybierac,bo teraz to za bardzo nie ma w czym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Sławek możesz gdzieś zamieścić sprawozdania z tych badań - z ciekawością bym sobie obejrzał....? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fool szklo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 proste że tak ja mówiłem już wcześniej popieram wasze wypowiedzi za 2-3 lata będzie wiadomo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Sławek możesz gdzieś zamieścić sprawozdania z tych badań - z ciekawością bym sobie obejrzał....? Nie ma problemu podaj dane techniczne oraz producenta wszystko się da wyjaśnići i zbadać nie mam zamiru negować czegoś co jest przyszłością ale nadal myślę że to Never ending story Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 1. Te lampy tracą 17 % wartości przez rok po 3 latach mamy połowe dla zainteresowanych badania na Politechnice Gdańskiej oczywiście mowa o Chinach Wytłuściłem i pogrubiłem najbardziej istotną informację bo jak znam życie zaraz zrobią się z igły widły i okaże się że WSZYTKIE ledy są gówno warte i zacznie się chryja. Dlatego proszę was o czytanie ze zrozumieniem Sławku no interesują mnie te ledy które badali - nie znam producenta itd - ale chyba wiedzą co badali no nie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Wytłuściłem i pogrubiłem najbardziej istotną informację bo jak znam życie zaraz zrobią się z igły widły i okaże się że WSZYTKIE ledy są gówno warte i zacznie się chryja. Dlatego proszę was o czytanie ze zrozumieniem Sławku no interesują mnie te ledy które badali - nie znam producenta itd - ale chyba wiedzą co badali no nie ? Co do Chinoli to myśę że badali babkę piaskową ale zastanawi mnie fakt dlaczego atakujesz ja napisałem tylko o faktach badań podaj,dane a wtedy będziemy prowadzić dyskudje merytorycznąna temat LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Sławek ja nic nie atakuję - pytam się po prostu z ciekawości bo nie napisałeś konkretnie, które to ledy mają taki spadek strumienia jak napisałeś i ciekawią mnie np wykresy tych spadków czyli chciałbym jeśli można dostać to do wglądu. Jakie mam Ci podać dane - no nie wiem co PGDA miała na stole przecież. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 napisałem tylko o faktach badań podaj,dane a wtedy będziemy prowadzić dyskudje merytorycznąna temat LED To właśnie chodzi o to byś podał gdzie te badania lub wyniki o których wspomniałeś, też jestem ciekaw. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 To właśnie chodzi o to byś podał gdzie te badania lub wyniki o których wspomniałeś, też jestem ciekaw. Słuchajcie nie ma problemu ale nadal nie wiemy co badamy prosiłem kolegę o podanie danych technicznych lamp Led prosi o podanie wyników badań ale czego ? Jeżeli kolega kolega poda typ to powiem czy to było zbadane czy nie A podawaniw wyników diody 2946 czy komuś coś to mówi ? Sam bym zgłópiał pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Zara zara, nie chodzi o nowe badania, bo przecież nie wiemy jakie konkretnie diody są w panelach z RS. Z tego co pisałeś wychodziło, że wszystkie produkowane w chinach diody są do kitu i po 3 latach świecą na pół gwizdka. Wychodziło na to że miałeś też dane dotyczące tych w Przemkowych panelach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Kurcze... Sławek. W pierwszym poście napisałeś: A ja już wyleczyłem się z LED dlaczego ?1. Te lampy tracą 17 % wartości przez rok po 3 latach mamy połowe dla zainteresowanych badania na Politechnice Gdańskiej oczywiście mowa o Chinach ja się pytam JAKIE konkretnie to są TE lampy o których pisałeś. CO konkretnie badali na PGDA, czy masz wyniki TYCH badań (skoro napisałeś te 17% to na jakiej podstawie) i czy możesz TE wyniki badań PGDA które wykazały owe 17% pokazać...Nie wiem czy wyraziłem się dosyć jasno Edit - Tomek widze mnie rozumie a wyjątek potwierdza regułę jednak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 loccutus napisałeś bardzo jasno i przejżyście, a Sławomirdryl chyba nie załapał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 loccutus napisałeś bardzo jasno i przejżyście, a Sławomirdryl chyba nie załapał Załapłapałem tylko nadal czaekam o jakich diodach mówimy ale loccutus nadal nie podał o jakich diodach rozmawiamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 no jak widać jednak nie załapałeś.... Chcemy zobaczyć wyniki badań LEDów o których Ty napisałeś że tracą te 17% rocznie. Chcemy się też dowiedzieć które to są te ledy. My Sławek nie wiemy co to za Ledy - TY podałeś takie info przecież... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 Sławek tobie stanowczo już dziś nie wolno polewać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2010 No to może pojedziemy po bądzie z tego co wiem to Ty robisz elektronikę do lamp diody są do d........... składanka w Polsce za dwa lata nic nie warte bajery to możesz wciskać innym i to jest czała prawda o LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach